Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tři a pět. Pelhřimovu stačily dvě třetiny, aby nasázel David Servisu osm gólů

Hokejisté budějckého David Servisu mají za sebou hodně nepovedený zápas. Ve 24. kole třetí nejvyšší soutěže nestačili na Pelhřimov a prohráli 4:8. Po dvou třetinách ztráceli Budějčáci sedm branek.

Jihočeši Pelhřimovu podlehli i v prvním a druhém letošním zápase - doma 2:4 a na ledě soupeře 3:7. Pelhřimovští jsou v tabulce sice jen o dvě příčky před David Servisem, ale s velkým bodovým náskokem. A rozdíl byl vidět i na ledě.

Hosté se poprvé prosadili po 70 sekundách hry. Únik dva na jednoho zužitkoval Dominik Kasalý – 0:1. Domácí tým mohl vyrovnat při zkrácené přesilovce 5 na 3, ale Pelhřimov tlak ustál. Pak šli do tří i Jihočeši a skóre se již měnilo. Po střele Bezděka dorazil touš za Provazníka Martin Vysloužil – 0:2. A ve 13. minutě to bylo již 0:3 po přesné střele Martina Hadravy – 0:3.

David Servis měl na přelomu třetin další a hlavně delší výhodu dvou mužů v poli, ale ani tuto šanci neproměnil. Až při klasické přesilovce 5 na 4 snížil z prostoru před gólmanem Josef Žáček – 1:3. Jenže ani ne za minutu si Pelhřimov vzal zpět tříbrankový náskok. A spustil tím gólový příděl. Nejprve se trefil ve 23. minutě Libor Bezděk - 1:4. Dále si střelecké role dvakrát vyměnili Filip Kasalý (26:41 a 37:17) s Tomášem Plachým (36:02 a 38:50) – 1:8.

Třetí třetina sice gólově patřila domácím, ale stáhnout sedmibrankové manko bylo nemožné. Dvakrát během 32 sekund se prosadil Adam Vylíčil (48:38 a 49:10) – 3:8. A na konečných 4:8 upravil stav za dalších šest minut střelou z mezikruží Jiří Ferebauer.

V dalším zápase pojede David Servis ve středu 4. ledna na nymburský led. Doma se pak představí v sobotu, kdy k derby přijede poslední Jindřichův Hradec.

HC David Servis – HC Lední Medvědi Pelhřimov 4:8 (0:3, 1:5, 3:0)

Branky a nahrávky: 22. Žáček (Chaloupka, Bárta), 49. Vylíčil (Zayml), 50. Vylíčil, 55. Ferebauer (Suchánek) – 2. D. Kasalý (Vysloužil, Plachý), 9. Vysloužil (Bezděk), 13. Hadrava (Votápek), 23. Bezděk (Plachý), 27. F. Kasalý (Hadrava), 37. Plachý (Votápek), 38. F. Kasalý (Hadrava), 39. Plachý. Rozhodčí: Valenta – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1.

David Servis: Provazník – Chaloupka, Škopek, Břečka, Žáček, Pessr – Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Šesták, Suchánek (C), Marek, Volf, Zayml, Fleischman, Cikán.

Pelhřimov: Černý, (Urban) – Adam, Port, D. Kasalý, Jelínek, Wasserbauer – F. Kasalý, Hadrava, Bezděk, Votápek, Plachý, Vysloužil, Siřiště, Kalenda, Šulák.

Štítky Pelhřimov, Josef Žáček, Jiří Ferebauer, HC Spartak Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři a pět. Pelhřimovu stačily dvě třetiny, aby nasázel David Servisu osm gólů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.