Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trenér Jelínek omezil své aktivity a večer v Litoměřicích zkusí zapracovat první nové věci

Hokejisté ČEZ Motor České Budějovice mají za sebou sobotní vítězství nad Přerovem, ale zároveň i první dohled pod novým trenérem Marianem Jelínkem. Před jeho prvním utkáním na střídačce Motoru odpovídal ochotně na otázky novinářů.

Váš příchod se nedá považovat za překvapivý. Jak se vše událo?
To je taková složitější, delší historie. Kluci z vedení za mnou byli již před dvěma lety. Jsem Jihočech a jsou odtud ikony hokeje. Vedení mělo trvalý zájem, znovu se ozvalo letos. Vnímal jsem, že je tu zdravá atmosféra, výborní diváci. Impulzů proč do toho jít bylo hodně. Dříve to skončilo na tom, že jsem měl podepsanou smlouvu v Mladé Boleslavi.

Bylo vaše angažmá ve hře i dříve než za současného vedení?
Ano. Jednou ta nabídka byla na stole. V té době jsem ale neměl ještě tendenci se vracet. Měl jsem ambice být ve světě, ale teď už jsem starší… (úsměv)

Viděl jste Motor v letošní sezoně naživo?
Ano. Viděl jsem ho, ale nebyl jsem tu kvůli tomu, že bych měl k týmu přijít. Šel jsem prostě na hokej, ale lidi se toho hned chytali, takže znovu jsem už raději nešel.

Znáte současný kádr?
Asi osm hráčů znám dobře. Někoho jsem vedl, někoho znám jako soupeře. Zbytek poznám.

S první ligou máte zkušenosti z Mladé Boleslavi. 
Ano, nějaké zkušenosti mám. A mohu říct, že baráž je asi dramatičtější a emočně náročnější než boje v extralize, protože když to nadsadím, tak pokud prohrajete finále extraligy, tak to bolí, ale v nové sezoně pořád hrajete nejvyšší soutěž. Když prohrajete v baráži, hrajete jen první ligu.

Letošní ročník WSM ligy sledujete?
Jen výsledkově. Byl jsem na jednom utkání na Slavii.

Bydlet budete v Krumlově, odkud pocházíte?
Ano. Budu bydlet doma.

Máte hodně aktivit. Omezíte je?
Jednoznačně. Musím. Vedení Motoru mi vyšlo vstříc, že první měsíc budu chybět čtyři tréninky, protože tam mám smluvně ještě jiné věci, které nejdou zrušit. Omezil jsem ale přednášky. Nechal jsem si Káju Plíškovou.

Za asistenty jste si vybral Luboše Roba a Aleše Kotalíka. Proč jste nechtěl i Martina Štrbu?
Martina znám velice dobře, je to fajn kluk a mrzí mě to, ale nemám rád, pokud se vyhodí jeden trenér, že druhý zůstane nebo se povýší. Jsem zastáncem toho, že zodpovědnost je kolektivní. Jsem domluven, že pokud mě vyhodí, půjdou i další. S Martinem Štrbou bych velice rád dělal, ale mám nějaké zásady, které dodržuji. Aleš je jako druhý asistent a bude mít v gesci individuální pohovory, koncovky, přesilovky, detailní situace.

Co změny v kádru?
Samozřejmě, že bych chtěl posily, ale je to otázka peněz. Současný kádr je ale dobrý, kluci se umí za sebe postavit. Ale abych odpověděl na otázku, tak ano, chceme někoho do Budějovic ještě dostat.

Večer vás čeká utkání v Litoměřicích. Stihl jste si přichystat nějaké změny?
Ve složení formací změny nebudou. Začneme tak, jak kluci dohráli poslední utkání. Neznamená to ale, že nemůže dojít ke změnám v průběhu hry. Co se týče herních věcí, tak zkusíme hned do prvního utkání zabudovat dvě věci, které postrádáme. Z jednoho tréninku ale nemůžeme čekat velké změny. Jsem sám zvědav, zda to na hře bude vidět nebo ne.

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, Marian Jelínek, trenér, Litoměřice, Madeta Motor České Budějovice, Přerov, Martin Štrba, Aleš Kotalík, Mladá Boleslav, Karolína Plíšková, Luboš Rob

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Jelínek omezil své aktivity a večer v Litoměřicích zkusí zapracovat první nové věci  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.