Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

David Servis vyhrál v Písku a vrátil se do boje o play-off

Druholigoví hokejisté budějckého David Servisu dokázali překvapit na ledě Písku, kde v 31. kole třetí nejvyšší soutěže vyhráli 6:2. Na osmou pozici ztrácí pět kol před koncem soutěže sedm bodů.

Jako první se ale prosadili domácí, když v 7. minutě prostřelil Spáčila Jan Sýbek – 1:0. Velmi důležitý pak byl až závěr třetiny a start do druhé části. Dvacet sekund před sirénou dokázal dotlačit puk za Pipka Jiří Hanzal po akci Matějky – 1:1. Hned v úvodu druhé třetiny mohl druhým gólem poslat domácí do vedení Sýbek, ale tentokrát byl Spáčil úspěšný.

A dalším povedeným závěrem třetiny dokázali hosté stav otočit. Během 39. minuty se trefil při přesilovce 5 na 3 Petr Škopek a při pokračující výhodě i Petr Zich – 1:3. Následný start do třetí třetiny byl opět v režii David Servisu. Po 59 sekundách hry se radoval z gólu Ladislav Marek a za další minutu a půl i Josef Žáček, který se prosadil střelou mezi betony – 1:5. Jakub Šuhaj sice za čtyři minuty snížil na 2:5, ale více se domácím uhrát nepodařilo. Na konečných 2:6 upravil stav v 52. minutě střelou od modré Petr Zich.

David Servis se díky výhře přiblížil osmé pozici, kterou drží právě Písečtí. Po 31. kole má českobudějovický tým 24 bodů, Písek jich zatím nasbíral 31.

IHC Písek – HC David Servis České Budějovice 2:6 (1:1, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 7. Sýbek (Dvořák), 47. Šuhaj (Sýbek) – 20. Hanzal (Matějka, Marek), 39. Škopek (Chaloupka, Marek), 39. Zich (Sumerauer, Bárta), 41. Marek (Hanzal, Matějka), 43. Žáček (Vylíčil, Suchánek), 52. Zich. Rozhodčí: Hucl – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:2. Diváků: 264.

Písek: Pipek (Hauser) – Hřebíček, Hanus, Červinský, Koutenský, Dvořák, Kozák – Urbanec, Suchan, Koupal, Šuhaj, Sýbek, Pašek, Kepka, Rod, Drda, Jiřinec

David Servis: Spáčil (Bubeníček) – Cikán, Chaloupka, Škopek, Zich, Babchuck, Žáček, Pessr – Čanda, Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Sumerauer, Suchánek, Marek, Hanzal, Volf, Fleischman, Zayml, Matějka

Štítky Písek, Ladislav Marek, Jiří Hanzal, Josef Žáček, IHC KOMTERM Písek, HC David Servis České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis vyhrál v Písku a vrátil se do boje o play-off  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.