Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor má nový trenérský tým, jeho hlavní postavou bude Marian Jelínek

Vedení ČEZ Motor České Budějovice nehledalo dlouho a do dalších bojů ho povede zcela nový trenérský tým. Jeho hlavní postavou je jihočeský rodák, bývalý osobní kouč Jaromíra Jágra, ale také ex-trenér Plzně nebo Liberce, Marian Jelínek.

K ruce bude mít dvě českobudějovické hráčské legendy. Dosavadního kouče juniorky Luboše Roba staršího a také Aleše Kotalíka.

Marian Jelínek je uznávanou trenérskou veličinou, zejména jeho teoretické znalosti nebo psychologická příprava jsou na špičkové úrovni a považují si jich trenéři napříč všemi sporty. Zároveň má ale už i bohatou praxi jako trenér. A hráčské zkušenosti do týmu přináší dva z nejlepších střelců českobudějovické hokejové historie Luboš Rob a Aleš Kotalík, kteří mu budou plně k dispozici a které si k sobě do týmu vybral,“ shrnul hlavní důvody angažování Mariana Jelínka generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

Marian Jelínek se narodil na jihu Čech v Českém Krumlově a s hokejem začínal v Písku, do největšího jihočeského klubu se ale poprvé zapojí až nyní jako trenér, který má za úkol dostat Motor zpět do extraligy. Vypomáhat mu s tím bude nejproduktivnější útočník historie Motoru Luboš Rob, který byl v poslední době u vzestupu českobudějovické juniorky. A dalším k ruce bude hlavnímu kouči Aleš Kotalík, který se dosud věnoval zejména rozvoji českobudějovické mládeže při speciálních trénincích. Jeho bohaté zkušenosti z NHL, kde nastřílel přes 140 branek a poznal metody nejlepších zámořských trenérů, budou jistě také k užitku. O kondici mužstva se nadále bude starat František Bombic, brankářské tréninky budou stále v gesci dvojice Roman Turek - Stanislav Hrubec.

Když jsme se rozhodli odvolat trenéra Stavjaňu, číslem jedna pro nás z dalších možných variant byl právě Marian Jelínek. Má vztah k jižním Čechám, má za sebou trenérské úspěchy a dokáže pracovat jak s mladými hráči, tak s těmi nejzkušenějšími. Jednoznačně nám ho doporučily i klubové legendy jako jsou Václav Prospal nebo Jaroslav Modrý, kteří pod ním působili v reprezentaci nebo na klubové úrovni. Zároveň jsme rádi, že si za spolupracovníky vybral Luboše Roba a Aleše Kotalíka, kteří v Motoru pracují už delší dobu s mládeží a zároveň oplývají obrovskými hráčskými a praktickými zkušenostmi,“ doplnil informace o rozhodovacím procesu Bednařík. Jelínkův trenérský tým má zatím smlouvu do konce ročníku a jeho úkol je nesnadný, nicméně jediný možný - postoupit do extraligy. V takovém případě bude smlouva trenérům automaticky prodloužena opcí.

Marian Jelínek začínal jako osobní trenér Jaromíra Jágra a dalších hráčů z NHL, kterým pomáhal s tréninky během letního období. Jako asistent trenéra se pak připojil k reprezentaci a byl i u zlatého mistrovství světa 2005. Jako asistent trenéra Františka Výborného následně nechyběl u dvou mistrovských titulů ve Spartě, aby se v roce 2009 stal na tři roky hlavním koučem v Plzni, kde v roce 2012 slavil s týmem bronzové medaile. Po krátké anabázi v Liberci se vrátil ke spolupráci s Františkem Výborným v Mladé Boleslavi. Zároveň se věnuje bohaté přednáškové činnosti, jeho knihy o psychologické přípravě sportovců jsou naprostými bestsellery. Vystudoval Fakutlu tělesné výchovy a sportu a zároveň má i doktorát filozofie. V Českých Budějovicích se brzy čtyřiapadesátiletý Jelínek se svým trenérským štábem představí na lavičce poprvé hned v pondělí 16. října na ledě Litoměřic.

Tisková zpráva | Foto Barbora Reichová (Sport, Zdroj: isport.cz)

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, Marian Jelínek, trenér, Madeta Motor České Budějovice, HC Škoda Plzeň, Bílí Tygři Liberec, Jaromír Jágr, Aleš Kotalík, Luboš Rob, protagonista, trénink

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor má nový trenérský tým, jeho hlavní postavou bude Marian Jelínek  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.