Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Generálka na mistrovství světa se odehraje v Budvar aréně. České hokejové hry míří do Budějc

České Budějovice mají velkou možnost vidět turnaj nejlepších čtyř evropských výběrů. Seniorské reprezentace České republiky, Finska, Ruska a Švédska by měly změřit síly v Budvar aréně v rámci letošních Českých hokejových her. Jde o poslední turnaj Euro Hockey Tour před nadcházejícím mistrovstvím světa ve Francii a Německu. Hrát se bude od 27. do 30. dubna.

„Jako pořadatel mezistátních utkání se České Budějovice osvědčily již v minulosti a hokej se tam těší výjimečné popularitě, což nejlépe dokládá návštěvnost. Takže by městu i zimnímu stadionu událost, jakou je turnaj, na kterém se představí nejsilnější evropská mužstva, z valné části v sestavách, ve kterých potom odjedou i na mistrovství světa, určitě slušela,“ říká tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Velkou měrou se o pořadatelství zasloužilo vedení hokejistů ČEZ Motor České Budějovice. „Patří jim poděkování, je to jejich práce. Tak dlouho otravovali svaz, až řekl, že jim turnaj dá,“ řekl po posledním jednání člen Rady města Michal Šebek. Dodal, že Budějovický Budvar v rámci Českých hokejových her vyšel vstříc a umožní čepování piva Pilsner Urquell, které je partnerem Českého svazu ledního hokeje, v prostorách zimního stadionu.

Pořadatelství by mohly Českým Budějovicím sebrat už pouze formality. Český svaz ledního hokeje nyní čeká na návrh smlouvy od provozovatele Budvar arény, kterým jsou Sportovní zařízení města České Budějovice. Známy proto nemohou být ani ceny vstupenek a začátek jejich předprodeje. Vše, včetně doprovodného programu, určí až pořadatel, kterým je agentura BPA sport marketing.

Foto Bramberka Nová

Štítky Mistrovství světa v ledním hokeji, Budvar aréna, Madeta Motor České Budějovice, České Budějovice, České hokejové hry, Euro Hockey Tour, Rusko, Finsko, Německo, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Generálka na mistrovství světa se odehraje v Budvar aréně. České hokejové hry míří do Budějc  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.