Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

David Servis se na góly nadřel a se Žďárem prohrál 2:5

Druholigoví hokejisté budějckého David Servisu nestačili doma na aktuálně pátý Žďár nad Sázavou. V utkání šli sice do vedení, ale postupně čtyřikrát inkasovali. Snížení přišlo pozdě a i tak Žďár na druhý domácí gól reagoval trefou do prázdné branky.

Jihočeši vstoupili do zápasu proti favoritovi velmi dobře a šli do vedení ve třetí minutě. Po ose Vylíčil – Suchánek se trefil Milan Břečka – 1:0. I v dalších minutách se David Servis dostal do zakončení, jenže Zich i Ferebauer na brankáře Slámu nevyzráli. Naopak v 10. minutě dokázali hosté využít vyražené střely Střechy, kterou za domácího strážce branky dorazil Ondřej Kovářů – 1:1. Budějovický tým mohl jít znovu do vedení při vyloučení Krupky. Jenže Zichův pokus Sláma kryl. Další velkou šanci měl 15 sekund před koncem první třetiny Bílek, ale i jeho pokus skončil na pozorném Slámovi.

Do druhé třetiny vstoupili naopak lépe hosté, kteří otočili stav po kombinaci Kovářů s Lukášem Krupkou, který se před Spáčilem nemýlil a střelou nad lapačku rozvlnil síť – 1:2. V polovině zápasu mohl srovnat Bárta, ale i jeho pokus skončil na pozorném Slámovi. Za čtyři minuty zvýšil vedení Žďáru o dvě branky svým dalším gólem Ondřej Kovářů, který využil chytré kombinace s Krupkou a Střechou – 1:3.  Závěr třetiny si pak hosté zkušeně pohlídali a hrálo se více před domácí brankou.

Po poradě v šatně chtěl David Servis co nejrychleji snížit a dostat se zpět do zápasu. Jenže rychlý gól dal Žďár. Hosté se prosadili již po 32 sekundách po střele Luboše Kunstmüllera – 1:4. Hosté si po čtvrté brance pohodlně drželi domácí od své branky a nenechali David Servis snížit. Naopak pátý gól Žďáru mohl dát Střecha, ale Spáčil byl tentokráte pozorný. Teoretickou šanci na body ještě domácí vykřesali šest minut před koncem třetí třetiny. Na 2:4 snížil bekhendovou kličkou Milan Šesták.

Další šanci měli domácí záhy při přesilovce. Patákovo podražení ale David Servis nepotrestal. Jihočeši se nedokázali prosadit i při závěrečném tlaku a naopak následně inkasovali při hře bez gólmana, kdy toho využil Martin Pleva – 2:5. V 18. kole třetí nejvyšší soutěže tak vyšli domácí bodově naprázdno. V dalším kole zajíždí David Servis na led Kolína, kde ho čeká papírově lehčí soupeř v sobotu.

HC David Servis – SKLH Žďár nad Sázavou 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Břečka (Suchánek, Vylíčil), 55. Šesták (Bárta, Zich) – 10. Kovářů (Střecha, Krupka), 24. Krupka (Kovářů), 34. Kovářů (Krupka, Střecha), 41. Kunstmuller (Pleva), 60. Pleva (Krupka). Rozhodčí: Volf – Vavruška, Oudes. Vyloučení: 2:2. Bez využití.  

David Servis: Spáčil (Kůdela) – Cikán, Chaloupka, Škopek, Zich, Břečka – Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Bílek, Šesták, Sumerauer, Suchánek, Marek, Hanzal, Volf, Zayml.

Žďár nad Sázavou: Sláma (Radosta) – Pleva, Beneš, Staněk, Kolda, Smejkal, Půža, Hort, Březka – Krupka, Kovářů, Střecha, Kuřítko, Gregar, Kunstmüller, Vítek, Bureš, Kaňka, Paták, Juráň.

Štítky Žďár nad Sázavou, SKLH Žďár nad Sázavou, TJ SC Kolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis se na góly nadřel a se Žďárem prohrál 2:5  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.