Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Drama až do konce. David Servis zdolal Kolín a snížil ztrátu

Hokejisté budějckého David Servisu podruhé v sezoně porazili Kolín a přiblížili se týmům ve středu tabulky. Vyrovnaný zápas rozhodl až gól do prázdné branky.

První třetina nabídla hodně vyrovnaný boj. Od domácího týmu ale bylo znát, že si na soupeře věří a zároveň nutně potřebuje body. Před utkáním byl David Servis ve druhé lize předposlední a na osmý Tábor měl už manko šesti bodů. Své šance ale Jihočeši neproměňovali. Nepomohly jim ani dvě přesilové hry. Plusem domácího týmu byla i tentokráte zlepšená disciplinovanost. Na trestnou lavici oproti předchozím zápasům nešli Jihočeši v úvodní části ani jednou.

David Servis se ujal vedení ve 23. minutě, kdy gól zaznamenal sedmadvacetiletý Adam Vylíčil – 1:0. Kolín mohl korigovat z přesilovek. Celkem měl v prostřední části tři, ale naštěstí pro domácí žádnou nevyužil. V závěru třetiny měl další přesilovku i David Servis. Rozdílový gól však nevstřelil.

I v závěrečné části pokračoval dramatický a vyrovnaný zápas. A protože ani jeden tým nevyužil další početní převahu, běžela již 50. minuta. David Servis pak měl dvě šance, které neproměnil. Naštěstí rozdílový gól ale nakonec vstřelil, když se v 54. minutě trefil David Bílek – 2:0. Domácí diváci již začali odpočítávat minuty do konce utkání, jenže Kolínští rychle snížili.

Za 59 sekund to bylo opět o gól. Brankáře Kůdelu propálil zkušený pětačtyřicetiletý Jiří Kadlec – 2:1. V čase 57:57 byl vyloučen domácí Žáček a Kolín tak měl velkou příležitost vyrovnat. A přesilovku navíc umocnil odvolaným gólmanem. Toho ale využil Kůdela, který přihrál Adamu Vylíčilovi, který gólem do prázdné branky pečetil na 3:1.

Protože hokejisté Tábora v derby prohráli s Jindřichovým Hradcem 1:4, stáhl David Servis svého rivala na rozdíl tří bodů. Další jihočeský zástupce – Písek – prohrál doma se silným Nymburkem 1:5.

HC David Servis České Budějovice – SC Kolín 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky: 23. Vylíčil, 54. Bílek (Marek), 60. Vylíčil (Kůdela) – 55. Kadlec (Semirád). Rozhodčí: Mertl – Samuel, Mertl. Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 1:0.

HC David Servis: Kůdela (Spáčil) – Chaloupka, Škopek, Zich, Matoušek, Žáček, Fleischman, Ferabaure, Bárta, Vylíčil, Bílek, Šesták, Sumerauer, Suchánek, Marek, Hanzal, Volf, Babchuck, Zayml, Benda.

SC Kolín: Klouček (Sejpal) – Hanzl, Nedbal, Voženílek, Skokan, Havlík, Horyna, Březina, Barták – Malý, Semirád, Kadlec - Morkes, Zumr, Rohlík – Pipek, Krajňák, Panna – Jelínek, Havelka.

Štítky David Servis, hokej, druhá liga, TJ SC Kolín, SK Dynamo České Budějovice, Ondřej Kadlec, HC David Servis České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drama až do konce. David Servis zdolal Kolín a snížil ztrátu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.