Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Čekal jsem, že fanoušci Motoru porazí plzeňské příznivce, říká Miroslav Mayer

Ke konci listopadu loňského roku se na pultech knihkupectví objevila kniha o nejlepší sezoně Motoru s názvem Stříbrní mistři a Budějcká Drbna se stala jejím mediálním partnerem. Publikace je v prodeji necelá dva měsíce, a je tedy na čase menší ohlédnutí. Autor knihy Miroslav Mayer se zamýšlí nad úspěchem svého díla.

Jak jste zatím spokojen s prodejem knihy Stříbrní mistři?
Před vydáním jsem vedl s vydavatelem spor o tom, jak velký náklad knihy bude ideální. On není úplně fanda hokeje a nevěřil, že prodej bude velký. Navrhoval tedy menší náklad, ale tím by cena byla vyšší. Já a lidi, kteří se podíleli na knize, jsme měli vyšší očekávání a nakonec jsme zvolili kompromis v podobě 1500 kusů.

Podle čeho jste tipoval počet knih, které by se měly vytisknout?
Vycházel jsem z toho, že hokej v Českých Budějovicích je číslo jedna a že už hodně dlouhou dobu o něm nevyšla žádná kniha. Pak jsem si zjistil od plzeňské redaktorky Lucky Mužíkové, v jakém nákladu vyšla její kniha o Ryanu Hollwegovi, což bylo pro mě vodítko. Věřil jsem, že si fanoušek Motoru bude chtít knihu pořídit.

Jak tedy dopadli fanoušci Motoru oproti plzeňským příznivcům?
Ryan Hollweg  je současný hráč, a to zřejmě táhne více než historie. Plzeňští dokázali rozebrat náklad 3000 kusů, takže fanoušci Motoru bohužel v tomto směru za Plzní zaostávají. U Stříbrných mistrů se zatím blížíme maximálně k tisíci. Abych řekl pravdu, tak jsem Budějčákům věřil více a prodeje jsou pro mě zatím za očekáváním.

Není problém třeba v nedostatečné propagaci knihy?
To si nemyslím. Žádný opravdový fanda, který se zajímá o hokej, nemůže říci, že o ní nikdy neslyšel. Kniha byla pokřtěna při vyprodaném zápase s Jihlavou, při kterém byla i možnost podepsání knihy od tehdejších hráčů a klubových legend. Ještě v prosinci proběhla také beseda s hráči. Bohužel se zdá, že mnoho fanoušků opravdu na bývalé hráče zapomnělo a zajímají se jen o současnost.

Budete ještě něco podnikat pro propagaci knihy v době v době play-off?
Teď máme pauzu od hokeje, a tak jsem se domluvil s největší legendou budějovického hokeje Jaroslavem Pouzarem a Františkem Čechem, že uspořádáme besedu, kde se budeme bavit o minulosti, ale i současnosti. Věřím, že tentokrát dorazí více fanoušků na tohle unikátní setkání. Samozřejmě si budou moct knihu koupit a nechat si ji od hostů podepsat.

Kde se dá v současné době ještě publikace zakoupit?
Nejblíže pro fanoušky je to samozřejmě ve fanshopu v Budvar aréně, právě odtud fanoušci nákupem knihy přispějí i na klub. Dále pak v knihkupectvích ve městě či přímo u vydavatele na webových stránkách www.stribrni-mistri.cz.

Jaké máte zatím na knihu ohlasy od čtenářů?
Zatím jen pozitivní. Čekal jsem, že někdo bude třeba i něco namítat, ale buď jim kniha nestála za zakoupení, nebo se prostě nevyjadřují. Samozřejmě mě nejvíce potěšila reakce bývalých hráčů, kterých se kniha hlavně týká. Přišlo i pár fanoušků z té doby a děkovali za připomenutí příjemných chvil s hokejem.

Beseda s mistrem světa, držitelem tří prstenů pro vítěze Stanley Cupu Jaroslavem Pouzarem a vynikajícím hráčem a trenérem mládeže Františkem Čechem se uskuteční ve středu 22. února ve VIP prostorách Budvar arény od 18 hodin.

Štítky kniha, hokej, Drbna.cz, Jaroslav Pouzar, František Čech, Budvar aréna, Ryan Hollweg, Stanley Cup, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čekal jsem, že fanoušci Motoru porazí plzeňské příznivce, říká Miroslav Mayer  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.