Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Další bodová ztráta. Budějcký Motor inkasoval v prodloužení gól z ofsajdu

Hokejisté ČEZ Motoru České Budějovice se v závěru základní části WSM ligy nepotkávají s ideální formou. S jedenáctým mužstvem tabulky sehráli v průběhu sobotního večera na ledě Budvar arény vyrovnaný duel, nakonec se ale museli spokojit s jediným bodem. Litoměřice rozhodly zápas velice diskutabilním gólem v nastaveném čase.

Ač měli motoráci převahu, po úvodní třetině se z vedení radovali hráči hostujícího mužstva. Jihočeši přitom začali aktivně a Litoměřice prakticky k ničemu nepouštěli. Velkou šanci si Budějce vypracovaly na konci desáté minuty, když pokus Čermáka z ostrého úhlu poskakoval před brankou, bohužel Rob ani Walker kotouč za Kacetlova záda nedotlačili.

V 15. minutě uvolnil navrátilce po zranění Roba přesnou nahrávkou Fillman, jenže vracející se Pilař mu únik dokázal notně znepříjemnit. Minutu a dvanáct sekund před první pauzou tak udeřilo na opačné straně kluziště. Střela Pavlase od modré se odrazila k Miškářovi, jenž nastřelil pouze břevno, bekhendová dorážka Jaroslava Kally už ale skončila v síti - 0:1.

Po návratu z kabin vkročili domácí hráči na led pravou nohou a dvěma slepenými góly dokázali stav zápasu bleskurychle otočit. Na kostce svítil čas 21:36 a obránce Ján Mucha s přispěním teče jednoho z beků Stadionu vyrovnal. Uplynulo pouhých jedenáct sekund, Novák hned po buly poslal puk dopředu, kde se ho ujal kmenový hráč Písku Filip Vlček a přesnou střelou skóroval - 2:1.

Ve 28. minutě se na protějším konci haly blýskl skvělým zákrokem lapačkou Gába. Na jeho tygří skok do litoměřického zakončení se bude dlouho vzpomínat. Naopak teč staronového hráče Motoru Vaka, která zanedlouho orazítkovala pravou tyč, upadla brzy v zapomnění. Domácí, stejně jako v úvodní periodě, opět inkasovali do šatny. Plášil rozjel rychlý protiútok s Markem Loskotem a druhý jmenovaný ve 39. minutě vyrovnal.

Ve třetí třetině se na ledě začaly dít velké věci. Hrála se 49. minuta, Rob zpoza branky našel na modré čáře volného sympaťáka WSM ligy Mitche Fillmana a ten se štěstím vstřelil gól na 3:2. Radost domácích však brzy opadla. V čase 53:33 přihrál kanonýr Kalla Filipu Stoklasovi, který se dokázal protlačit mezi bránící dvojicí Čermák - Pýcha až před českobudějovickou klec a odrazem o tyčku srovnal na 3:3.

Další pozitivní výbuch emocí přichystal fanouškům Motoru v 56. minutě Luboš Rob. Jeho rána z pravé strany kluziště zařídila týmu ve žlutých dresech vedení 4:3. Jenže o rozhodující trefě nemohla být v tu chvíli řeč. Nejprve Pavlas našel skulinu mezi Gábovými betony, naštěstí pro domácí tento pokus letěl mimo tyče, a poté Litoměřičtí při hře bez brankáře svou důsledností dotlačili kotouč do sítě. Autorem vyrovnávací branky necelou minutu před koncem byl produktivní Jaroslav Kalla.

