Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Famózní Tomáš Nouza pěti góly potupil přerovské zubry!

Prokletí jménem Přerov je zažehnáno. Tým, který v minulé sezoně trápil hokejisty ČEZ Motoru snad nejvíce ze všech, utrpěl s Jihočechy třetí porážku v tomto ročníku WSM ligy. Na ledě Budvar arény tentokrát inkasoval osm branek, z toho „bůra“ nastřílel rozený kanonýr Tomáš Nouza. Díky domácí ztrátě Jihlavy proti Třebíči navíc mají Budějčáci na čele tabulky už devítibodový náskok!

Během úvodních okamžiků středečního zápasu byl k vidění spíše kombinační hokej. Motor mohl poslat ve 4. minutě do vedení Walker, bohužel pro domácí trefil jen horní tyčku. O mnoho více se dařilo v čase 6:41 hráči s číslem 55 - Tomáš Nouza prověřil gólmana Horčičku, ten jeho ránu neudržel, domácí snajpr potáhl puk doleva a do poloodkryté klece střelou po ledě skóroval. Nenudil se ani brankář Motoru Gába, avšak díky jeho spolehlivým zákrokům Jihočeši vedli po první třetině 1:0.

Z kabiny se vrátil úplně jiný Motor, než který odehrál předchozí minuty. Budějcký celek byl při chuti a přerovskou skvadru v prostřední části hry rozdrtil na prach. Jihočeský brankostroj odstartoval ve 24. minutě, kdy tísněný Hřebejk zavezl puk mezi kruhy, a přestože ho posunul Roku Pajičovi do nepříliš výhodné pozice, domácí forvard s hostujícím bekem na zádech dotlačil kus gumy za Horčičku.

Ještě než se Budvar aréna vzpamatovala ze změny skóre, gólová radost vypukla znovu. Špatnou rozehrávku zubrů zachytil Heřman, našel volného Ondřeje Šulka a ten blafákem do bekhendu zvýšil na 3:0. Rozjetí motoráci v utkání dominovali a trestali chyby Přerova. Další jejich hrubku vystihl Walker, rychle přihrál Čermákovi, jenž se s kotoučem také nijak nemazlil, protože u levé tyčky byl úplně sám Tomáš Nouza. České Budějovice vedly před polovinou utkání přesvědčivě 4:0.

Domácí poté dali mužstvu z Moravy šanci okusit, jaké to je hrát před Gábou. Aniž by se stihl Zubr v útočném pásmu aspoň trochu ohřát, na druhé straně pršelo budějcké pivo a na led létaly kšiltovky. Walkerův pas zpoza branky našel Tomáše Nouzu a kanonýr ve žlutém dresu završil v přesilové hře svůj hattrick.

I když mohli závěrečnou periodu pouze dohrávat, Budějčáci nijak zvlášť nepolevili a neustále navyšovali své vedení. Ve 49. minutě se podruhé na listinu střelců v tomto zápase zapsal juniorský útočník Ondřej Šulek, když se ujal kotouče po Heřmanově pokusu a povedeným zakončením překonal náhradního brankáře Hufa, který bránu hostů hájil od začátku třetí třetiny.

Neubránit Tomáše Nouzu, to se Přerovským nevyplatilo za další minutu a půl poté, co centr první lajny zvýšil svou čtvrtou trefou na 7:0. A jméno Tomáše Nouzy znělo stadionem ještě jednou v 55. minutě, čímž se domácí útočník po další skvělé přihrávce od Walkera zapsal do klubových dějin. Po čtyřiatřiceti letech je prvním hráčem Motoru, který nastřílel v jednom zápase pět branek. Naposledy se to povedlo v roce 1982 Františku Čechovi.

České Budějovice nakonec porazily přerovské zubry v poměru 8:0, v závěrečných minutách kromě toho více než pět tisícovek diváků pobavil hlasatel. Z jeho úst zazněla věta, která dokonale vystihla průběh utkání: „Prosíme řidiče autobusu Přerova, aby se dostavil k autobusu. Je tam porucha.“

Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „Jsme spokojeni s předvedenou hrou, výsledkem i ziskem třech bodů. První třetina byla vyrovnaná, jelikož jsme neměli takový pohyb a chyběl nám větší důraz. Pak jsme tyto činnosti zlepšili, podařilo se nám dát rychlé góly a vývoj zápasu jsme kontrolovali i díky tomu, že nám to soupeř svými chybami umožnil.“

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): „Domácím musím pogratulovat k dobrému výkonu. Kromě první dvacetiminutovky jsme jim nebyli důstojným soupeřem. Kupili jsme hrubé individuální chyby a jako na podnose jsme jim nachystali šest gólů. Nemůžeme se vymlouvat na absence ani zranění, které nás provází. Hráči, kteří dostali prostor, si o místo v sestavě neřekli.“

Tuto sobotu zajíždí motoráci k dalšímu zápasu do Prostějova, na vlastní led se vrátí hned po skončení víkendu. V pondělí 19. prosince od 17:30 se bude dohrávat odložené utkání prvního kola s nejbližším pronásledovatelem Jihočechů, týmem Dukly Jihlava.

ČEZ Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov 8:0 (1:0, 4:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. Nouza (Fillman), 24. Pajič (Hřebejk, Květoň), 25. Šulek (Heřman, Mazanec), 29. Nouza (Čermák, Walker), 37. Nouza (Walker, Čermák), 49. Šulek (Heřman), 51. Nouza (Walker, Čermák), 55. Nouza (Walker, Pavlin). Rozhodčí: Zubičík, Kika - Zídek, Polák. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Diváci: 5017.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Patera) - Fillman, Vráblík, Pavlin, Žovinec, Suchánek, Mazanec, Mucha - Walker, Nouza, Čermák - Květoň, Pajič, Hřebejk - Šulek, Rob, Heřman - Kuchejda, Škoda, Babka - Guman. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC ZUBR Přerov: Horčička (41. Huf) - Chmelíř, Pala, Zbořil, Ferenc, Malina, Šnajnar, Horák, Vágner - Goiš, Sikora, Sýkora - Procházka, Popelka, Kovařík - Ižacký, Král, Kratochvíl - Kratochvíl, Fryšara. Trenér Petr Dočkal.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 34. kole: 1. ČEZ MOTOR (73), 2. Jihlava (64), 3. Kladno (64), 4. Slavia Praha (61), 5. Přerov (53), 6. Benátky nad Jizerou (51), 7. Prostějov (49), 8. Ústí nad Labem (49), 9. Třebíč (49), 10. Litoměřice (48), 11. Frýdek-Místek (47), 12. Havířov (39), 13. Kadaň (36), 14. Most (31).

Štítky Tomáš Nouza, Madeta Motor České Budějovice, HC Zubr Přerov, HC Dukla Jihlava, ČEZ, Budvar aréna, SK Horácká Slavia Třebíč, LHK Jestřábi Prostějov, HC Slavia Praha, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Famózní Tomáš Nouza pěti góly potupil přerovské zubry!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.