Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vydřené body drží motoráky na čele tabulky

Hokejisté Motoru berou další domácí výhru, proti nepříjemnému soupeři z Frýdku-Místku se však na tříbodový zisk pořádně nadřeli. Hosté v první třetině gólem do šatny vedli a několik sekund před koncem ještě hráli přesilovku šest na tři. Své vedení ale nakonec mužstvo z Budvar arény dokázalo navýšit a zvítězit v poměru 3:1. Dvakrát se trefil Tomáš Nouza.

Frýdečtí rozhodně nepřijali roli outsidera a v úvodní periodě měli navrch. Kromě dvou šancí domácích, kdy nejprve Žovinec nezakončil útočnou snahu Čermáka a poté neskóroval ve slibné šanci ani Chovan, byli Jihočeši prakticky bezzubí. Hosté naopak několikrát nebezpečně zahrozili, například ve 12. minutě se mladíček Miloš Roman objevil úplně sám před Kváčou.

Mírnou převahu završili hokejisté z opačného konce republiky gólem do šatny třicet sekund před sirénou. Po náhodném odrazu u mantinelu krátce po skončení motoráckého oslabení získal puk na středu hřiště Jáchym, našel před brankou nepokrytého kapitána Davida Klimšu a ten povedenou tečí poslal Frýdek-Místek do vedení 1:0.

Motoru se na začátku druhé třetiny díky dvěma přesilovým hrám povedlo vývoj zápasu otočit ve svůj prospěch. Ve 23. minutě našel Walker na modré čáře připraveného Romana Vráblíka, jenž zřejmě s přispěním jednoho z frýdeckých hráčů překonal Šimbocha poprvé.

Domácí byli na koni a do not jim hrála i další početní výhoda. Čermák si vybruslil na pravý kruh, vypálil a hostující gólman jeho střelu pouze vyrazil před sebe, kde čekal Tomáš Nouza. Domácí kanonýr ve slibném postavení nezaváhal ani chvilku - 2:1. Vzápětí mohl zvýšit unikající Pajič, tentokrát ale Šimboch jeho šanci zlikvidoval.

Kdo čekal brankovou smršť, další průběh prostřední dvacetiminutovky jej zřejmě zklamal. Živo bylo hlavně před Kváčou, když se mohl hned dvakrát zapsat mezi střelce Kovařčík.

O tři body museli hráči ČEZ Motoru bojovat. Frýdek-Místek svým bruslivým hokejem favorita trápil i v závěrečné fázi utkání. Jihočeši sice měli navrch, o vyložených šancích však nemohla být řeč. Tedy až na okamžik ze 49. minuty, kdy navrátilec v budějckém dresu Hřebejk nastřelil tyčku.

Svou sílu prokázali svěřenci trenérů Stavjani a Štrby zejména v samotném závěru, kdy hosté hráli power-play znásobenou dvojnásobnou přesilovkou. Motoráci se ve třech rvali jako lvi, Kváča vyrazil puk k Tomáši Nouzovi, jenž díky žabce z obranného pásma přes celé hřiště trefil odkrytou branku a duel 32. kola rozhodl - 3:1.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Hráče jsme nabádali, aby se dostávali do zápasu krátkými střídáními a častým fyzickým kontaktem, což se jim nedařilo. Vedení hostů jsme dokázali zvrátit díky přesilovkám, přesto s nimi nejsme spokojeni. V závěru to Nouza rozhodl do prázdné. Takže spokojenost s bodovým ziskem, s hrou bohužel není.“

Marek Malík (HC Frýdek-Místek): „Kvůli porážce nejsme šťastni, ale na to, že jsme nastoupili proti jednomu z nejlepších mužstev první ligy, jsme odehráli velice kvalitní utkání, které rozhodly detaily. V přesilovkách byli domácí lepším týmem. Kdybychom využili naše početní výhody, mohli jsme být šťastnější.“

WSM liga pokračuje dalším kolem tuto sobotu, kdy se motoráci představí na ledě Ústí nad Labem. Před vlastními fanoušky si znovu zahrají přesně za týden v duelu proti Přerovu (17:30).

ČEZ Motor České Budějovice - HC Frýdek-Místek 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Vráblík (Walker), 26. Nouza (Čermák, Mazanec), 60. Nouza (Kváča) - 20. Klimša (Jáchym, Chmielewski). Rozhodčí: Battěk - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4619.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) - Vráblík, Michal, Pavlin, Žovinec, Suchánek, Mazanec, Mucha, Zíb - Walker, Nouza, Čermák - Chovan, Pajič, Květoň - Šulek, Škoda, Hřebejk - Guman, Rob, Babka. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) - M. Jáchym, Jeník, Mich. Roman, Matyáš, Kania, Jank, Zahradníček - Chmielewski, Pechanec, Klimša - Rufer, Cienciala, Mil. Roman - Jašek, O. Kovařčík, M. Kovařčík - R. Meidl, Jaroš, Franek. Trenér Jiří Juřík a Marek Malík.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 32. kole: 1. ČEZ MOTOR (67), 2. Jihlava (62), 3. Kladno (58), 4. Slavia Praha (58), 5. Přerov (50), 6. Prostějov (49), 7. Benátky nad Jizerou (49), 8. Ústí nad Labem (48), 9. Litoměřice (44), 10. Třebíč (43), 11. Frýdek-Místek (41), 12. Havířov (39), 13. Kadaň (33), 14. Most (31).

Štítky HC Frýdek-Místek, Tomáš Nouza, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Miloš Roman, Antonín Stavjaňa, Roman Vráblík, SK Dynamo České Budějovice, FK Ústí nad Labem, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydřené body drží motoráky na čele tabulky  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.