Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vítěznou tečkou za rokem 2016 navýšili motoráci náskok na čele

Tenhle hokejový večer se určitě nezařadí mezi ty, na které se bude pod Černou věží dlouho vzpomínat. Vyprodaná Budvar aréna během závěrečného utkání letošního roku s Benátkami nad Jizerou viděla jednoznačnou převahu domácího celku, výsledek 3:1 tomu ale rozhodně neodpovídá. Mnohem důležitější je pohled na tabulku - ČEZ Motor České Budějovice vede ligu o deset bodů!

Přes benátecké hokejisty se zpočátku domácí hráči prosazovali velmi ztěžka, tedy kromě Čermáka, jenž ve 3. minutě trefil pouze boční síťku. Pak ale přišla devátá minuta a střela Ondřeje Šulka přes beka. Puk letící z hokejky mladého útočníka Motoru do horního rohu branky budějckého gólmana ve službách Středočechů překvapil a svěřenci kouče Stavjani vedli 1:0.

Tlak favorizovaného celku začal postupně sílit a Bláha měl čím dál tím víc práce. Na projektil Jakuba Suchánka z mezikruží však v 15. minutě nestihl zareagovat, jelikož byl tečí přizvednut mimo jeho dosah bývalým motorákem Mikyskou. Hra hostujícího mužstva, které do Českých Budějovic přijelo s velmi osekanou sestavou a pouze čtyřmi obránci, tak utrpěla další nepříjemnou ránu.

Slabší chvilku si Bláha vybral při šanci Vladimíra Škody ve 23. minutě. Jeho střela se od vyrážečky odrazila do vzduchu a skončila za zády gólmana Benátek. Hosté stihli zareagovat bleskurychle, konkrétně za třiatřicet sekund skončil za brankovou čarou pokus Ondřeje Mikliše odražený od tyčky a zřejmě i Gáby - 3:1.

Budějčáci měli jasně navrch. Vyloženou šanci zahodil ve 26. minutě při situaci dva na jednoho Hřebejk, jenž po krásné přihrávce od Škody ztroskotal na pravém betonu Bláhy. Hráč Motoru, toho času na hostování v extraligovém Liberci, držel farmu Bílých Tygrů nad vodou i v dalších minutách. Stav se proto do druhé pauzy nezměnil.

Motor chtěl v závěrečné třetině navýšit svůj náskok, jenže Ondřej Bláha nesouhlasil. Na konci 45. minuty byl před benáteckou brankou úplně sám Pajič a za necelých šedesát sekund sudí neuznal gól Heřmana za údajné postavení v brankovišti. Domácí to nemuselo mrzet, hosté byli naprosto bezzubí. Napovídá o tom poměr střel 44:9.

ČEZ Motor porazil Benátky nad Jizerou v poměru 3:1 a odskočil druhému Kladnu na rozdíl deseti bodů. Jihlava, která kvůli rozsáhlé marodce týmu Frýdku-Místku dnes nehrála, ztrácí bodů jedenáct.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Když jsme viděli sestavu, s jakou Benátky přijely, hráčům jsme nastavili strategii, že musí jejich obránce uštvat. Hráli jsme aktivně, nicméně skóre mělo být daleko vyšší. Jsme nespokojeni s pohotovostí, na tu žehráme od začátku sezony. V situacích, které mají být jednoznačné, je to pomalé a váhavé. Proto je výsledek takto hubený. Bláha chytal dobře a my jsme mu to výrazně zjednodušili. Jsme rádi za vítězství i atmosféru a doufáme, že na to v novém roce navážeme. Čermák má natažený vaz v kotníku, podle doktora bude muset být dva až tři týdny v klidu. Uvidíme, jak se to vyvine během noci.“

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): „Gratuluji domácím k vítězství. Po celý zápas byli aktivnější a kvalita byla na jejich straně. My jsme měli velký problém se sestavou, kterou jsme doslova slepili. Klukům patří díky za obětavost a bojovnost.“

Program WSM ligy pokračuje v novém roce následující středu, kdy motoráci zajíždí na led dalekého Havířova. Svým fanouškům se opět představí v sobotu 7. ledna od 17 hodin v prestižním souboji s hokejisty Kladna.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Šulek (Žovinec), 15. Suchánek (Walker, Čermák), 23. Škoda (Vráblík, Suchánek) - 24. Mikliš (Plodek, Dlouhý). Rozhodčí: Kopeček - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 1:7. Bez využití. Diváci: 6421 (vyprodáno).

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Spáčil) - Fillman, Žovinec, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Mucha - Walker, Chovan, Čermák - Nouza, Pajič, Heřman - Květoň, Škoda, Hřebejk - Šulek, Babka, Kuchejda - Guman. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Benátky nad Jizerou: Bláha (Hosnedl) - Bednář, Kočí, Mikliš, Tržický - Dlouhý, Plodek, Bittner - Bělohorský, Mikyska, Víšek - Prokeš, Chrtek, Janele - Chlum, Svoboda. Trenér Jiří Čelanský.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 37. kole: 1. ČEZ MOTOR (80), 2. Kladno (70), 3. Jihlava (69), 4. Slavia Praha (64), 5. Přerov (56), 6. Ústí nad Labem (56), 7. Třebíč (56), 8. Prostějov (52), 9. Litoměřice (52), 10. Benátky nad Jizerou (51), 11. Frýdek-Místek (49), 12. Havířov (45), 13. Kadaň (39), 14. Most (35).

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Benátky nad Jizerou, Ondřej Bláha, Budvar aréna, Jakub Suchánek, Černá věž, Antonín Stavjaňa, Rytíři Kladno, HC Škoda Plzeň, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítěznou tečkou za rokem 2016 navýšili motoráci náskok na čele  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.