Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motor podlehl Kladnu. Vyprodané hale předvedl festival zahozených šancí

Pouhých patnáct střel na branku stačilo hokejistům Kladna k výhře nad vedoucím celkem WSM ligy. ČEZ Motor České Budějovice, který popáté v této sezoně vyprodal Budvar arénu, nestačil před vlastními fanoušky na Jágrovy Rytíře. Domácí můžou žehrat na svou neproduktivitu zejména ve třech dvojnásobných přesilových hrách.

Průběh úvodní třetiny rozhodně nebyl podle představ domácích. Na počet gólových příležitostí sice měli navrch, skóre tomu ale neodpovídalo. Po necelých sedmi minutách si při hře čtyři na čtyři vypracoval zajímavou možnost Škoda, v téměř minutu trvající dvojnásobné přesilovce zahodili své šance Nouza, Heřman a hlavně Šulek, jenž v pádu minul odkrytou klec.

Výhoda jednoho muže v poli se naopak povedla Rytířům. Na konci 13. minuty si Ptáček vyměnil kotouč s Petrem Tonem, na jehož střelu Gába přes clonící hráče pořádně neviděl. Původně byl střelcem branky nahlášen Kubík, nakonec ale sudí přisoudili vedoucí trefu zápasu zkušenému kladenskému útočníkovi.

Festival zahozených šancí. Jinak se snad počínání Motoru v prostřední dvacetiminutovce ani nazvat nedá. Domácí hokejisté se urputně snažili skórovat, bohužel pro ně skončil v brance Kladna jediný puk. Ve 26. minutě si Vladimír Škoda při útoku po pravém křídle vybruslil doleva a ze středu hřiště poslal Cikánkovi nechytatelnou střelu na lapačku - 1:1.

Pokud jde o nevyužité možnosti, těch bylo opravdu nepočítaně. Nedlouho po návratu z kabin chytil gólman Středočechů dorážku Šulka, když se zápas překlopil do své druhé poloviny, tváří v tvář Cikánkovi se v oslabení řítil úplně sám Škoda, těsně před zakončením ho ale strážce kladenské svatyně holí rozhodil.

Ve 33. minutě měli domácí ideální šanci jít do vedení, jelikož měli opět výhodou dvou hráčů. Ani tentokrát se jim však nedařilo, teč Heřmana skončila na tyčce. Budějčákům se nepovedla ani třetí přesilovka pět na tři (tentokrát trvající jen několik sekund) krátce před pauzou. Kladenští byli naopak úplně bezzubí, Gába si pravděpodobně ani nezapotil výstroj.

Byl to zápas o druhém gólu. Zmařené šance domácích a bezzubost v přesilovkách se motorákům hrubě nevyplatila v 53. minutě, kdy zčistajasna Rytíři udeřili Patrikem Machačem z protiútoku. Jeho střela prošla Gábovi mezi betony.

Tak jak si budějcký gólman během zápasu nezachytal, v posledních minutách několikrát zachránil svůj tým ještě od větší pohromy. Psychicky zlomení domácí se na vyrovnávací trefu nezmohli ani v závěrečné power-play, a tak Kladno se po Jihlavě stalo díky těsné výhře 2:1 dalším přemožitelem Motoru na jeho vlastním ledě. Kromě ztráty bodů můžou motoráci litovat ztráty Roka Pajiče, jenž skončil kvůli blíže nespecifikovanému zranění v nemocnici.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Už se to s naší produktivitou táhne delší dobu. Hráči, kteří by měli dávat góly, je nedávají, navíc nás trápí přesilovky. Všechno se odvíjí od buly, nemáme nikoho, kdo by měl víc než padesátiprocentní úspěšnost, hráčům chybí klid v zakončení. Kladno odehrálo dnešní zápas velice dobře v defenzivě a body si zasloužilo.“

Jiří Kopecký (Rytíři Kladno): „Nebudeme si nalhávat, že jsme Budějce přehráli. Měli jsme dvacet trestných minut, což je v celém zápase jedna třetina ve čtyřech. Byli jsme dost pod tlakem i kvůli tak častému vylučování. Říká se, že kdo nevyužije pět na tři, tak zápas prohraje. Domácí měli tuto příležitost hned třikrát, z toho dvakrát trvala jejich početní výhoda víc než minutu. Mužstvo chválím za bojovnost, zejména osmičku hráčů, kteří si v oslabení opravdu hodně zahráli.“

Další atraktivní zápas druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže sehrají motoráci již ve středu na domácím ledě se Slavií Praha. Úvodní buly bude vhozeno mezi centry zahajovacích formací v 17:30.

ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Škoda (Suchánek) - 13. Ton (Ptáček, Růžička), 53. Machač (Kubík). Rozhodčí: Pražák, Bejček - Jílek, Šperl. Vyloučení: 3:10. Využití: 0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Patera) - Fillman, Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Mucha, Mazanec - Květoň, Pajič, Chovan - Šulek, Nouza, Heřman - Kuchejda, Škoda, Hřebejk - Babka, Guman, Žovinec. Trenér Antonín Stavjaňa.

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) - Drtina, Hořava, Zelingr, Růžička, Ulrych, Ptáček, Kehar - Kloz, Burger, Tůma - Strnad, Přikryl, Jánský - Kubík, Machač, Ton - Cetkovský, Havlůj, Gratton. Trenér Pavel Patera.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 39. kole: 1. ČEZ MOTOR (83), 2. Kladno (75), 3. Jihlava (74), 4. Slavia Praha (69), 5. Ústí nad Labem (59), 6. Třebíč (59), 7. Přerov (58), 8. Benátky nad Jizerou (54), 9. Prostějov (53), 10. Litoměřice (52), 11. Frýdek-Místek (52), 12. Havířov (45), 13. Kadaň (42), 14. Most (35).

Štítky Rytíři Kladno, Madeta Motor České Budějovice, HC Škoda Plzeň, Budvar aréna, Jaromír Jágr, Petr Ton, Patrik Machač, HC Slavia Praha, HC Dukla Jihlava, Pavel Patera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor podlehl Kladnu. Vyprodané hale předvedl festival zahozených šancí  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.