Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motoru se v Pardubicích nedařilo, inkasoval pět gólů

Ani ve třetím přípravném utkání Motor nedosáhl na výhru a na východě Čech podlehl Pardubicím 0:5. Do poloviny zápasu platil nerozhodný bezbrankový stav, ovšem v další části hry dokázalo Dynamo pěti góly rozhodnout o své výhře. Hned v pátek čeká Motor další náročné utkání, když do Budvar arény dorazí Jižní Korea.

Pardubičtí trenéři poslali do prvního utkání ve velké hale Tipsport areny v nové sezoně silnou sestavu. Bezchybný výkon předvedl brankář Ondřej Kacetl, který vychytal nulu. Útočníci se brankově činili až ve druhé půli. V první třetině zahrozil Patrik Poulíček hned v jejím úvodu, velikou šanci měl v 10. minutě Sacha Treille, ale svou trefu si schoval na pozdější moment. Vidět byl i Tomáš Rolinek, který se o chvíli později hbitě protáhl až před Kváču. Zakončil ovšem pouze do jeho hrudi.

Skóre se začalo hýbat od druhé třetiny. Dynamo každou minutou intenzivněji přehrávalo soupeře, ve 32. minutě Sacha Treille dorazil Wishartovu střelu do poloodkryté klece – 1:0.


Gól na 1:0.

V samotném závěru prostřední části hry se povedenou střelou od modré trefil Jacob Cardwell – 2:0. 


Gól na 2:0.

V dominanci proměnili Pardubičtí třetí třetinu. Ve 49. minutě dostal Petr Sýkora přesnou přihrávku do jízdy od Rhetta Hollanda, jenž podepsal nový kontrakt, krásně se protáhl mezi dvěma obránci a střelou zápěstím rozvlnil síť českobudějovické branky – 3:0. O minutu a půl později procpal David Tomášek nápaditý pas brankovištěm od Tomáše Vondráčka do českobudějovické klece – 4:0.


Gól na 4:0.

Naposledy roztočilo přes dva tisíce fandů své šály 258 sekund před koncem, kdy ostrým příklepem z mezikruží uzavřel brankový účet Ján Sýkora. Také Motor měl své šance, ale všechny zlikvidoval bezchybný brankář Kacetl.

HC Dynamo Pardubice – ČEZ Motor České Budějovice 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 32. Treille (Wishart, Holland), 40. Cardwell (Wishart, Vondráček), 49. Sýkora (Holland), 51. Tomášek (Vondráček, Treille), 56. J. Sýkora (Kaut, Dušek). Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 2263.

HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Cardwell, Wishart, Holland, Trončinský, Ščotka, Čáslava, Grebeňuk, Havlík – Vondráček, Tomášek, Treille – Quenneville, Hlinka, Rolinek – P. Sýkora, Poulíček, Perret – J. Sýkora, Dušek, Kaut.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Gřegořek, Kachyňa, Vráblík, Jáchym – Crowder, Galamboš, Nedorost – Dostálek, M. Novák, Čermák – Šulek, Pajič, Heřman – Doktor, Prokeš, Káník.

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Madeta Motor České Budějovice, FK Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, Sacha Treille, Budvar aréna, Česko, Jižní Korea, Tomáš Vondráček, Ján Sýkora, Ondřej Kacetl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoru se v Pardubicích nedařilo, inkasoval pět gólů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.