Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

David Servis schytal debakl. V Moravských Budějovicích inkasoval 10 gólů

Další nepovedený zápas třetí nejvyšší soutěže odehráli hokejisté budějckého David Servisu na ledě Moravských Budějovic. Po špatné třetí třetině prohráli 3:10.

Hráči David Servisu vstoupili do utkání skvěle a již ve 4. minutě šli do vedení. Gól dal Jakub Volf, který tečoval střelu Škopka od modré čáry – 0:1. Ve zbytku třetiny se už ale radovali z gólů jen domácí. V 8. minutě srovnal v přesilové hře Lukáš Havel, který vyprášil z prostoru pravého kruhu místo pod horní tyčí – 1:1. Další dva góly daly Moravské Budějovice v závěru. V čase 18:23 se znovu z přesilovky trefil Marek Lukač a pouhých devět sekund před sirénou proměnil další početní výhodu Ladislav Rytnauer – 3:1.

Jihočechům se podařil i vstup do druhé třetiny. Ve 25. minutě snížil na rozdíl jedné branky Jiří Bárta, který využil nahození Chaloupky a poslal puk do branky podél betonu Dusíka – 3:2. V další šanci se pak ocitl Sumerauer, ale z dobré pozice přestřelil. Místo srovnání tak přišel trest, když se ve 29. minutě z kruhu trefil přesně Ladislav Rytnauer – 4:2.

Ve 34. minutě byl vyloučen Chaloupka a domácí využili i tento prohřešek. Čtvrtý gól z přesilové hry vstřelil Jiří Peroutka, který tvrdou ranou prostřelil Spáčila od modré čáry - 5:2. Zpátky do hry o body se hosté vrátili 17 sekund před sirénou, kdy na rozdíl dvou branek snížil při dvojnásobné přesilovce Jiří Bárta – 5:3.

Hosté chtěli i do třetí třetiny ideálně vstoupit gólově, ale ani přes početní výhodu se jim to nepovedlo. Naopak branku dali domácí. Po 92 sekundách hry se při přečíslení 2 na 1 prosadil střelou pod horní tyč Roman Mikeš – 6:3. Hostující myšlenky na body definitivně zhatil Erik Polívka ve 45. minutě, který se trefil dělovkou od modré čáry – 7:3. Během 126 sekund na rozmezí 50. minuty to bylo již 10:3. Rychlé domácí góly dali postupně Erik Polívka, Roman Mikeš a Petr Krutiš. V závěru zápasu již gól nepadl, a to ani při dvojnásobné hostující přesilovce.

David Servis tedy znovu prohrál a v dalším zápase jede v sobotu k derby do Tábora.

HC Moravské Budějovice 2005 – HC David Servis 10:3 (3:1, 2:2, 5:0)

Branky a nahrávky: 8. Havel (Mikeš, Nováček), 19. Lupač (Kruriš, Matějka), 20. Rytnauer (Havel, Horký), 29. Rytnauer (Kliment), 36. Peroutka (Matějka, Rytnauer), 42. Mikeš (Horký, Šťáva), 45. Polívka (Šťáva, Havel), 50. Polívka (Mikeš, Matějka), 51. Mikeš (Šťáva, Havel), 52. Krutiš (Matějka) – 4. Volf (Škopek), 25. Bárta (Chaloupka), 40. Bárta (Marek). Rozhodčí: Skopal – Kleprlík, Čelechovský. Vyloučení: 5:5. Využití: 4:1.

Moravské Budějovice: Dusík (Dudáček) – Šťáva,Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Salát, Polívka – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Šurý, Hačecký.

David Servis: Spáčil (Provazník) – Cikán, Chaloupka, Škopek, Babschuk, Břečka, Pessr, Žáček – Čanda, Ferebauer, Bárta, Sumerauer, Marek, Volf, Fleischman, Zayml.

Štítky Moravské Budějovice, Lukáš Havel, Jiří Bárta, Jiří Peroutka, HC Moravské Budějovice 2005

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis schytal debakl. V Moravských Budějovicích inkasoval 10 gólů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.