Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čtyři zápasy = čtyři porážky. Motor znovu s Jihlavou prohrál

Hokejisté ČEZ Motor České Budějovice prohráli na ledě jihlavské Dukly 1:2 po prodloužení. Zápas plný vyloučení, ale i krásných akcí, se nesl v duchu oslav jihlavského hokeje. Hrálo se v retro dresech.

Zápas se hrál ve speciální sadě dresů v rámci 60. oslav od založení jihlavského klubu. Oba týmy od začátku hrály rychlý hokej s řadou střel. Po několika lehčích střelách mohli jít do vedení hosté. Nahození od modré naštěstí pro Jihlavu tečoval obránce do tyče. Dukla pak hrála přesilovku, ve které si ale na soupeře nepřišla. Až při následné hře 5 na 5 prověřil Kváču rychlý Anděl.

Brankář Motoru svůj tým držel i v dalších minutách, kdy měla Jihlava o něco více ze hry a hlavně pokus Březiny byl hodně nebezpečný. V 18. minutě šel po přísném vyloučení na trestnou lavici Marek. A tým z Vysočiny toho využil po odrazu od jednoho z obránců, kdy se v dezorientované obraně dostal ke střele bekhendem Josef Skořepa a poslal puk nad Kváčovu lapačku – 1:0.

I v první pětiminutovce druhé třetiny byla Jihlava lepší. Motor měl velké problémy při vlastní rozehrávce a často se hrálo kolem Kváči. Březinu či Skořepu ale dokázal brankář Jihočechů vychytat. Ve 28. minutě měli hosté obrovskou šanci na srovnání - Nouza chytrou zadovkou našel u tyče Heřmana, který byl tísněn obráncem a nedokázal puk usměrnit do odkryté branky. Motor to nabudilo a v dalších minutách se hrálo mnohem častěji před Škarkem. Třeba Květoňova dělovka skončila bohužel pro hosty jen na helmě Škarka.

Ve 33. minutě byl vyloučen Jergl a první přesilovku měli i hosté. Žádnou vyloženou šanci si ale Motor nevytvořil. Na konci trestu fauloval Dundáček a Jihočeši dostali další možnost výhody jednoho muže na ledě. Ani druhá přesilovka se budějovickým hráčům nepovedla podle představ. Největší šanci měl Nouza, puk ale poslal bekhendem přesně do lapačky. Nová tvář v dresu Motoru Fronk mohl vyrovnat necelé tři minuty před koncem druhé třetiny. Průnik před branku zakončil kličkou a tečovanou střelou nad horní tyč. Jihlava šla v závěru třetiny znovu do čtyř, ale ani třetí přesilovku Motor nevyužil.

Ve třetí třetině měl velkou šanci po pěti minutách hry Fronk, ale z dobré pozice znovu trefil jen připravenou lapačku Škarka. Ve 47. minutě měl Motor velkou příležitost při přesilovce 5 na 3. Po parádní kombinaci a ose Pavlin – Nouza pálil Fronk jen do horní tyče. Hosté pak špatně zahráli další část přesilovky a výsledek byl Novákův faul a ztráta obrovské výhody.

Jiří Fronk, který patřil k nejlepším hráčům Motoru, se gólu přeci jen dočkal. V 54. minutě ho výbornou zadovkou našel Heřman a přízemní střelou zprava propálil Škarka – 1:1. Jihočeši mohli otočit stav při přesilovce. Ani šestá přesilovka se ale hostům nepovedla zužitkovat. Závěr třetí třetiny museli hosté po faulu Nováka dohrávat ve čtyřech. Pět sekund před koncem navíc za sekání šel na trestnou lavici Hřebejk a Jihlava měla výhodu dvou mužů v poli. Kritický okamžik dokázali Českobudějovičtí ustát a zápas se dohrával v prodloužení.

Pokračující přesilovka domácích 5 na 3 se v prodloužení dohrávala ještě 17 sekund. Dukla ji nevyužila ani přes střely Kajínka, Říhy nebo Čachotského. Po skončení všech trestů se chvilku hrálo 3 na 3. Budějovický Vlček si následně pomohl hákováním a Motor musel znovu bránit v oslabení. Dobrých 20 sekund pak výbornou hrou ušetřil Vráblík, ale při střídání udělali hosté taktickou chybu a za mnoho příliš hráčů na ledě byli znovu potrestáni.

Další oslabení 3 proti 5 sice Motor ustál, ale při pokračující klasické přesilovce už inkasoval. Druhý bod pro Jihlavu vystřelil Jiří Říha, který trefil brusli Pavlina a ten změnil dráhu střely – 2:1. Motor tak prohrál s Jihlavou i čtvrtý zápas v letošní sezoně.

HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice 2:1 po prodloužení (1:0, 0:0, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Skořepa (Důras, Jergl), 65. Říha (Kaláb, Jergl) – 54. Fronk (Heřman). Rozhodčí: Hejduk, Kašík – Lučan, Kis. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0.

Jihlava: Škarek (Svoboda) – Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb, Dundáček, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Anděl, Seman, Březina – Diviš, Zeman, Čachotský – Stoklasa, Jícha, Szathmáry

České Budějovice: Kváča (Gába) – Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vráblík, Suchánek, Mucha, Mazanec – Hřebejk, Škoda, Květoň – Heřman, Nouza, Šulek – Žovinec, Babka, Fronk – Guman, Vlček, Marek

Autoři | Foto Dalibor Mašek

Štítky HC Dukla Jihlava, Madeta Motor České Budějovice, Jiří Říha, Josef Skořepa, HC Škoda Plzeň, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři zápasy = čtyři porážky. Motor znovu s Jihlavou prohrál  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.