Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

David Servis hrál o naději s Pelhřimovem. Důležitý zápas prohrál o čtyři góly

Hokejisté budějckého David Servisu nezvládli vstup do 15. kola třetí nejvyšší soutěže a na ledě Ledních Medvědů Pelhřimov nakonec prohráli vysoko 3:7. Tři góly inkasovali během úvodní desetiminutovky.

Lední Medvědi Pelhřimov byli před utkáním sedmí, David Servis drží dlouhodobě s odstupem předposlední devátou pozici. V souboji týmů ze spodní části tabulky hosté doufali, že se jim podaří navázat na utkání v Písku, kde vyhráli 5:3 a sníží manko na svého soupeře. Jenže další venkovní duel patřil domácímu týmu. První branku vstřelil v 5. minutě Tomáš Plachý, který si před Kůdelou věděl rady a poslal puk do horní části branky – 1:0.

Druhý gól dal Pelhřimov v 8. minutě při hře 4 na 4, kdy obranu hostí vykombinovali Port, Vysloužil a Petr Votápek – 2:0. Ani to ale domácím nestačilo a v polovině 10. minuty to bylo již 3:0. Průnik na gólmana využil blafákem Tomáš Plachý. To bylo moc na brankáře Kůdelu, který přenechal své místo v brance mladému Spáčilovi.

Hosté se pak dostali zpět do hry za čtyři minuty. Na 3:1 snížil uzdravený Adam Vylíčil, který svému bývalému klubu vstřelil v letošní sezoně třetí gól. V závěru první třetiny musel ještě David Servis dvakrát bránit v oslabení. To se mu povedlo a do druhé třetiny mohl jít s myšlenkami na kontaktní gól.

Jenže ten nepřišel a místo toho domácí znovu zvýšili na rozdíl tří branek. V 29. minutě se po závaru před brankou nejlépe zorientoval Tomáš Plachý a svým druhým gólem zvýšil na 4:1. Závěr druhé třetiny se odehrál ve svižném tempu. Na Spáčila nevyzráli Adam, Jelínek ani Hadrava. Naopak na domácího brankáře Groha si naopak nepřišli Škopek, Suchánek ani Bílek, který orazítkoval tyč.

Třetí třetina byla v úvodních minutách rozkouskovaná častými vyloučeními. A ve 47. minutě hosté toho využili. V přesilovce našel Hanzal mezi kruhy Rudolfa Suchánka, který střelou z první propálil Groha – 4:2. Zálusk na body ale hostům vzal v čase 52:26 Martin Hadrava, který v přesilovce potrestal vyloučení Cikána přesnou střelou k tyči – 5:2. A aby toho nebylo málo, za dalších 14 sekund to bylo 6:2, když proměnil trestné střílení Miroslav Kopic.

Celkově sedmý a svůj čtvrtý gól v zápase dal necelé dvě minuty před koncem třetiny při další přesilovce Tomáš Plachý - 7:2. Hosté ještě dokázali v závěru potřetí prostřelit Groha po střele Jiřího Bárty, ale šlo již jen o korekci skóre - 7:3. 

Budějcký tým je po další prohře stále předposlední a jeho ztráta na osmé místo činí již osm bodů. V 16. kole se David Servis představí doma. Od 18 hodin přivítá v Hokejovém centru Pouzar ambiciózní Nymburk.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC David Servis 7:3 (3:1, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 5. Plachý (Vysloužil), 8. Votápek (Vysloužil, Port), 10. Plachý (Kopic), 29. Plachý (Vysloužil), 53. Hadrava (Kasalý), 53. Kopic, 59. Plachý (Kopic) – 14. Vylíčil (Bárta, Bílek), 47. Suchánek (Hanzal), 60. Bárta (Vylíčil, Ferebauer). Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Rampír. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1.

Pelhřimov: Groh (Černý) – Kubát, Port, Kasalý D., Wasserbauer, Hájek, Srdínko, Adam, Kalenda, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Kopic, Votápek, Plachý, Vysloužil, Šulák, Siřiště, Jelínek

David Servis: Kůdela (10. Spáčil) – Cikán, Chaloupka, Škopek, Matoušek, Fleischman, Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Bílek, Suchánek, Marek, Hanzal, Volf, Kozák, Zayml, Břečka

Štítky Pelhřimov, Jiří Bárta, Rudolf Suchánek, HC Spartak Pelhřimov, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis hrál o naději s Pelhřimovem. Důležitý zápas prohrál o čtyři góly  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.