Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve II. lize David Servis prohrál přestřelku s Hradcem 5:6

Hokejisté českobudějovického David Servisu prohráli šestý zápas v řadě a jejich krize se prohlubuje. Ve 26. kole nestačili v derby na Jindřichův Hradec.

Souboj svou nejhorších týmů ligy začal hodně divoce. Po 67 sekundách hry prostřelil domácího brankáře Dominik Šalamoun – 0:1. Domácí vyrovnali za 24 sekund po střele Lukáše Sumerauera – 1:1. Další část první třetiny moc vyložených šancí nepřinesla, a když už puk mířil na branku, byli brankáři připravení. Do druhé třetiny nastoupili hosté hodně aktivně a odměnou jim byl gól Zdeňka Hroudy z 23. minuty – 1:2.

Jindřichův Hradec i v dalších minutách přehrával domácí, které držel brankář Spáčil. David Servis mohl srovnat při krátké přesilovce 5 na 3. To se mu ale nepovedlo. Naopak dvoubrankový náskok Hradce zařídil na konci 33. minuty David Jaša – 1:3. A brzy to bylo 1:4, když se při vlastním oslabení podruhé trefil Dominik Šalamoun, který ujel domácím a trefil se přesně pod horní tyč.

Do třetí třetiny vstoupil Českobudějovičtí s tím, že potřebují rychle snížit, pokud chtějí pomýšlet na body. A to se jim povedlo. Po přečíslení 2 na 1 dal druhý gól David Servisu Ladislav Marek - 2:4. Bohužel pro domácí se Hradec po snížení dokázal prosadit hned dvakrát. Během 40 sekund dali gól Tomáš Bílek a David Jaša – 2:6.

David Servis se ale nevzdal a třetí gól dal v 54. minutě při přesilovce Adam Vylíčil – 3:6. A za další minutu a půl to bylo 4:6, když únik využil střelou pod horní tyč Jiří Bárta. Necelé tři minuty před koncem odvolal David Servis gólmana a zkusil to v šesti. Risk se domácím vyplatil, když 64 sekund před koncem třetiny snížil na rozdíl jednoho gólu Adam Vylíčil – 5:6. Šestnáct sekund před sirénou David Servis vyrovnal, ale pro postavení hráče v brankovišti rozhodčí gól neuznal.

Jindřichův Hradec si tak připsal teprve druhé vítězství v sezoně. David Servis naopak zahodil velkou možnost přiblížit se osmému Písku na rozdíl pěti bodů.

HC David Servis - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 5:6 (1:1, 0:3, 4:2)

Branky a nahrávky: 2. Sumerauer (Babchuk), 46. Marek (Bárta), 54. Vylíčil (Chaloupka, Babchuk), 56. Bárta (Fleischmann., Žáček), 59. Vylíčil (Ferebauer, Žáček) – 2. Šalamoun (Pípal), 23. Hrouda (Červený), 33. Jaša (Lazorišák), 35. Šalamoun (Jaša), 47. Bílek (Kundrát), 48. Jaša (Šalamoun, Lazorišák). Rozhodčí: Jechoutek – Vavruška, Oudes. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1.

David Servis: Spáčil (Bubeníček) – Škopek, Břečka – Chaloupka, Babchuk – Žáček, Pessr – Ferebauer, Suchánek, Cikán – Bárta, Marek, Volf – Vylíčil, Sumerauer, Fleischmann – Čanda.

J. Hradec: Pírs (Formánek) – Straka, Pípal, Kchót, Růžek, Tržil, Bureš – Jaša, Lazorišák, Šalamoun, Vantuch, Bílek, Beran, Hrouda, Jindra, Červený, Svatuška, Kundrát.

Štítky FC Hradec Králové, Jindřichův Hradec, Jiří Bárta, Ladislav Marek, Tomáš Bílek, KLH Vajgar Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve II. lize David Servis prohrál přestřelku s Hradcem 5:6  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.