Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vyprodaný Eden sledoval hladkou výhru Motoru

Poprvé v sezóně byl zimní stadion Eden vyprodaný a velkou měrou sa na tom podíleli fanoušci budějckého Motoru, kterých se do Prahy vypravilo opravdu hodně. I domácí prostředí, které vytvořili dotlačilo Motor za jednoznačným vítězstvím 4:0.

Zápas začaly oba týmy opatrně. Ani jeden ze soupeřů se v úvodu utkání nemohl dostat do výraznější šance. První nebezpečnější střelu vyslal na slavistickou branku Pajič, ale Frodl stihl zasáhnout betonem. Postupně začal Motor zápasu dominovat a v další zajímavé šanci se opět zjevil Pajič, který dvakrát dorážel, ale bohužel pro hosty trefil jen tyč. Po vyloučení Pletky v polovině třetin se do skvělé příležitosti dostal Mitch Fillman, ale Frodl vytáhl skvělý zákrok. O necelé dvě minuty později už se ale motoráci mohli radovat. Pavlin nahazoval a Frodl vyrazil puk jen před sebe. Na brankovišti pak odvedl skvělou práci Filip Vlček, který se nejrychleji zorientoval a otevřel skóre zápasu. I nadále byli Jihočeši lepším a hlavně aktivnějším týmem. Další branku však v první části nepřidali a do šaten se tak šlo za stavu 1:0 pro českobudějovický Motor.

Druhá část nezačala pro Motor dobře. Velmi záhy byl vyloučen Martin Heřman, ale budějčtí skvěle bránili a mohli dokonce v oslabení navýšit své vedení, když Vak trefil tyčku a Fillman jen o kousek minul branku. Brzy nato byl vyloučen Čermák a Motor se tak musel znovu bránit. Slavia ale nehrála přesilovky vůbec dobře, a tak to nakonec byl Motor, kdo přetavil přesilovou hru v branku zásluhou Miloslava Čermáka. Další branku mohl přidat Rob, který se individuálně prodral až k Frodlovi, ale tentokrát byl slavistický gólman připraven.

Velký krok za vítězstvím udělal Motor velmi záhy, když dokázal proměnit přesilovou hru pěti proti třem. Chovan krásně našel Miloslava Čermáka, kterému už jen stačilo nastavit hokejku. Po tomto gólu si domácí zcela logicky vybrali oddechový čas. Ani time-out ale domácím příliš nepomohl. Motor začal hrát velmi takticky a své vedení držel i za cenu méně pohledné hry. Nakonec se sešívaní přece jen dostali do šance, ale Šafránek z bezprostřední blízkosti neuspěl. Poté se mezi obránci Motoru prohnal Kadlec, ale i on ztroskotal na výborně chytajícím Kváčovi. Ten tak i po druhé třetině držel čisté konto.

V úvodních minutách třetí části pokračovali budějčtí hokejisté zkušeně a hlídali dostatečný náskok. Ten se jim podařilo ještě navýšit zásluhou krásného gólu Martina Heřmana. Poté se motoráci opět stáhli a sešikovali se na vlastní modré čáře. Přechod do útoku tak domácím dělal velké problémy. Lehké komplikace přišly pro Motor ve 49. minutě, když byl vyloučen Vlastimil Dostálek, ale Pražanům se zkrátka nedařilo. I v dalším průběhu hry hrál Motor výborně takticky. Slávisté tak začali zkoušet všechno možné a na ledě se začalo v druhé polovině třetí třetiny pěkně jiskřit. Po jedné ze šarvátek vyfasovali hned tři sešívaní pětiminutové tresty plus osobní do konce utkání a na druhé straně stejné tresty dostalji jen dva hráči. Motor tak získal osm minut před koncem zápasu pětiminutovou přesilovou hru a o vítězi bylo jasno.

HC Slavia Praha – ČEZ Motor České Budějovice  0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Vlček (Pavlin), 27. Čermák (Chovan), 30. Čermák (Chovan, F. Novák), 44. Heřman (Vlček, Dostálek). Rozhodčí: Horák, Kašík – Polák, Rampír. Vyloučení: 9:9, navíc Rys, Bača, Andrlík (všichni SLA) osobní trest do konce utkání, Pohl(SLA) osobní desetiminutový trest, Heřman, Hřebejk (CEB) osobní desetiminutový trest, Vráblík, Novák (CEB) osobní trest do konce utkání. Využití: 0:2. Stav série: 1:3. Diváci: 4000 (vyprodáno).

Slavia Praha: Frodl (Polívka) – Pohl, J. Novák (C), Kolařík (A), Knot, J. Holý, A. Růžička, Andrlík, Bača – M. Kadlec, Šagát, P. Beránek – Jankovský, Šafránek (A), Kubica – Pletka, Krliš, Rys – Šmerha, Půhoný.

České Budějovice:  Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák (A) – Dostálek, Vlček, Heřman – Hřebejk, Vak (A), Rob – Šulek, Škoda, Babka.

4. čtvrtfinále WSM ligy: Slavia - Motor 0:4

Sobota, 18. března 2017, 20:52

4. čtvrtfinále WSM ligy: Slavia - Motor 0:4
4. čtvrtfinále WSM ligy: Slavia - Motor 0:4

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Stadion Eden, HC Slavia Praha, Miloslav Čermák, Martin Heřman, Filip Vlček, Vlastimil Dostálek, přesilová hra, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyprodaný Eden sledoval hladkou výhru Motoru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.