Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

David Servis dal pět gólů a v líbivém derby vyloupil píseckou arénu

Druholigoví hokejisté budějckého David Servisu vyhráli na ledě rivala z Písku 5:3 a připsali si v sezoně důležitou čtvrtou výhru. Zápas nabídl divákům pěknou podívanou. Písek třikrát dokázal srovnat.

Českobudějovický tým po dvojzápase s Táborem čekalo další derby. Na písecký led jel David Servis s touhou urvat po delší době potřebné body a podle toho vypadala první desetiminutovka. Hosté měli více ze hry, převážně tvořili hru a měli i šance. Všechny pokusy ale zlikvidoval pozorný domácí brankář Kadlec. Ve 14. minutě byl vyloučen hostující Volf. Písek přesilovku ale nevyužil, a když se o minutu později neprosadil ani z dobré pozice Drda, byl stav pořád 0:0.

V úvodu druhé třetiny měl David Servis dvě gólovky. Marek ale ve 22. minutě na Kadlece nevyzrál. Povedlo se to až Patriku Zaymlovi, který se trefil přesně k tyči – 0:1. Písku paradoxně inkasovaná branka opticky pomohla. Zlepšenou aktivitou se nejprve dostal do šance Hanus, který si na brankáře Kůdelu nepřišel. Z další šance se už ale domácí radovali. Po souhře s Vlčkem se do odkryté části branky trefil Jan Sýbek – 1:1. Skóre se v prostřední části měnilo ještě jednou. Ve 32. minutě vybídl autor první branky Zayml ke střele Jiřího Bártu a ten propálil Kadlece – 2:1. V poslední pětiminutovce měly oba týmy ještě po jedné šanci. Skóre se již neměnilo.

I ve třetí třetině viděli diváci velké drama. Nejprve po 78 sekundách hry nebyl uznán domácím gól pro posunutou branku. Pak byl ve 45. minutě vyloučen hostující Škopek a Písek toho využil. Na 2:2 srovnal po nahrávce Vlčka znovu Jan Sýbek. David Servis šel potřetí do vedení ještě v téže minutě po střele Adama Vylíčila v čase 45:49 – 2:3. Líbivá třetina pokračovala a Písek dokázal i potřetí srovnat.

V čase 48:38 využil přesilovku 5 na 3 Jíří Kepka – 3:3. Za necelou půlminutu hosté opět vedli. A byl to rozhodující gól. V pokračující přesilovce Písku 5 na 4 se dostal do šance Ladislav Marek a vstřelil čtvrtý gól David Servisu – 3:4. Domácí měli možná největší šanci na čtvrté vyrovnání při vlastním oslabení. Koupal ale na Kůdelu nevyzrál ani první střelou a ani z dorážky. V závěru domácí riskli hru bez brankáře a střelou do prázdné branky pečetil výhru hostujícího týmu svým druhým gólem Ladislav Marek – 3:5.

David Servis má po třinácti kolech třetí nejvyšší soutěže 12 bodů a zůstává předposlední. Na osmý Pelhřimov ztrácí Jihočeši pět bodů. Písek je s 18 body šestý, Tábor má bodů 21 a je pátý. Poslední zůstává Jindřichův Hradec, který má jen čtyři body.

IHC Písek – HC David Servis 3:5 (0:0, 1:2, 2:3)

Branky a nahrávky: 27. Sýbek (Vlček), 46. Sýbek (Vlček), 49. Kepka (Vlček) – 24. Zayml, 32. Bárta (Zayml), 46. Vylíčil, 50. Marek, 60. Marek. Rozhodčí: Hornáček – Vavruška, Oudes. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1.

Písek: Kadlec (Kříž) – Kozák, Koutenský, Červinský, Hanus, Hřebíček, Suda, Pokorný – Kepka, Drda, Sýbek, Vlček, Koupal, Pašek, Šuhaj, Rod, Slavík, Urbanec.

David Servis: Kůdela (Spáčil) – Babchuck, Škopek, Matoušek, Benda, Cikán – Fleischman, Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Bílek, Sumerauer, Suchánek, Marek, Volf, Zayml, Břečka.

Štítky David Servis, hokej, druhá liga, derby, Písek, Ladislav Marek, IHC KOMTERM Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis dal pět gólů a v líbivém derby vyloupil píseckou arénu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.