Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Parádní Forsbergova klička rozhodla zápas budějckého DDM s Austrálií

Dvě třetiny se diváci na přípravném zápase hokejistů DDM České Budějovice a reprezentace Austrálie do 20 let „nudili“. Pak ale ve třetí třetině přišla gólová smršť a obrat. Jihočeši vyhráli 6:5.

Přes 200 diváků se přišlo podívat na zápas domácího DDM s reprezentací Austrálie do 20 let, která se v České republice připravuje na světový šampionát divize 2B. Oba týmy si samy kazily své akce kvůli častým nepřesnostem. Australané měli od začátku zápasu přesnější rozehrávku i lepší pohyb. Z hráčů DDM se rychlostně a důrazem dokázal prosadit hlavně Pavel Samohejl. Ale to pro úspěch bylo dlouho málo. První gól dali hosté v 7. minutě, kdy Ethan Cornford vyjel zpoza branky a prostřelil Vokůrku – 0:1.

Srovnáno bylo ve 12. minutě. Samohejl nejprve ujel s Vaculíkem, který jeho pas do vyložené šance nevyužil. Tlak domácích ale pokračoval a z pravé strany se prosadil střelou nad lapačku Jiří Jelínek - 1:1. Austrálii se pak povedla poslední pětiminutovka první třetiny. V polovině sedmnácté minuty zasahoval brankář Vokůrka u levé tyče své brány, kde se snažil přikrýt puk. Situace využil Ellesse Carini, který se zmocnil puku a po objetí branky ddal druhý gól Austrálie. V další minutě navíc domácímu brankáři pomohla po střele nejlepšího hráče zápasu Webstera tyč.

A v polovině 19. minuty to bylo o dvě branky. Od modré poslal nikterak tvrdou střelu Bayley Kubara a puk skončil za zády Vokůrky. Do druhé třetiny nastoupil do branky DDM Terber, který inkasoval jen z hole Kierana Webstera. Šikovný Australan svou první střelou pod víko neuspěl, ale z dorážky se jich nemýlil – 1:4. Na rozdíl dvou gólů snížil ve 33. minutě Matěj Dvořák. Jelínek nejprve srazil riskantní přihrávku Stringera a Dvořák tak měl před brankářem hodně času – 2:4.

V závěru třetiny měli ještě šance Novák a Vaculík. Kontaktní branku ale hráči DDM nevstřelili. I do třetí třetiny nastoupil za domácí jiný brankář. Svou dvacetiminutovku si odchytal i Prušák. Důležitý zákrok si Prušák připsal ve 44. minutě. Proti blafáku McGuinesse zasáhl výborně vyrážečkou. To domácí nakoplo. Jakub Novák pak přebruslil beka a rychlou střelou nad lapačku snížil – 3:4. Tento stav vydržel jen 38 sekund. Nahození od modré tečoval před gólmanem mezi betony Aidden Sillato – 3:5.

V 54. minutě to bylo znovu o gól. Weber se za brankou otočkou uvolnil, našel volného Jana Michalce a ten střelou z první zamířil přesně k levé tyči – 4:5. A za dvě minuty bylo vyrovnáno. Matěj Dvořák vyšťoural puk z brankoviště a zamířil přesně - 5:5. Oba týmy se ve třetí třetině zlepšily a ke spokojenosti diváků si více šancí s přibývajícím koncem zápasu vytvářeli hráči DDM.

Minutu a půl před koncem se dostal do úniku Pavel Samohejl a byl faulován. Následný nájezd si český útočník doslova užil. Forsbergovou kličkou si vychutnal brankáře a poslal České Budějovice poprvé do vedení – 6:5. Závěr zápasu si Češi pohlídali a soupeře nepustili ani ke hře bez brankáře.

HC DDM České Budějovice – Austrálie U20 6:5 (1:3, 1:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 12. Jelínek, 33. Dvořák (Jelínek), 47. Novák (Tisoň), 54. Michalec (Weber), 56. Dvořák (Hlavica), 59. Samohejl (TS) – 7. Cornford, 17. Carini (Lewis), 19. Kubara (Kong), 25. Webster, 48. Santilli (Kubara). Rozhodčí: Pražák – Jindra, Šesták. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváků: 210.

HC DDM České Budějovice: Vokůrka (21. Terber, 41. Prušák) – Stolarik, Trnka, Ruprecht, Bělohlav, Rákosník, Musel, Beránek – Hlavica, Dvořák, Jelínek – Michalec, Šafář, Weber – Kantor, Novák, Tisoň – Samohejl, O. Vaculík, Schuppler.

Austrálie U20: McCann (41. Tetreault) – Marino, Jaunozols, Kubara, Stringer, Tripp – Webster, McGuiness, Brunt, Carini, Cornford, Henning, Kong, Lewis, Lodge, Ruck, Santilli, Sillato.

Štítky Austrálie, Dům dětí a mládeže, SK Dynamo České Budějovice, Jiří Jelínek, Jakub Novák, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parádní Forsbergova klička rozhodla zápas budějckého DDM s Austrálií  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.