Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějcký Motor už zase šlape na plné obrátky. Sešívaní odjíždí roztrhaní

Hokejová WSM liga vstoupila do poslední čtvrtiny základní části zápasem mezi českobudějovickým ČEZ Motorem a Slavií Praha. Ze sobotní porážky s Kladnem na vlastním ledě se Jihočeši rychle otřepali a čtvrtý nejlepší tým soutěže udolali přesvědčivým výsledkem 5:1.

Hned na začátku utkání nabídli slávisté domácím šanci hrát přesilovku pět na tři. Početní výhodu, která se jim v minulém duelu s Rytíři ani trocha nedařila, však tentokrát dokázali Budějčáci přetavit v úvodní branku. Navrátilec do svého rodného oddílu Filip Novák napřáhl po čtyřiadvaceti sekundách u modré čáry a Polívka proti jeho tvrdé ráně neměl šanci.

Hosté sice nepůsobili zakřiknutě, jejich střely ale většinou nemířily mezi tyče a Kváča tak spolehlivě držel čisté konto. Na druhé straně nestřílel přesně Čermák, obrovskou šanci po nahrávce od Hřebejka zahodil v 17. minutě nováček v dresu Motoru Fronk, když ho ležící brankář Pražanů vychytal.

Těsné vedení dokázali Jihočeši před odchodem do kabin ještě navýšit. Běžela 19. minuta, Nouza vyhrál buly pro Fillmana, ten vypálil a mladý útočník domácích Ondřej Šulek svou tečí našel skulinu mezi Polívkovými betony - 2:0.

Švy slávistických dresů ve druhé třetině ještě víc povolily. Motor svého soupeře válcoval a svůj náskok v prostřední části hry zdvojnásobil. O třetí budějckou branku se ve 27. minutě postaral obránce Roman Vráblík, jenž po asistenci Heřmana střílel z vrcholku levého kruhu a svou dělovkou málem protrhl síťku hostující branky.

Světlé momenty hry pražského celku přišly takřka vzápětí, kdy se gólman Kváča blýskl v krátkém sledu dvakrát za sebou při střele Holého a dorážce Krliše. Pevná motorácká tvrz nic jiného hokejistům z Edenu nedovolila a Jihočeši i nadále zápasu 40. kola jasně dominovali. Slušnou příležitost zvýšit skóre měl dorážející Škoda a také Chovan, ke kterému se odrazil puk od zadního mantinelu a byl před Polívkou sám. Jenže brankář Slavie širokým rozklekem uhájil stav 3:0.

Po sérii několika dalších možností přišla akce, která musela potěšit oko každého příznivce domácího týmu. Domácí vybojovali ve vlastním pásmu puk, dostali se do přečíslení tři na jednoho, skvěle hrající Heřman našel přesnou přihrávkou hokejku Žigy Pavlina a ten poslal Motor do vedení 4:0.

Poslední dvacetiminutovka už se víceméně dohrávala, přesto Šulek nastřelil ve 46. minutě horní tyčku, Škoda si to v pěstním souboji rozdal se Schleissem a v čase 51:14 kanonýr Tomáš Nouza zvýšil na 5:0. Byla to málo vídaná situace, kdy Heřman poslal tvrdou ránu po hrazení, Polívka vyjel puk zastavit za branku, odtud se ale kus gumy nečekaně odrazil k levé tyčce prázdné klece, kam přispěchal domácí útočník dřív než slávistický gólman.

Svou nejhezčí a zároveň jedinou gólovou akci předvedli Pražané v 54. minutě. Dopředu se vrhli Šagát s Jiřím Rysem, druhý jmenovaný udělal před Kváčou pohlednou kličku a uzavřel skóre utkání na 5:1. S tímto výsledek nic neudělala ani spolupráce Hřebejka a Babky necelé dvě minuty před koncem. Po prohře s Kladnem se tak Motor vrací na vítěznou vlnu a drží vedoucí příčku tabulky.

Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „V naší hře pořád chybí pohotovost. Tak jako proti Kladnu, ani teď jsme nedokázali využít ohromné množství přesilovek, přitom zápas mohl být rozhodnutý daleko dřív. Nemyslím si, že jsme ho měli celou dobu pod kontrolou. S přibývajícím časem a góly se utkání přehouplo na naši stranu. Ve třetí třetině už Slavia neměla sílu nám to znepříjemnit a dohrávalo se v poklidném tempu.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Od první minuty, kdy jsme udělali zbytečné fauly, hráli oslabení ve třech a soupeř nás potrestal, jsme hráli špatně. Z naší strany to byla v celém zápase křeč, těžko hledat nějaká pozitiva. Sem tam nějaký záblesk byl, na tak kvalitního soupeře to ale nestačilo.“

Ligový šlágr čeká hokejisty Motoru již tuto sobotu, kdy jedou na horký led Dukly Jihlava připravit nepříjemného soupeře z Vysočiny o první body v této sezoně. Na svém stadionu nastoupí Budějčáci přesně za týden od 17:30 proti Horácké Slavii Třebíč.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slavia Praha 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. F. Novák (Pavlin, Šulek), 19. Šulek (Fillman, Nouza), 27. Vráblík (Heřman), 39. Pavlin (Heřman), 52. Nouza (Heřman) - 54. Rys (Šagát). Rozhodčí: Pešina, Doležal - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 7:5, navíc Heřman (CEB) 10 minut, Beránek 5 minut + OK a Schleiss (oba SLA) 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 6138.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) - Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Mazanec, Mucha - Čermák, Škoda, Chovan - Šulek, Nouza, Heřman - Květoň, Babka, Hřebejk - Fronk, Guman, Žovinec. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Slavia Praha: Polívka (Frodl) - Bača, J. Novák, Pohl, Holý, Knot, Růžička, Andrlík - Jankovský, Šafránek, Rys - Schleiss, Šagát, Krliš - Beránek, Kubica, Endál - Šmerha, Müller, Šteiner. Trenér Milan Razým.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 40. kole: 1. ČEZ MOTOR (86), 2. Kladno (78), 3. Jihlava (77), 4. Slavia Praha (69), 5. Ústí nad Labem (62), 6. Třebíč (62), 7. Přerov (58), 8. Frýdek-Místek (54), 9. Benátky nad Jizerou (54), 10. Prostějov (53), 11. Litoměřice (52), 12. Havířov (48), 13. Kadaň (43), 14. Most (35).

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, Rytíři Kladno, ČEZ, Tomáš Nouza, Filip Novák, HC Škoda Plzeň, Roman Vráblík, Jiří Rys, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký Motor už zase šlape na plné obrátky. Sešívaní odjíždí roztrhaní  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.