Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ústecká pevnost padla! Vítěznou trefu zařídil Suchánek

Slovan už není neporažený na domácím ledě v normální hrací době. Postarali se o to hokejisté Motoru, kteří zvrátili vývoj třetí třetiny a na ledě Ústí nad Labem zvítězili 3:2 po trefách Walkera, Hřebejka a Suchánka.

První třetina moc hokejové krásy nenabídla. Hosté byli v úvodu o něco lepším týmem, ale první vážnější situaci si vypracovali Ústečtí. Komárek našel před budějckou svatyní volného Mertu, ale Gába jej, stejně jako z dorážky Markulince, vychytal. Motor dostal nabídku přesilové hry, jenže nikdo z jeho hráčů nebyl schopný překonat Soukupa, a to ani po jejím skončení, když chyboval s rozehrávkou Vágner. Vývoj první periody nezvrátili ani domácí v početní výhodě, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Daleko lépe se prezentovali v té další, která přišla po třech minutách druhé části. V polovině pětadvacáté minuty se Jihočeši dostali pod tlak, ale spolupráce Vrdlovec – Doležal nepřinesla požadovaný efekt. Do hry se posléze znovu dostaly i České Budějovice, jenže k úspěšnému zakončení pořád chyběl kus cesty. Nalezl ji až na konci dvaatřicáté minuty Benjamin Walker. Před Soukupem byl aktivní Nouza, nakonec se puk dostal k americkému forvardovi a ten puk doklepl za záda ústeckého brankáře. 

Nouza přesto nechtěl odejít s prázdnou a na konci pětatřicáté minuty zkusil své štěstí z levého kruhu, nicméně Soukup mu znovu vystavil stopku. Proto o osmdesát sekund později došlo k vyrovnání. Vybojoval jej Antonín Melka, který po individuální akci předložil v útočném pásmu kotouč Roubíkovi, jenž mu ho ve vhodný okamžik vrátil a bývalý hráč Českých Budějovic snadno srovnal stav střetnutí.

Do třetí části vstoupili lépe domácí. Přihrávku zpoza branky ještě sice Zajíc nezužitkoval, v přesilové hře však poslal svůj tým do vedení Vladimír Brož. Potřeboval k tomu ale notnou dávku štěstí, puk se za brankovou čáru doslova doplazil. Poté se začaly dít věci. Nejprve rozhodčí neuznali další trefu domácím, načež následoval pěstní souboj mezi Moučkou a Mazancem. Neutekla ani půlminuta a Gába musel excelentním zákrokem likvidovat další velkou šanci Melky. 

Severočechy tak stihl po nevyužitých možnostech trest. Podél pravého mantinelu se protáhl navrátilec do budějckého dresu Štěpán Hřebejk a střelou na zadní tyč srovnal účet zápasu. Neutekly ani tři minuty a Motor byl znovu ve vedení. Jakub Suchánek by schován za svatyní Soukupa, odkud se dostal před brankoviště a skrz výstoj ústeckého gólmana dostal kotouč za jeho záda. Domácí v závěru přidali a v poslední minutě zkoušeli poslat duel do prodloužení hrou bez brankáře, hráči Českých Budějovic však byli proti tomu a ubránili zisk dalších tří bodů.

HC Slovan Ústí nad Labem – ČEZ Motor České Budějovice 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Góly a nahrávky: 37. Melka (Roubík), 47. Vl. Brož (Vrdlovec, Z. Doležal) – 32. Walker (Nouza, Čermák), 49. Hřebejk (Chovan), 52. Suchánek (Chovan). Vyloučení: 2:5 + Moučka (UNL) a Mazanec (CEB) – 5 minut. Využití: 1:0. Rozhodčí: Würtherle, Sýkora – Malý, Šimán. Diváci: 1165.

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Vágner, Bernad, Brož, Kasík, Zajíc, Husák, Přindiš – Macek, Roubík, Melka – Merta, Vrdlovec, Doležal – Navarra, Gengel, Moučka – Komárek, Markulinec. Trenér Milan Skrbek.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába – Vráblík, Mucha, Pavlin, Žovinec, Suchánek, Mazanec, Zíb – Walker, Nouza, Čermák – Chovan, Pajič, Hřebejk – Šulek, Rob, Květoň – Kuchejda, Škoda, Babka. Trenér Antonín Stavjaňa.

Štítky Jakub Suchánek, Madeta Motor České Budějovice, HC Slovan Ústí nad Labem, Benjamin Walker, Štěpán Hřebejk, Antonín Melka, Vladimir 518, HC Škoda Plzeň, Antonín Stavjaňa, Milan Skrbek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ústecká pevnost padla! Vítěznou trefu zařídil Suchánek  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.