Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motoráci se protrápili k výhře nad Kadaní

Favorizovaný ČEZ Motor bere tři body za výhru na outsiderem z Kadaně. Farma extraligového Chomutova ale nedala Budějčákům svou kůži lacino. Trhači dokázali jihočeský celek, který se v poslední době potýká s početnou marodkou, notně potrápit. Na rozhodující momenty se tak čekalo až do poslední třetiny.

Úvod zápasu si motoráci za rámeček nedají. Po dvaceti minutách sice byl stav bezbrankový, proti druhému nejslabšímu týmu WSM ligy však domácí hokejisté předvedli jednu z nejhorších třetin na ledě Budvar arény v této sezoně.

Kromě šance Čermáka, který ve čtvrté minutě neúspěšně zakončoval bekhendovou střelou těsně před Dvořákem, a slibného úniku Chovana, jemuž se v 10. minutě povedlo ve vlastním obranném pásmu zachytit rozehrávku Weinholda, jet na branku Kadaně sám a trefit pouze spojnici tyčí, nepředvedly Budějce vůbec nic.

Motoru nepomohly ani dvě početní výhody, zejména druhá přesilovka jako kdyby ani nebyla. Příležitost skórovat v ní měl Chlouba, když ve 14. minutě zakončoval mezi dvěma beky Jihočechů. Přestože Kadaňští dobře napadli, žádnou další vážnější brankovou možnost neměli.

Trápení motoráků zejména v ofenzivní činnosti pokračovalo i v průběhu druhé třetiny. Největší vzruch před hostující klecí nastal ve 29. minutě, kdy po souboji Nouzy s jedním kadaňským obráncem přišel Dvořák o masku, a tak následný gól Fronka už po odpískání rozhodčí neuznal.

Zatímco podprůměrný hokej fanoušky na tribuně nemohl uchvátit, dění ve 37. minutě je ze sedaček nadzvedlo. Při diskutabilním vyloučení Hřebejka, po kterém domácí útočník dostal kromě malého trestu ještě deset minut za nesportovní chování, neudržel nervy na uzdě kapitán Květoň a svým emotivním vystoupením vůči sudím své působení v dnešním zápase nedobrovolně ukončil. Zbytečným vyloučením se trenéru Stavjaňovi během chvilky rozpadl celý první útok…

Závěrečná třetina byla honbou za rozhodující brankou. Ve 43. minutě útočili Chovan s Nouzou proti jedinému bekovi Trhačů, druhému jmenovanému ale kotouč při finálním zakončení přeskočil hokejku. Klíčový okamžik přišel v pětačtyřicáté minutě, kdy se hosté během krátké doby nechali dvakrát vyloučit a Motor tak hrál přesilovku pět na tři. A dokázal ji po třinácti sekundách využít. Pavlinovu střelu od modré dorážel těsně před Dvořákem Čermák a poté i Tomáš Nouza, jemuž se zadařilo a vstřelil rozhodující gól Českých Budějovic na 1:0.

Pojistku tříbodového zisku přidali Jihočeši v 50. minutě. Vlček nahrál na pravé křídlo rozjetému Jakubu Babkovi, ten chtěl puk vrátit na hranici brankoviště právě dojíždějícímu Vlčkovi, padající obránce Kadaně Vrána si však prudkou nahrávku srazil do vlastní klece. Nevyužitá šance Nouzy ze samého závěru a také minela Škody, jenž netrefil při power-play prázdnou bránu, už nemusela Budějčáky mrzet. Motor porazil Kadaň po upracovaném výkonu 2:0.

Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „Velice těžký zápas. Kadaň měla vynikající pohyb, dobře bránila a její gólman předvedl výborný výkon. Takové zápasy rozhoduje srdíčko, bojovnost a přesilovky. V prvních dvou třetinách jsme přesilovky sehráli tragickým způsobem, až během poslední třetiny jsme jednu početní výhodu využili. Hosté se do nás museli víc tlačit, využili jsme jeden brejk a zvítězili 2:0.“

Jaroslav Beck (SK Kadaň): „Pro nás to nebyl dobrý zápas, protože jsme nebodovali. V určitém pohledu to ale byl docela sympatický výkon, jen nám chybělo něco kvality, víc střel a lepší zakončení. Domácí dobře bránili a čistili prostor před bránou, a tak jsme museli držet disciplínu až do šedesáté minuty. Musíme respektovat, že domácí měli v závěru tlak a zvítězili. Pro nás to každopádně bylo pozitivní utkání před dalšími boji o záchranu.“

WSM liga spěchá do závěru základní části. Už ve středu nastoupí motoráci na ledě Frýdku-Místku, v sobotu přijede do Budvar Arény tým z Ústí nad Labem. Začátek utkání je v 17 hodin.

ČEZ Motor České Budějovice - SK Kadaň 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 45. Nouza (Čermák, Pavlin), 50. Babka (Vlček, Sloboda). Rozhodčí: Valenta - Jílek, Šperl. Vyloučení: 3:8, navíc Hřebejk 10 minut a Květoň (oba CEB) OK. Využití: 1:0. Diváci: 4218.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Bláha) - Fillman, Vráblík, Pavlin, Novák, Suchánek, Pýcha, Žovinec- Květoň, Škoda, Hřebejk - Fronk, Nouza, Čermák - Chovan, Vlček, Heřman - Guman, Doktor, Babka - Sloboda. Trenér Antonín Stavjaňa.

SK Kadaň: Dvořák (Strmeň) - Trefný, Černý, Baránek, Tejnor, Havel, Chalupa, Weinhold, Cestr - Vrána, Hejcman, Raška - Harkabus, Osmík, Kohout - Slavíček, Chlouba, Chrpa - Ringler, Wágner, Krejčiřík. Trenér Jaroslav Beck.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 44. kole: 1. ČEZ MOTOR (94), 2. Jihlava (87), 3. Kladno (86), 4. Slavia Praha (74), 5. Ústí nad Labem (70), 6. Třebíč (70), 7. Prostějov (62), 8. Litoměřice (60), 9. Přerov (60), 10. Benátky nad Jizerou (60), 11. Frýdek-Místek (59), 12. Havířov (54), 13. Kadaň (48), 14. Most (37).

Štítky Sportovní klub Kadaň, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Nouza, ČEZ, Piráti Chomutov, Budvar aréna, HC Škoda Plzeň, HC Slovan Ústí nad Labem, HC Frýdek-Místek, Jaroslav Beck

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoráci se protrápili k výhře nad Kadaní  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.