Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

ČEZ Motor České Budějovice udolal Slavii a postupuje do extraligové baráže!

Po pátém semifinálovém utkání WSM ligy mezi budějckým Motorem a Slavií Praha je důležitá cifra 4:1. Značí totiž jak výsledek zápasu, tak i konečný výsledek celé série. Motor se po dvou letech představí v baráži o postup do extraligy!

Aktivní vstup do zápasu se domácím vyplatil. Hned ve třetí minutě jeli Pajič s Chovanem dva na jednoho, slovenského útočníka ale Polívka efektním zákrokem vychytal, stejně tak lapil zakončení rychlé ofenzivní akce Roba po pravém křídle o pět minut později.

Vedoucí branka pátého semifinále padla v přesilové hře Motoru. Rok Pajič vyhrál buly pro Fillmana, jehož ránu od modré gólman Slavie vyrazil jen před sebe. Tam si mezitím hráč s číslem 76 dojel pro kotouč a po šesti sekundách v početní výhodě rozvlnil síťku – 1:0.

Obrovskou šanci zahodil chvíli před sirénou autor první trefy. Pajič sice Polívku položil na led, nikým neatakován ale netrefil odkrytou branku. Hra sešívaných nemohla jejich fanoušky oslnit, a tak Kváča byl v první třetině téměř bez práce.

Po přestávce se Budějčáci nemohli vrátit do tempa a slávisté hru vyrovnali. Dlouhou dobu Motoru trvalo, než si vůbec vypracoval nějakou vážnější šanci. Jedinou a největší ve 31. minutě však proměnil. Škoda zavezl kotouč do útočného pásma, vrátil ho na kruh Muchovi, ten vypálil a dotírající Jakub Babka pohotově doklepl střelu vyraženou brankářem Pražanů za Polívkova záda.

Uplynulo pouhých osmačtyřicet sekund od druhého českobudějovického zásahu do černého a Slavia vsítila kontaktní gól. Při signalizované výhodě po faulu na Pohla zůstal v mezikruží úplně volný Václav Jankovský a vydařeným zakončením překonal Kváču – 2:1. A protože obrovskou šanci Škody ve 38. minutě Polívka vyrazil betonem, stav se už nezměnil.

Červené světlo se rozsvítilo až v čase 42:48 za brankou pražské Slavie. Babka dojížděl kotouč, srazil se s hostujícím obráncem, zpoza branky ale stihl v kleče přistrčit kotouč do střelecké pozice Vladimíru Škodovi a ten se nezmýlil. Definitivní tečku za vítězstvím v semifinálové sérii a postupem do extraligové baráže udělal Miloslav Čermák gólem na 4:1 do prázdné klece Slavie.

Bouřlivou atmosféru v hale před samým závěrem duelu ještě umocnila bitka „oblíbence“ domácího publika Martina Bači s řízným bekem Motoru Martinem Mazancem. Oba shodili helmy, rukavice a rozdali si to v pěstním souboji. Na konci bitky byl Bačou zalehnutý Mazanec... a oslavy mohly vypuknout! ČEZ Motor České Budějovice slaví titul mistra WSM ligy 2016/2017 a po dvou letech si zahraje o účast v nejprestižnější tuzemské hokejové soutěži.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Věděli jsme, že Slavia má určité limity v útoku a chtěli jsme toho využít. I když jsme šli do vedení, hráči se trochu přizpůsobili tempu. Nebylo to tak vyhecované jako minulé zápasy. Oceňuji, že hosté nedali svou kůži zadarmo a hráli do poslední chvíle. Hala musela být s dnešním zápasem spokojena.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Gratuluji Motoru k vítězství v sérii, my jsme bohužel tahali za kratší konec a Eden už znovu nevyprodáme. Do utkání jsme vstoupili nabuzení s cílem mít minimum vyloučených hráčů, jelikož Budějovicemi mají přesilové hry parádně zvládnuté a je to jejich velká zbraň. První gól jsme samozřejmě dostali v oslabení a pak domácí přidali ještě druhou trefu. Kontaktní brankou jsme se dostávali do hry a věřili, že se s výsledkem dá ještě něco udělat. Kluci ze sebe vymáčkli všechno, ale nestačilo to.“

Baráž o extraligu rozehrají rozjetí motoráci s oběma soupeři z vyšší soutěže. V úterý 28. března se představí na ledě Dynama Pardubice, poslední den v měsíci přivítají v domácím duelu karlovarskou Energii. Páteční utkání odstartuje v tradičních 17:30.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Slavia Praha 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Pajič (Fillman), 31. Babka (Mucha, Škoda), 43. Škoda (Babka), 59. Čermák (Chovan, Pavlin) – 31. Jankovský (Pohl, Beránek). Rozhodčí: Wagner, Wütherle – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 3:3, navíc Mazanec (CEB) a Bača (SLA) oba 5 minut + OK. Využití: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:1.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Mazanec – Chovan, Pajič, Čermák – Dostálek, Vlček, Heřman – Hřebejk, Vak, Rob – Šulek, Škoda, Babka. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Slavia Praha: Polívka (Frodl) – Pohl, J. Novák, Kolařík, Knot, Holý, Růžička, Bača – Jankovský, Šafránek, Beránek – Kadlec, Šagát, Rys – Krliš, Kubica, Šmerha – Müller, Andrlík, Půhoný. Trenér Milan Razým.

Hokejisté Motoru udolali Slavii a vyhráli WSM ligu

Úterý, 21. března 2017, 00:20

Hokejisté Motoru udolali Slavii a vyhráli WSM ligu
Hokejisté Motoru udolali Slavii a vyhráli WSM ligu

Štítky HC Slavia Praha, Madeta Motor České Budějovice, baráž, HC Škoda Plzeň, Martin Bača, Martin Mazanec, Miloslav Čermák, Václav Jankovský, Antonín Stavjaňa, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČEZ Motor České Budějovice udolal Slavii a postupuje do extraligové baráže!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.