Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nedivím se, že Motor hraje v tabulce vysoko, podpora je tady neskutečná, uznal Pavel Francouz

Neuvěřitelná atmosféra se nesla budějckým zimním stadionem při druhém utkání českých reprezentantů v rámci posledního turnaje Euro Hockey Tour. Poklonu fanouškům složil i gólman Pavel Francouz, který vychytal velkou výhru 8:4 proti Švédsku. Úsměv na tváři měli po zisku trofeje pro vítěze Carlson Hockey Games i dvougólový Radim Šimek a odchovanec Motoru Roman Horák.

Češi začali dobře, už ve čtvrté minutě se trefil Kundrátek. Pak ale ze svého tlaku ubrali. „Prvních deset minut jsme byli lepším týmem, ale po úvodním gólu jsme přestali hrát a Švédi zaslouženě vyhráli třetinu,“ potvrdil střelec dvou branek Radim Šimek. Také podruhé však v sobě národní tým našel sílu a zápas otočil. „Máme to asi v sobě. Když prohráváte 1:3 a do třetí třetiny jdete s tím, že už vedete 4:3, tak to o něčem svědčí. Doufám, že v tom budeme pokračovat. Hlavně nezpychnout,“ doplnil. 

Švédové přijeli na jih Čech s dvanácti hráči z NHL v čele s Gabrielem Landeskogem, Victorem Hedmanem nebo Oliverem Ekmanem-Larssonem. „Před zápasem jsme si říkali, co mají v sestavě za hráče. Koukali jsme na to i na internetu. Tím lépe pro nás, že i když nemáme tolik hráčů z NHL a máme hráče z Evropy, tak je dokážeme porazit,“ přidal Šimek. Spokojený byl v tomto ohledu i brankář Pavel Francouz, který měl na výhře rovněž zásluhu. „Bylo to k nezastavení. Kluci hráli výborně, i do obrany. I když jsme dostali čtyři góly, tak musím říct, že předemnou hráli skvěle. Za to jim obrovské díky,“ usmíval se.

Gólman Čeljabinsku pochválil nápad Českého svazu ledního hokeje s připomenutím prvního titulu mistrů světa z roku 1947 prostřednictvím retro dresů. „Je hezké, že jsme si to takhle připomněli. Bylo to pro dobrou věc. Sice jsme byli trochu více zapocení, ale zase takový rozdíl to nebyl,“ řekl. Podobně mluvil i budějcký rodák Roman Horák, který v sestavě proti Finsku chyběl. „Klasický svetr. Je docela těžký, ale třetinu se to dá zvládnout. Každopádně kdybychom v něm hráli celý zápas, tak by to asi bylo hodně těžké,“ uvedl. 

Horák naskočil před vlastním publikem do čtvrté formace s Hykou a Zohornou. „V Budějcích jsem nehrál dlouho, jsem tady doma. Národní tým je pro mě krásná zkušenost a jsem rád, že to táta mohl vidět,“ těšilo útočníka s „áčkem“ na dresu, který si chce nominací na mistrovství světa splnit sen. Zároveň ocenil i atmosféru, na níž nešetřil chválou ani Francouz. „Já se nedivím, že Motor hraje takhle vysoko v tabulce, podpora je tady neskutečná. Je vidět, že lidé tady mají hokej rádi, přišli i na otevřený trénink, na zápasech to jenom potvrzují. Za stavu 1:3 nás hnali pořád dopředu a to nám taky hodně pomohlo,“ dodal český brankář.

Foto Bramberka Nová

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Pavel Francouz, Radim Šimek, Roman Horák, Euro Hockey Tour, Švédsko, National Hockey League, Mistrovství světa v ledním hokeji, Traktor Čeljabinsk, Český svaz ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedivím se, že Motor hraje v tabulce vysoko, podpora je tady neskutečná, uznal Pavel Francouz  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.