Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Z Přerova se Motor vrací bez bodů

Ve 34. kole Chance ligy Motor neuhrál na ledě Přerova ani bod, když prohrál 1:2. Naši museli od jedenácté minuty dotahovat, když se trefil Moučka. Ve druhé třetině zvýšil náskok domácích Sikora, ale ve třetí třetině vrátil Motor do hry Gilbert. Na srovnání se ale Budějčáci ani po několika šancích nezmohli, takže z MEO arény odjíždějí poraženi. Svěřenci trenéra Prospala hrají další utkání v pondělí, kdy na jih Čech přijede Prostějov.

Oba brankáři si za svižné podívané postupně připsali první zákroky a v osmé minutě přišlo první vyloučení. Budějovického Karabáčka po minutě na trestné doplnil Kutlák a proti třem bránícím málem vyniknul Popelka. Zametení puku do odkryté klece mu ale zmařil Pýcha a na opačné straně nechal v úniku Klimeše zazářit Gilbert.

Na opačnou stranu se vzápětí vydal Procházka. Za modrou čárou pohybem zmátl soupeře a puk prudce nasměroval do jízdy Jaroslavu Moučkovi, který do trajektorie vložil hůl a otevřel skóre. Zubři zvládli první oslabení a Moučka mohl později z mezikruží překonat Kváču podruhé. Žádnou další branku ale nenabídla ani šance Čermáka v závěru.

Z konce první třetiny zůstal Motor ofenzivně naladěný, brzy jej ale zmrazil Marek Sikora. Zlomená hokejka zdržela Tomiho ve středním pásmu, kde si poté počkal na puk, do prostoru přihrál Pšurnému, který vybruslil do rohu a odtud nasměroval puk mezi kruhy právě střelci s číslem 8. Hra se přelévala ze strany na stranu, více z ní ale měli domácí. V brejku neuspěl Popelka, ke konci třetiny ani u branky osamocený Sýkora, kterého o minutu později napodobil Moučka.

Do třetí třetiny šli Zubři s dvougólovým vedením. Ve 46. minutě jej mohli navýšit přesilovkou, o pět minut později se na Kváčovu klec spustila sprška střel, za chvíli přečíslení nevyužil přihrávající Ferenc. Velké šance měli na své straně de facto jen domácí, v 54. minutě se ale odraženého puku chopil David Gilbert a snížil střelou z dálky. Šanci na srovnání měl o chvíli později Jandus, ale Budějovicím už dotáhnout gólové manko nepodařilo ani během závěrečné power-play.

HC ZUBR Přerov - ČEZ Motor Č. Budějovice 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Moučka (Milan Procházka), 23. Sikora (Pšurný) – 54. Gilbert (Kutlák). Rozhodčí: Dědek, Fiala – Lukš, Novák.Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 1740. Střely na branku: 28:35. Zblokované střely: 1:4. Vhazování:35/65 - 30/65.

Přerov: Klimeš – M. Novotný, Zbořil, Malina, Ferenc, Pala, R. Černý – Sikora, Pšurný, Popelka – T. Doležal, T. Sýkora, Tomi – Goiš, Hejcman, Navrátil – Milan Procházka, M. Kratochvíl, Moučka – F. Dvořák.

Motor: Kváča – Kutlák, Fillman, Pýcha, M. Jandus, Vydarený, Pavlin, Plášil – Beránek, R. Přikryl, Babka – Doktor, Gilbert, Karabáček – Čermák, Bradley, P. Novák – M. Novák, Dančišin, Endál.

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Budějce, Motor, hokej, sport, HC Zubr Přerov, Madeta Motor České Budějovice, Jaroslav Moučka, David Gilbert, Marek Sikora, 1. SK Prostějov, 1. česká hokejová liga, Česko, Milan Procházka, Popelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Přerova se Motor vrací bez bodů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.