Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opět bez bodu. Motor neuspěl ani na hřišti Třebíče

Takový start do sezony si asi nepředstavovali. Po dvou zápasech nemají hráči Motoru na kontě ani jeden bod. V Třebíči prohrávali o dvě branky, dokázali vyrovnat, ale domácí se dostali opět do vedení a zápas již dovedli k vítězství. České Budějovice tak budou po porážce 2:3 bojovat o první body doma s Mostem.

V úvodu utkání byli aktivnější hráči hostujícího Motoru, ale jako první skórovala Třebíč. Na začátku deváté minuty chyboval na vlastní modré Vráblík, k puku se dostal Dolníček, který našel ještě Erata, jenž sice trefil tyč, ale k dorážce se dostal Radim Zohorna a poslal domácí do vedení. Horácká Slavia mohla zvýšit vedení v šestnácté minutě. Juráň našel u levé tyče Čecha, ale jeho výborným zákrokem vychytal Bláha. Po první třetině tak ztrácel Motor jednu branku.

Ve druhé dvacetiminutovce se na gól dlouho nečekalo. Už ve 23. minutě znovu skóroval tým z Vysočiny. Po několika pokusech dotlačil kotouč za Bláhova záda Matěj Psota. Jenže Motor se nevzdával a ve 32. minutě snížil. Po ose Fillman – Suchánek – Květoň se puk dostal až k Roku Pajičovi, který jako první prostřelil třebíčského gólmana. O minutu později bylo dokonce vyrovnáno. Po velkém tlaku Jihočechů propasíroval nadvakrát kotouč do horního rohu domácí branky Vladimír Škoda. Hned po buly se dostal v mezikruží k puku Zohorna, ale na poslední chvíli o něj přišel. Přece jenom se ale Třebíč dostala do vedení ještě ve druhé třetině. Po několika pokusech se z branky radoval Jan Milfait.

Do závěrečné části vstoupili lépe Jihočeši, ale žádnou větší brankovou příležitost si nevypracovali. Horácká Slavia se výborně bránila a nedovolovala Českým Budějovicím ohrozit branku. Ale to samé bylo i na druhé straně. Ve třetí třetině se příliš pohledný hokej nehrál. Velkou šanci na vyrovnání měl Motor při jedné z přesilových her, kdy šikovně tečoval střelu kapitán Květoň, ale skórovat se mu nepodařilo. Dobrou příležitost měl i třebíčský kapitán Dolníček, ale Bláha byl opět úspěšnější. Do konce zápasu už se nic nestalo a Motor tak odjel také z druhého venkovního utkání s nulou. Tentokrát po prohře 2:3.

Další utkání čeká Motor už za dva dny. Ve středu 14. září se poprvé v letošní sezoně představí doma. Od 17:30 vypukne zápas s Mostem.

SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. R. Zohorna (R. Erat, Dolníček), 23. Psota (Wasserbauer), 34. Milfait (Kusko, Kristl) – 32. Pajič (Suchánek, Květoň), 33. Škoda (Kuchejda, Pavlin). Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Rozhodčí: Wagner – Kajínek, Bosák. Diváci: 1830.

SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (Vejmelka) – Lojek, J. Zdráhal, Niko, Bartejs, Schejbal, Čejka, Přibyl – Zohorna, Dolníček, Erat – Kristl, Milfait, Kusko – Psota, Havránek, Wasserbauer – Paták, Juráň, Čech. Trenér Jiří Mička.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) – Pýcha, Pavlin, Žovinec, Fillman, Mucha, Vráblík, Suchánek – Heřman, Straka, Chovan – Květoň, Pajič, Čermák – Babka, Rob, Žálčík – Škoda, Kuchejda. Trenér Antonín Stavjaňa.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, SK Horácká Slavia Třebíč, FK Baník Most, Radim Zohorna, Matěj Psota, SK Slavia Praha, HC Škoda Plzeň, FC Vysočina Jihlava, Antonín Stavjaňa, Vladimír Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opět bez bodu. Motor neuspěl ani na hřišti Třebíče  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.