Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vyrovnanou bitvu urval Linec těsně před koncem

Až do 59. minuty platil bezbrankový stav a vypadalo to, že podruhé ve vzájemném utkání dojde na prodloužení. Jenže se šikovně prosadil Da Silva a bylo o vítězství rozhodnuto. Motor tak v druhém měření sil s Lincem neuspěl a z Rakouska odjel s těsnou porážkou 0:1.

Poprvé v přípravě se do sestavy Motoru dostala dvojice mladíků Martin Beránek – Pavel Novák. Druhý jmenovaný si v pouhých šestnácti letech připsal vůbec první start za A-tým Motoru a hned se zapojil do první formace. V brance se objevil Jan Strmeň a trenér Prospal tak zatím stále dodržuje pravidelné střídání brankářů. Od prvních minut se hrálo z obou stran zodpovědněji do defenzivy, vypovídalo o tom i skóre po prvních dvaceti minutách. Největší šanci měl Jakub Doktor, ale po přihrávce od Vladimíra Škody trefil pouze výstroj Ousaze.

Ani druhá perioda gól nepřinesla, i když šancí už bylo více. Z těsné blízkosti zakončoval do odkryté branky útočník Stefan Gaffal, jenže Strmeňovu klec netrefil. Na druhé straně se při početní výhodě mohl trefit Vladimír Škoda, ovšem nezamířil nad beton Ousaze. Závěr třetiny ovlivnil zákrok Zdeňka Čápa. Budějovický obránce trefil soupeře tvrdým hitem a sudí to posoudili jako faul do konce utkání. Následně se strhla bitka, při které padaly tresty na obou stranách.

Třetí třetinu začal domácí tým početní výhodou po trestu budějovického beka, ale ani dlouhá početní výhoda úvodní branku zápasu nepřinesla. Blízko byl Da Silva, když využil chyby hostů ve středním pásmu a bekhendem zakončil těsně vedle. Na druhé straně se k povedené dělovce dostal Karel Plášil, ale na domácí oporu v brance si nepřišel. Rozhodnutí přišlo necelé dvě minuty před koncem. Za brankou Motoru se uvolnil Da Silva a bekhendem překvapil Strmeně – 1:0. Motor tak v druhém vzájemném duelu s Rakušany neuspěl a těsně padl.

EHC Black Wings Linec – ČEZ Motor Č. Budějovice 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 59. Da Silva (Schofield, Lebler). Rozhodčí: Lendl, Supper – Legat, Reisinger. Vyloučení: 6:4 navíc Čáp (CEB) 5 + do konce. Diváci: 3200.

Linec: Ousaz – Brocklehurst, D'Aversa, Kragl, Kapstad, Matzka, Altmann, Rutkowski – Lebler, Ober, Schofield, Leiler, Hickmott, Kristler, Kearns, Woger, Gaffal, Koudelka, Locke, Da Silva, Bruckner.

Motor: Strmeň – Plášil, Vydarený, Pavlin, Pýcha, Čáp, Kachyňa – Čermák, Přikryl, P. Novák – Šulek, Dančišin, Šimánek – Doležal, Gilbert, Beránek – Doktor, Čížek, Škoda.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Linec, zápas, Da Silva, Rakousko, Madeta Motor České Budějovice, Zdeněk Čáp, Pavel Novák, Vladimír Škoda, Stefan Gaffal, Karel Plášil, EHC Black Wings Linec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyrovnanou bitvu urval Linec těsně před koncem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.