Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

David Servis prohrál s Táborem doma 2:5. V lize ztrácí

Druholigoví hokejisté budějckého David Servisu prohráli po středečním zápase v Táboře i domácí odvetu. V lize zůstávají předposlední.

Zápas se od začátku nesl ve velmi svižném tempu. Již v první minutě šel na trestnou lavici hostující Seidl. Domácí přesilovku sice nevyužili, ale do vedení šli na začátku čtvrté minuty, kdy chybu obrany potrestal Jiří Bárta – 1:0. Pak se při vlastním oslabení dostal do šance Michal, ale zvýšit na 2:0 nedokázal. Tábor v páté minutě dostal výhodu necelé minuty a půl přesilovky 5 na 3. Domácí v čele s gólmanem Kůdelou se ubránili.

Po tříminutové pasáži bez větší šance hosté přeci jen srovnali. V čase 9:35 dorazil puk do branky David Blažek – 1:1. Domácí mohl znovu poslat do vedení Volf, ale výborným zákrokem Tábor podržel brankář Klestil. A protože je potřeba podobné šance proměňovat, byl za to David Servis potrestán druhou inkasovanou brankou. V 17. minutě při signalizované výhodě otočil stav zápasu Marek Duben – 1:2. Ve druhé třetině měl Tábor do 35. minuty pět vyložených šancí, ale všechny zlikvidoval výborný Kůdela, který držel David Servis ve hře o body.

Jenže i tak musel domácí brankář lovit puk ze své sítě potřetí. Ve 36. minutě ho prostřelil po pokusu od modré Vojtěch Mrkvička – 1:3. Pak měli šance domácí Suchánek a hostující Severa s Mrkvičkou. Stav se ale nezměnil. Až Marcel Dvořák dal gól na 1:4. Domácí ale nakonec dokázali zápas ještě zdramatizovat, když v čase 54:06 snížil Adam Vylíčil – 2:4. Jenže Tábor odpověděl hned za 26 sekund. Kotouč do odkryté klece Jan Březina – 2:5. To byla pro domácí hodně velká rána. V závěru měl David Servis ještě výhodu dvou přesilovek, ale další zdramatizování zápasu se mu již nepovedlo.

David Servis má stále jen 9 bodů a je předposlední. Na osmý Pelhřimov ztrácí 8 bodů.

HC David Servis – HC Tábor 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 4. Bárta (Sumerauer), 55. Vylíčil (Bárta, Bílek) – 10. Blažek, 17. Duben (Seidl, Březina), 36. Mrkvička (Kellner), 55. Březina (Kanov)

HC David Servis: Kůdela – Babchuk, Škopek, Zich, Matoušek, Žáček, Fleischman, Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Bílek, Šesták, Sumerauer, Suchánek, Hanzal, Volf, Pixa, Zayml, Michal

HC Tábor: Klestil – Duben, Habran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Raiterman, Kellner, Mrkvička, Seidl, Severa, Krátoška, Kýhos, Březina, Pechánek, Blažek, Novák, Prchal Václav, Prchal Vojtěch

Štítky Tábor, Jiří Bárta, Jan Březina, Marek Dubeň, HC Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis prohrál s Táborem doma 2:5. V lize ztrácí  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.