Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejisty prověří před MS tým Švédska s řadou hráčů z NHL. Do sestavy se dostane Roman Horák

Čeští hokejisté se v sobotu v předposledním utkání před mistrovstvím světa utkají se Švédy. Vítěz duelu v Českých Budějovicích se přiblíží k triumfu na Carlson Hockey Games. Oba celky ve čtvrtek vstoupily do závěrečné akce seriálu Euro Hockey Tour výhrami, Češi porazili Finy 3:2, Švédi přetlačili jistého vítěze seriálu 4:3 v prodloužení.

Po vítěznému duelu proti Finsku dojde v české sestavě k některým změnám. Zranění vyřadilo ze hry útočníka Jiřího Sekáče, odpočinou si beci Jan Kolář, Jan Rutta a forvard Lukáš Kašpar. Do hry se nově zapojí David Sklenička, Libor Šulák, Tomáš Zohorna, Tomáš Hyka a rodák z Budějc Roman Horák.

Chytat bude tentokrát Pavel Francouz. Švédský kouč Rikard Grönborg má k dispozici 14 hráčů z NHL, mezi nimi jsou například Gabriel Landeskog z Colorada nebo Oliver Ekman Larsson z Arizony.

Zápas začne v 17:00. Češi odehrají první třetinu utkání v prakticky totožných trikotech, které oblékali jejich předchůdci v roce 1947 na domácím mistrovství světa na pražské Štvanici a v nichž získali zlaté medaile. Pletené „svetry“ však budou bez jmenovek a hráči budou mít jiná čísla než na standardních dresech.


Předpokládaná sestava:

Francouz – Gudas, Krejčík, Kundrátek, Kempný, Kindl, Šimek, Sklenička, Šulák – Voráček, Holík, Červenka – Řepík, Hanzl, Birner – Radil, Kovář, Vrána – Hyka, Horák, T. Zohorna – Lev.

Foto Bramberka Nová | Zdroj ČTK

Štítky Roman Horák, National Hockey League, Švédsko, Mistrovství světa v ledním hokeji, Euro Hockey Tour, Madeta Motor České Budějovice, hokejista, David Sklenička, Libor Šulák, Tomáš Zohorna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty prověří před MS tým Švédska s řadou hráčů z NHL. Do sestavy se dostane Roman Horák  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.