Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Heřman dal dva góly a rozhodl o vítězství Motoru na ledě Havířova

Těsné vítězství 2:1 vybojovali hokejisté ČEZ Motor České Budějovice ve 38. kole WSM Ligy. Havířov se ukázal jako zdatný soupeř a diváci viděli drama až do poslední sekundy zápasu.

Havířov začal v brance s Lacem a svým pokusem ho rozehřál hned v první minutě Škoda. Pak se hrál svižný hokej se střelami na obou stranách. K výraznějšímu ohrožení jedné z branek nedošlo. Ve 12. minutě poslal obránce Petran dělovku od modré a puk rozbil tvrzené sklo za brankou. Hra musela být přerušena a dohrána až po opravě. Po návratu na led fauloval holí Žovinec a dostal trest na 2+2 minuty. A málem toho využil Doudera, který sice puk dostal z dorážky za Gábu, ale rozhodčí gól pro hraní rukou neuznal. Motor dlouhé oslabení ustál a zahrozit mohl v závěru Nouza. Laco byl však připraven.

Po krátké přestávce se pokračovalo druhou třetinou bez odchodu do kabin. Ten hráči zvládli během opravy mantinelu. Po třinácti sekundách hry pálil nebezpečně Hlinka. I při jeho střele byl Gába pozorný. V dalších minutách byly Budějce častěji u puku a tlačily se do zakončení. Po náporu se dostal ke střele od modré Žiga Pavlin a jeho pokus mimo dosah brankáře tečoval Martin Heřman – 0:1. Ve 25. minutě mohlo být srovnáno, ale naštěstí pro Motor bekhendový pokus Kanka skončil vedle.

Velkou šanci na gól měl Havířov ve 36. minutě. Nejprve střelu Haase vyrazil pozorný Gába, který následně skokem zachránil svůj tým i proti dorážce Gřeše. Za necelou minutu se už skóre měnilo. A byla to podobná branka té první. Od modré pálil Vráblík a puk tečoval znovu Martin Heřman – 0:2. Necelé dvě minuty před koncem třetiny mohl snížit Doudera, ale branku minul. Ve 43. minutě Gábu znovu prověřil Haase. Brankář Budějovic byl při přečíslení 2 na 1 připravený.

Havířov se prosadil až ve 46. minutě při přesilové hře. Hákování Vráblíka potrestal Petr Kanko, který tečoval pokus Semana od modré – 1:2. Nabuzení domácí hráči pak mohli vyrovnat ve 48. minutě. Proti byla pozorná obrana s Gábou v zádech, který kryl pokus Dvořáčka. Velkou šanci na získání dvoubrankového vedení zpět měl Motor po faulu Bednáře, který za vražení na hrazení v zápase dohrál. Motor ale dlouhou přesilovku nevyužil.

V čase 57:06 byl vyloučen Nouza, a protože na trestné již seděl Kuchejda, dostal Havířov možnost hrát 51 sekund přesilovku 5 na 3. Motor dokázal během této doby dvakrát vyhodit a kritický moment zápasu ustál. Jihočeši pak zvládli dohrát i klasické oslabení. Dvacet sekund před sirénou byl vyloučen Chovan a přesilovku Havířov umocnil odvoláním brankáře. Střelu Krisla pak zlikvidoval 17 sekund před koncem Gába, který tým podržel v posledních sekundách i proti pokusu Petrana.

AZ Havířov – ČEZ Motor České Budějovice 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 46. Kanko (D. Seman, Holomek) – 24. Heřman (Pavlin, Šulek), 37. Heřman (Vráblík, Šulek). Rozhodčí: Mikula – Rožánek, Wesley. Vyloučení: 1:2, navíc Bednář (HAV) 5 + do konce zápasu. Využití: 1:0. Diváků: 1 589.

Havířov: M. Laco (Šafránek) – Petran, L. Doudera, Chroboček, Krisl, Seman, Holomek, Bahounek, Dudek – Štumpf, Hlinka, Maruna – Dvořáček, Kanko, Kalus – Kotala, Haas, Gřeš – Bednář, Pořízek

České Budějovice: Gába (Patera) – Žovinec, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vráblík, Suchánek, Mazanec, Mucha – Chovan, Pajič, L. Květoň – Heřman, Nouza, Šulek – Hřebejk, Škoda, Kuchejda – Babka, Guman

Štítky HC AZ Havířov 2010, Madeta Motor České Budějovice, Martin Heřman, SK Dynamo České Budějovice, Žiga Pavlin, Petr Kanko, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Heřman dal dva góly a rozhodl o vítězství Motoru na ledě Havířova  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.