Následné prodloužení netrvalo dlouho. Devětadvacet sekund po začátku nastaveného času získal puk už za modrou čarou Karel Plášil, motoráci místo ataku hostujícího beka zůstali stát jako opaření a hráč Stadionu, jenž ale patří mezi odchovance Motoru, Gábu překonal. Zpomalené záběry na kostce dokázaly, že klíčový gól zápasu neměl být uznán a hokejisté i fanoušci Českých Budějovic se zlobili právem… Kvůli zisku jediného bodu se Jihočechům opět přiblížila Jihlava, která zvládla prodloužení v Kadani, vyhrát dokázalo průběžně třetí Kladno.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „S body z tohoto utkání jsme určitě počítali a hráči si v hlavě nastavili, že to mají v kapse. Jsem velice rozčarovaný. Jak se říká, dobré mužstvo je slyšet. Když jsme ale šli na led, z druhé strany byla hlasitost o poznání silnější. Až takové playmakery nemáme, aby se to před play-off uhrálo samo. Hráči se utápí ve svém výkonu. Jestli poslední gól padl z ofsajdu, rozhodují sudí. Pokud nebylo postavení mimo hru odpískané, hráči musí hrát do poslední chvíle. Kdyby byli nažhavení jako po této situaci stejně i při hře pět na šest, tak jsme prodloužení vůbec hrát nemuseli. Nezlobte se na mě, jsem v emocích, bublá to ve mně...“

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Dva body z Českých Budějovic je pro nás výborný výsledek. V první třetině byli domácí aktivnější a my pod jejich tlakem, paradoxně jsme ji ale vyhráli. Poté jsme zaspali začátek druhé periody. Kluky chválím za bojovnost, protože dokázali pokaždé vyrovnat. Nejsme zvyklí na takové přestřelky, a tak pět vstřelených gólů je super. Udrželo nás to v boji o play-off. A pátý gól? Podle kostky to byla hodně sporná situace a já se přikláním k tomu, že to ofsajd byl. Utkání ale řídí tři rozhodčí… Takto sporných branek jsme v průběhu sezony inkasovali tolik, že se to jednou muselo obrátit v náš prospěch. Takový je hokej.“

Rychlý sled zápasů budějckého Motoru pokračuje i nadále. Již v úterý budou Jihočeši dohrávat odložené utkání 35. kola na ledě Prostějova, o den později nastoupí v Benátkách nad Jizerou a hned následující sobotu přivítají v posledním domácím duelu základní části sezony tým Havířova.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Stadion Litoměřice 4:5p (0:1, 2:1, 2:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Mucha (Vráblík, Škoda), 22. Vlček (Fillman), 49. Fillman (Rob), 56. Rob (Pýcha) - 19. Kalla (Miškář), 39. Loskot (Plášil, Kopta), 54. Stoklasa (Kalla), 60. Kalla (Kopta, Plášil), 61. Plášil (Stoklasa). Rozhodčí: Dědek - Zídek, Polák. Vyloučení: 8:7, navíc Stoklasa (LIT) 10 minut. Bez využití. Diváci: 5309.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Fillman, Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha - Walker, Rob, Čermák - Nouza, Vak, Heřman - Hřebejk, Škoda, Babka - Fronk, Vlček, Dostálek. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Stadion Litoměřice: Kacetl (Pavelka) - Jebavý, Šulc, Smetana, Pavlas, Barák, Plášil, Bažant - Veselý, Kalla, Stoklasa - Kopta, Hanták, Loskot - Švagrovský, Pilař, Ondráček - Procházka, Miškář, Zajan. Trenér Miloš Říha ml.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 49. kole: 1. ČEZ MOTOR (102), 2. Jihlava (99), 3. Kladno (98), 4. Slavia Praha (83), 5. Třebíč (75), 6. Prostějov (73), 7. Ústí nad Labem (73), 8. Frýdek-Místek (68), 9. Přerov (67), 10. Benátky nad Jizerou (67), 11. Litoměřice (64), 12. Havířov (58), 13. Kadaň (53), 14. Most (43).

Štítky SK Dynamo České Budějovice, HC Stadion Litoměřice, Luboš Rob, Jaroslav Kalla, Madeta Motor České Budějovice, Karel Plášil, Budvar aréna, Ján Mucha, Filip Vlček, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Pils

Vždyť je to vše prodané. Jeden zápas za druhým. vsadím se, že prohrajou i v Prostějově. Se všema, kdo potřebuje nutně body teď prohrávají.

Úterý, 7. února 2017, 19:22Odpovědět

Další bodová ztráta. Budějcký Motor inkasoval v prodloužení gól z ofsajdu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.