Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor má dva draftované hráče. Kluby z NHL si vyhlédly brankáře Kváču a Pateru

Na vysoce sledovaném draftu nejslavnější hokejové soutěže na světe – NHL – se opět objevilo jméno hráče budějckého klubu ČEZ Motor České Budějovice. A ne jen jedno. Brankář Kváča byl vybrán ve 4. kole, Patera v šestém.

Letošní draft hokejových talentů hostí hokejová a basketbalová aréna United Center v Chicagu. Po nočním prvním kole, ve kterém byli vybráni i dva Češi (Martin Nečas a Filip Chytil) se dnes od 16:00 SEČ pokračuje druhým až sedmým kolem.

Petra Kváču si vybralo ve 4. kole Colorado Avalanche, Jiřího Pateru získal v 6. kole nováček soutěže Vegas Golden Knights. Po Romanu Turkovi (1990 – Minnesota North Stars) a Jakubu Kovářovi (2006 – Philadelphia Flyers) jde v historickém pořadí a třetího a čtvrtého brankáře, který byl z Motoru draftován.

Draft Petra Kváči je absolutní šok, protože už mohl jít na draft před dvěma lety, takže to je dost neobvyklý výběr. Ale i tím, že si ho vzali už ve 4. kole je vidět, že jim o něj hodně jde. Počítám, že ho kontaktují a budou chtít určovat, kam půjde hrát. Pravděpodobně budou chtít, aby chytal aspoň extraligu, i když je možné, že pokud by měl být v Motoru jasná jednička, tak ho tu ještě rok nechají,“ řekl exkluzivně Budějcké Drbně expert na NHL a bývalý mládežnický hráč Motoru Matěj Mayer. „Je to těžko čitelné, stát se samozřejmě může i to, že ho budou chtít hned pod dozorem v Americe. Draft Patery se čekal, osobně jsem tipoval 6. kolo, což se vyplnilo.

V celkovém pořadí byl Kváča vybrán jako číslo 114, Patera pak 161.

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, draft, Jiří Patera, Petr Kváča, Las Vegas, Colorado, National Hockey League, Madeta Motor České Budějovice, Chicago Blackhawks, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights, Martin Nečas, Filip Chytil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor má dva draftované hráče. Kluby z NHL si vyhlédly brankáře Kváču a Pateru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.