Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zápas nejhorších týmů vyhrál David Servis. V derby přestřílel Jindřichův Hradec

Hokejisté budějckého David Servisu porazili v důležitém zápase II. ligy KLH Vajgar Jindřichův Hradec 6:4. Utkání bylo až do poslední minuty dramatické, i když domácí vedli již o čtyři branky. Českobudějovičtí zůstali v tabulce předposlední.

David Servis měl skvělý vstup do zápasu. Již ve třetí minutě se po výzvě Chaloupky trefil Lukáš Sumerauer – 1:0. Českobudějovickému mužstvu rychlá branka hodně pomohla. V dalších minutách tvořil hru a měl i šance. Zvýšit na 2:0 se mu ale povedlo až za dalších 10 minut. A opět u toho byl Chaloupka. Po jeho zásahu se prosadil Jiří Bárta.

Na rozdíl tří gólů zvýšil na začátku 16. minuty Patrik Zayml a hosté na to reagovali změnou v brankovišti, kde Formánka vystřídal Pírs. Za minutu a osm sekund Jindřichův Hradec vstřelil důležitý gól, který ho vrátil do zápasu. Spáčila v domácí brance prostřelil Antonín Bastl – 3:1. V závěru třetiny měli hosté ještě výhodu přesilové hry, ale domácí se ubránili.

V prostřední části zápasu se na gól čekalo šest minut. A prosadili se opět domácí díky střele zkušeného Jiřího Hanzala – 4:1. Ve 34. minutě to bylo již 5:1. Gól vstřelil Josef Matoušek a mnozí si mysleli, že je po zápase. Jenže hosté to nezabalili a ještě do sirény dvakrát snížili. Nejprve se v čase 36:52 trefil David Kohút a za 28 sekund i jeho bratr Tomáš Kohút – 5:3.

Do třetí třetiny nastoupili hosté s vidinou obratu a po úvodních minutách soupeře zatlačili. Odměnou jim byla kontaktní branka, kterou ve 46. minutě dal Ota Lazorišák – 5:4. Diváci si pak do konce zápasu přišli na své. Jindřichův Hradec měl na pátou branku dost času a i šance. Naštěstí pro domácí ale Spáčil v brance všem pokusům odolal.

V závětu utkání odvolali hosté brankáře a David Servis toho dokázal využít. Čtyřiačtyřicet sekund před koncem třetí třetiny se do prázdné branky trefil Rudolf Suchánek – 6:4. David Servis si po výhře připsal do druholigové tabulky druhé vítězství a má šest bodů. Na osmý SKLH Žďár nad Sázavou ztrácí Jihočeši čtyři body. Jindřichův Hradec je bez bodu poslední. Druhé jihočeské derby vyhrál s přehledem Tábor, který doma porazil Písek 5:0.

HC David Servis – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 6:4 (3:1, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Summerauer (Chaloupka), 13. Bárta (Chaloupka), 16. Zayml (Šesták), 27. Hanzal (Bárta), 34. Matoušek (Hanzal), 60. Suchánek – 17. Bastl (Vantuch), 37. Kohút D. (Lazorišák), 38. Kohút (Bílek T.), 46. Lazorišák (Kohút, Pípal). Rozhodčí: Valenta - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1.

HC David Servis Č. Budějovice: Spáčil (Jágr) – Kozák, Chaloupka, Škopek, Zich, Matoušek, Žáček – Fleischmann, Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Bílek. Šesták, Summerauer, Suchánek, Marek, Hanzal, Volf, Benda, Babchuk, Zayml.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Formánek (16. Pírs) – Tržil, Zderadička, Straka, Bureš, Pípal, Farka, Růžek – Beran, Vantuch, Bastl, T. Bílek, Lazorišák, Kundrát, D. Kohút, T. Kohút, Heldák, Nikodým.

Štítky David Servis, hokej, druhá liga, Jindřichův Hradec, KLH Vajgar Jindřichův Hradec, Jiří Bárta, Jiří Hanzal, Rudolf Suchánek, Josef Matoušek, SKLH Žďár nad Sázavou, Jaromír Jágr, Chaloupky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas nejhorších týmů vyhrál David Servis. V derby přestřílel Jindřichův Hradec  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.