Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor zničil Přerov a prodloužil domácí neporazitelnost

Jeli na zápas přes půl republiky, dostali výprask a vrací se zpátky. Na led Motoru Českých Budějovic se Přerov trmácel skoro 300 kilometrů a domů se vrací s prázdnou. Jihočeský tým si spravil chuť po nevydařeném středečním zápase na Kladně, porazil Přerov 3:0 a prodloužil tak svou domácí neporazitelnost. Další zápas čeká České Budějovice v pondělí, kdy vyrazí ulovit body na stadion Litoměřic.

Úvodní třetina zápasu vnesla více radosti do šatny domácího týmu. I když první velkou příležitost si vypracoval jeho soupeř z Přerova. Šanci trojice hráčů řítících se na jediného zadáka Motoru naštěstí zlikvidoval pozorný Kváča. Hned v zápětí, přesněji ve čtvrté minutě, už se třásly základy celé Budvar arény, když se nejistě vyhozeného kotouče ujal slovinský obránce Žiga Pavlin a nechytatelnou ránou propálil bezmocného brankáře. 

Další chvíle také patřily zejména celku Budějc, hodně aktivně působila první lajna s talentovaným útočníkem Tomanem, jenž se svými výkony posunul až do oné nejprestižnější formace. Řadu šancí si vypracoval také Dostálek nebo Galamboš, skulinku mezi Klimešovými betony ale nenašel ani jeden z nich. První dvacetiminutovka přinesla domácím také výhodu přesilové hry, opět se však ukázalo, že tým Motoru nefiguruje mezi nejhůře hrajícími přesilovkáři náhodou. I tak nabídlo prvních dvacet minut zajímavou podívanou se zatím šťastnějším koncem pro hokejisty v modro-červených dresech.

Začátky třetin to je naopak hlavní doména Motoru. Slova trenérů ještě doznívala hráčům v uších, když se s pukem na holi objevil sám před hostující brankou kapitán týmu Zdeněk Kutlák a zvýšil tak už na 2:0 pro jihočeský celek. Krušné momenty nastaly pro něj i jeho spoluhráče v zápětí. Vyloučeni byli v půlminutových odstupech hned dva domácí hráči a Přerovu se tak naskytla unikátní příležitost ke zdramatizování zápasu. Ale jak už jsme v zápasech Motoru zvyklí, v přesilovkách se toho děje po málu, a ne jinak tomu bylo i v tomto případě. Budějce se s dvoubrankovým náskokem spokojit nechtěly a v průběhu druhého dějství si vytvářely množství šancí. Štěstí zkoušel Pajič a sám na branku se dokonce řítil Heřman, ani jeden se však do gólových statistik nezapsal. To samé se ale nedá říct o jejich kanadském kolegovi. Početní výhodu zužitkoval Timothy Crowder, kterému před Klimešovu svatyni naservíroval kotouč kapitán týmu Zdeněk Kutlák. Více věcí stojících za zmínku už druhá dvacetiminutovka nenabídla, do kabin se šlo za stavu, kdy na kostce svítil výsledek 3:0.

Motor neúnavně tlačil do soupeře i v poslední části zápasu, ale gól ne a ne přijít. Domácí tým hrál dokonce ve výhodě dvou hráčů navíc, ale aby šance v přesilovce skončila gólem dvakrát v jednom zápase, muselo by se stát něco hodně mimořádného. Příležitosti postupně zahazovali hráči na obou stranách a občas se zdálo, že se hraje spíše na statistiky. Střeleckou smůlu neprotrhl ani útočník Motoru Filip Vlček, o kterém se v poslední době mluvilo zejména v souvislosti s alkoholovou aférou. I přes to, že se spekulovalo o jeho konci v týmu, dnes nastoupil a pomohl svému týmu k výhře 3:0. Velký kus práce odvedl také strážce domácí brány Petr Kváča, který v závěru úspěšně čelil nájezdu přerovského soupeře. Pro celý Motor i bezmála 5700 diváků to tak byla hodně povedená sobota.

Autoři | Foto Martin Kurfiřt | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, Přerov, hokej, zápas, HC Zubr Přerov, Madeta Motor České Budějovice, Rytíři Kladno, HC Stadion Litoměřice, Petr Kváča, Zdeněk Kutlák, Budvar aréna, Žiga Pavlin, Filip Vlček, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor zničil Přerov a prodloužil domácí neporazitelnost  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.