Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Derby se David Servisu nepovedlo. V Táboře svého soka nestáhl

Hokejisté druholigového David Servisu jeli k dohrávce třetího kola na led Tábora, který na budějcký tým měl náskok šesti bodů. Servismani ale prohráli 1:3 a ztráta se naopak zvětšila. V sobotu se hraje odveta.

Jihočeské derby, které bylo dnes jediným zápasem skupiny Střed, začali lépe hosté. David Servis šel do vedení ve 4. minutě po vyhraném buly a střele Jiřího Ferebauera z prostoru kruhu – 0:1. Za tři minuty mohli jít hosté do dvougólového vedení v přesilovce, ale faul domácího Seidla nepotrestali. Tábor měl asi největší šanci v první třetině až v jejím závěru. Kombinace Kýhose a Kellnera ke skórování nevedla.

V první desetiminutovce prostřední části oba týmy bojovaly a diváci viděli velmi vyrovnaný zápas. Změnu skóre nepřinesly ani přesilovky. Až v 35. minutě vyrovnal domácí Vladimír Kýhos, který po přihrávce Pechánka bez problémů trefil odkrytou část branky – 1:1. Na přelomu třetin měli domácí další výhodu přesilové hry, ale skóre se znovu neměnilo.

Velký vliv na další průběh zápasu měly dvě nevyužité šance z úvodu třetí třetiny. Nejprve domácí Kellner pronikl do třetiny hostí a řádně prověřil brankáře Kůdelu. Stav se neměnil. Pak se do samostatného úniku dostal budějcký Volf, ani on však proti brankáři Klestilovi neuspěl. Tábor pak měl o něco více ze hry a zužitkoval to v 52. minutě. Severa vybídl ke střele z levého kruhu Aleše Krátošku, který propálil gólmana Kůdelu – 2:1.

Pár sekund poté byli vyloučení Zich s Hanzalem a domácí měli dvě minuty výhodu přesilovky 5 na 3. David Servis kritický moment v zápase ustál a mohl myslet na závěrečný tlak. Místo toho ale potřetí inkasoval. V 55. minutě přidal rozdílový gól Vojtěch Mrkvička – 3:1. V čase 55:16 byl vyloučen domácí Blažek, čehož hosté nedokázali využít. Závěr zápasu si Tábor pohlídal a uhájil důležité tři body. Díky tomu se dostal v tabulce zatím do poklidnějšího středu.

V sobotu se v Hokejovém centru Pouzar hraje odveta. David Servis přivítá Tábor na svém ledě od 18 hodin.

HC Tábor – HC David Servis České Budějovice 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 35. Kýhos (Pechánek, Blažek), 52. Krátoška (Severa, Kanov), 55. Mrkvička (Kellner, Havran) – 4. Ferebauer (Vylíčil). Rozhodčí: Battěk – Gabriel, Ovsík. Vyloučení: 3:6. Bez využití.

HC Tábor: Klestil (D. Novák) – Havran, Duben, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Tesař – Kellner, Seidl, Mrkvička, Severa, Krátoška, Kýhos, Blažek, Pechánek, Březina, M. Novák, Kadilák, Dudák

HC David Servis: Kůdela (Spáčil) – Babchuk, Chaloupka, Škopek, Zich, Matoušek, Žáček – Fleischman, Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Bílek, Šesták, Sumerauer, Suchánek, Marek, Hanzal, Volf, Pixa, Benda, Michal, Zayml

Štítky David Servis, hokej, druhá liga, Tábor, Vladimír Kýhos, Aleš Krátoška, HC Tábor, HC David Servis České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Derby se David Servisu nepovedlo. V Táboře svého soka nestáhl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.