Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ČEZ Motor České Budějovice vítězem základní části hokejové WSM ligy!

Povedlo se! Hokejisté budějckého Motoru překonali herní krizi posledních týdnů a před klíčovou fází sezony 2016/2017 se znovu naladili na vítěznou notu. V posledním domácím zápase před startem vyřazovacích bojů udolali nejvzdálenějšího soupeře z Havířova.

Za triumfem v základní části soutěže vykročili motoráci už v první třetině, kdy měli po většinu času jasnou převahu. Zatímco šance Čermáka a Pýchy zůstaly ve čtvrté minutě nevyužity, zanedlouho našel Fillman na levém straně volného Ondřeje Šulka, jenž pohotovou střelou našel skulinu mezi Šafránkovými betony.

Ostřelovaný havířovský gólman se nenudil ani v následujících okamžicích, ve 13. minutě se ale poroučel na střídačku. Vráblík založil zpoza vlastní branky rychlý útok, posunul kotouč do jízdy Tomáši Nouzovi a ten potvrdil, že hostující brankář dnes opravdu měl díru mezi nohama - 2:0.

Českobudějovický tlak nuceně polevil v závěru úvodní části hry, jelikož sudí poslal domácí tým do třech. Petr Kváča však několika perfektními zákroky držel nulu. Jen co se domácí seskupili v plném počtu, začali svého rivala znovu drtit.

Když na kostce svítil čas 19:00, náhradník Laco neudržel Muchovu střelu od modré čáry a nikým nehlídaný Filip Vlček bekhendem doklepl volný kotouč do sítě. Ještě před hvizdem orazítkoval Novák tyčku poté, co havířovskému brankáři opět nasadil housličky.

Ve druhé třetině Jihočeši polevili a byli za svou nepochopitelnou pasivitu potrestáni. Ve 24. minutě zvládl Kváča útok dvou hostů na jednoho Budějčáka zlikvidovat, stejně jako následnou dorážku Kaluse. Před brankou ale v tu dobu operoval také Daniel Štumpf a proti němu už byl motorácký gólman v polože ležmo krátký.

Zahozená šance Nouzy ve 33. minutě musela Motor pořádně mrzet, z protiútoku totiž podruhé inkasovali. A opět to bylo z hole Daniela Štumpfa, jehož před brankou po střele Dudka neuhlídal kapitán Novák. Kontaktní gól na 3:2 z pohledu domácích mohl odčinit unikající Šulek, bohužel proti Lacovi neuspěl.

Nepříjemný moment zažila slušně zaplněná Budvar aréna ve 44. minutě, kdy sérii šancí Havířova zpečetil přesnou ranou od modré čáry obránce Jakub Dudek - 3:3. Uplynulo však pětašedesát sekund, Novák nahodil kotouč za branku, odtud ho Škoda vrátil před brankoviště najetému Jakubu Babkovi a ten zblízka skóroval.

Ještě než AZ stihl v závěrečných momentech třetí periody odvolat brankáře, svou vlastní nedisciplinovaností se nechal vyloučit Kotala a České Budějovice výhodu přesilové hry proměnily v pátou branku. Miloslav Čermák chtěl vybídnout ke skórování Šulka, jenže hostující hráč si kus gumy srazil bruslí do vlastní klece. ČEZ Motor tak zvítězil výsledkem 5:3 a definitivně potvrdil, že do vyřazovacích bojů půjde z vedoucí příčky.

Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „Jsme rádi, že se nám povedlo dnešní utkání vyhrát a dotáhnout základní část na prvním místě, tedy tam, kde jsme chtěli být. První třetina byla z naší strany vynikající, využili jsme přesilovky a hráli předem domluvenou hru. Pak ale z nepochopitelných důvodů přišlo uspokojení a každý hráč si začal dělat, co chtěl. Vypadli jsme z rozehraného zápasu a skoro z něj udělali drama. To by se nám v play-off a dalších duelech nemuselo vyplatit.“

Martin Janeček (AZ Havířov): „Gratuluji domácím, protože vyhráli celou soutěž, podle mého názoru, zcela zaslouženě. Nejen v dnešním zápase Motor ukazuje, že se jedná o top tým. Když sledujeme kulturu klubu, právem mu patří první místo a budeme Jihočechům držet palce v bojích o postup. Extraliga by jim slušela. Do dnešního zápasu jsme vstoupili, co se týká herní kázně, špatně. Byli jsme zakřiknutí a neudělali jsme jedinou věc, na které jsme se dohodli na poradách a co jsme při tréninku nacvičovali. Byla to kočka myš a domácí šli po zásluze do vedení. O přestávce bylo v kabině dusno, domácí trochu přirozeně polevili a my se dotáhli do stavu 3:2. Závěr už byla naše ohraná písnička, kdy uděláme individuální chyby a sami se připravíme o zkorigování výsledku. Nezasloužili jsme si ani bod.“

Závěrečné utkání základní části sezony WSM ligy odehrají českobudějovičtí hokejisté v pondělí proti průběžně třetímu Kladnu. Čtvrtfinále play-off odstartuje v neděli 26. února na ledě Budvar arény. Kdo bude soupeřem Motoru, se dozvíme až po skončení předkola hraného na tři vítězné zápasy.

ČEZ Motor České Budějovice - AZ Havířov 5:3 (3:0, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Šulek (Fillman, Novák), 13. Nouza (Vráblík), 20. Vlček (Mucha), 45. Babka (Škoda, Novák), 60. Čermák - 24. Štumpf (Kalus, Haas), 33. Štumpf (Dudek), 44. Dudek (Rác, Kanko). Rozhodčí: Bejček, Jílek - Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 5:7, navíc Heřman (CEB) 10 minut. Využití: 3:0. Diváci: 6041.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) - Fillman, Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha - Šulek, Rob, Čermák - Nouza, Vak, Heřman - Babka, Škoda, Žovinec - Dostálek, Vlček, Hřebejk - Guman, Fronk. Trenér Antonín Stavjaňa.

AZ Havířov: Šafránek (13. Laco) - Dudek, Petran, Krisl, Bahounek, Chroboček, Seman - Kalus, Rác, Kanko - Dvořáček, Maruna, Kotala - Gago, Haas, Štumpf - Bednář, Pořízek. Trenér Martin Janeček.

Průběžné pořadí WSM ligy po 51. kole: 1. ČEZ MOTOR (111), 2. Jihlava (104), 3. Kladno (98), 4. Slavia Praha (86), 5. Třebíč (78), 6. Ústí nad Labem (77), 7. Prostějov (76), 8. Benátky nad Jizerou (73), 9. Přerov (70), 10. Frýdek-Místek (69), 11. Litoměřice (65), 12. Havířov (61), 13. Kadaň (58), 14. Most (45).

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC AZ Havířov 2010, Miloslav Čermák, Daniel Štumpf, Petr Kváča, HC Škoda Plzeň, Filip Vlček, Rytíři Kladno, ČEZ, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČEZ Motor České Budějovice vítězem základní části hokejové WSM ligy!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.