Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Motor padl v prvním přípravném utkání s kazašským Pavlodarem v prodloužení

Fanoušci Motoru se konečně dočkali. Budějcký tým odehrál své první přípravné utkání v Budvar aréně. Soupeřem byl kazašský tým HK Irtyš Pavlodar, který vede jako hlavní trenér Tomáš Vak, jenž ještě v loňské sezóně na jihu Čech působil. Jako kapitán vedl Motor do utkání Zdeněk Kutlák.

Úvod první třetiny se nesl bez větších šancí. Domácí tým sice měl o něco více ze hry, ovšem svou převahu využít nedokázal. A tak se začal osmělovat i hostující tým. Pavlodar měl velmi dobrou příležitost v početní výhodě, jenže obránci s gólmanem Kváčou udělali vše možné i nemožné k zastavení puku před brankovou čárou. Hra plynula dále a navrch měl opět Motor. Do přečíslení dva na jednoho se dostali Heřman se Šulkem, ale mladý budějcký útočník zakončil nepřesně. Asi největší šanci první části si připsal Jan Mucha, jehož dělovka orazítkovala tyč. Skóre tak po první třetině zůstalo nerozhodné.

Ihned zkraje druhé třetiny si Pavlodar zahrál přesilovou hru, ale využít ji nedokázal. Dobrou příležitost si připsal až po jejím konci, Kváča byl pozorný a puk za svá záda nepustil. Hra se přelévala ze strany na stranu, jenže Dostálkovu střelu Pacl zlikvidoval. Nedáš, dostaneš. První gól tak vstřelili hostující hráči. Na modré napřáhl Vjačeslav Selujanov a jeho střelu si jeden z domácích obránců srazil do vlastní brány. Ovšem Jihočeši stihli stav srovnat ještě do konce druhé třetiny při přesilové hře. Pohlednou akci zakončoval Miloslav Čermák, který tak vstřelil první gól Motoru v přípravě na novou sezonu. I do druhé přestávky šly týmy za nerozhodného stavu.

Na staru třetí části měl dobrou příležitost Nedorost, ovšem za brankářem zazvonila jen tyč. Domácí tým byl lepším mančaftem, jenže střelu Heřmana Pacl chytil a Galamboš své zakončení ze samostatného úniku poslal vedle. Ve třetí třetině se toho moc zajímavého neudálo, a tak zápas dospěl až do prodloužení.

V tom dohrávali početní výhodu hosté a využili ji. Rozhodující gól vstřelil Robin Kovář.

ČEZ Motor České Budějovice – HK Irtyš Pavlodar 1:2p (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 35. Čermák (Nedorost, Fillman) – 28. Selujanov, 61. Kovář. Rozhodčí: Pešina, Pražák – Zíka, Jindra. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 2880. 

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, Vráblík, Kachyňa, Pýcha, Dudáček, Kutlák, Mucha, Jáchym – Crowder, Nedorost, Čermák – Dostálek, Vlček, Heřman – Šulek, Galamboš, Novák – Káník, Pajič, Prokeš – Doktor. Trenér Antonín Stavjaňa.

HK Irtyš Pavlodar: Pacl (Auzinš) – Něstěrov, Nurek, Korabejnikov, Selujanov, Poliščuk, D. Ignatěnko, Mašinec, Bačurin, Mordvinov – Citramkov, Telepbergen, Šátek, Kovář, Cibin, Kačulin, Klemešov, Gasnikov, Ajdaš, Gumenjuk, A. Ignatěnko. Trenér Tomáš Vak.

Autoři | Foto Tomáš Miklík | Zdroj hcmotor.cz

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, Pavlodar, Madeta Motor České Budějovice, Zdeněk Kutlák, Tomáš Vak, Budvar aréna, Česko, Miloslav Čermák, Robin Kovář, Ján Mucha, SK Dynamo České Budějovice, Antonín Stavjaňa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor padl v prvním přípravném utkání s kazašským Pavlodarem v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.