Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Servismani dvakrát s favoritem vedli. Brod čtyřmi góly zápas otočil

Hokejisté budějckého David Servisu ve druhé lize přivítali druhý nejlepší tým soutěže – Havlíčkův Brod. A byli půlku zápasu ve vedení. Jihočechům ale nevyšla druhá část utkání a prohráli 3:6.

V úvodních minutách zápasu proti favoritovi se David Servis dvakrát provinil faulem (Zayml, Ferebauer) a musel se bránit v oslabení. Při druhém vyloučení ale Sumerauer poslal do úniku Rudolfa Suchánka, který si dojel až ke gólmanovi a přesnou střelou ho propálil – 1:0.

Za necelou minutu mohlo být srovnáno. Dubnův pokus naštěstí pro domácí skončil na tyčce. Havlíčkův Brod se prosadil v 10. minutě, kdy David Michálek dorazil střelu Třetiny – 1:1. Domácí tým byl za dvě minuty potrestán druhým gólem, když se v přesilovce prosadil po souhře s Třetinou a Kulhánkem Patrik Přidal - 1:2.

Ve 24. minutě mohli jít hosté do dvougólového vedení. Lacina ale orazítkoval jen horní tyč Kůdelovy branky. Budějcký tým se dokázal dvakrát prosadit ve 28. minutě. Nejprve dal v čase 27:04 vyrovnávací gól David Bílek a v čase 27:39 poslal znovu David Servis do vedení Ladislav Marek, který dorazil střelu Zaymla – 3:2.

Ve 33. minutě trefil Třetina při přesilovce jen tyč. Hosty to ale až tak mrzet nemuselo, protože těsně po konci trestu srovnal po velké skrumáži Tomáš Ludvík – 3:3. A v závěru druhé části šli zase do vedení hosté. Po pěkné akci propálil Kůdelu střelou do horního rohu David Kozlík – 3:4.

Rozhodující gól dali hosté ve 46. minutě. A vymyslel ji opět aktivní Třetina. Před brankou vybídl ke skórování Filipa Beneše a Havlíčkův Brod šel poprvé do dvoubrankového vedení. David Servis pak mohl snížit při přesilovce, ale tu nevyužil. V 57. minutě, kdy se domácí nadechovali k závěrečnému tlaku, dostal trest na dvě minuty za podražení Cikán. A bylo téměř po nadějích domácích na body.

Havlíčkův Brod v samém závěru ještě pečetil vítězství druhým gólem Patrika Přidala, který se nadvakrát prosadil a pečetil výsledek na 3:6.

HC David Servis – BK Havlíčkův Brod 3:6 (1:2, 2:2, 0:2)

Střelci a nahrávky: 7. Suchánek (Sumerauer), 28. Bílek (Matoušek), 28. Marek (Zayml, Matoušek) – 10. Michálek (Třetina, Přidal), 13. Přidal (Kulhánek, Třetina), 34. Ludvík (Navrátil, Vala), 39. Kozlík (Navrátil, Ludvík), 46. Beneš (Třetina, T. Semrád), 59. Přidal. Rozhodčí: Sýkora – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 5:6, navíc Michálek (Brod) 10. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0.

David Servis: Kůdela (Jágr) – Cikán, Škopek, Matoušek, Babčuk, Břečka – Fleischman, Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Bílek, Sumerauer, Suchánek, Marek, Volf, Kozák, Zayml.

Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben, Vala, Kulhánek, Lacina, Bušek – Přidal, Třetina, Kuchta – Kozlík, Beneš, Navrátil – Voříšek, Michálek, Chlubna – Ludvík, Křížek.

Štítky Havlíčkův Brod, Rudolf Suchánek, Ladislav Marek, Jaromír Jágr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Servismani dvakrát s favoritem vedli. Brod čtyřmi góly zápas otočil  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.