Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Mistr světa do dvaceti let Angelo Esposito je druhým Kanaďanem v Motoru

Tak to je neuvěřitelná bomba. ČEZ Motor České Budějovice před začátkem nové sezony WSM Ligy ještě posiluje. A nepřichází jen tak někdo! Novým útočníkem týmu je sedmadvacetiletý Kanaďan a mistr světa do dvaceti let Angelo Esposito.

Forvard, který dlouhá léta reprezentoval mládežnické týmy s javorovým listem na hrudi, je opravdu zvučnou posilou pro českobudějovický klub. Esposito byl před časem draftován do NHL v prvním kole, rozhodl finále „dvacítek“ v roce 2009 vítezným gólem a mířil do NHL. Jenže nadějného útočníka postihly zdravotní trable, které se s jeho kariérou hokejisty táhly.

„Podle slov bývalého kondičního trenéra Montréalu Canadiens, s nímž v poslední době individuálně trénoval, je po letech opět ve výborné formě. Začínal kdysi jako krasobruslař, asi proto byl vždy ceněn jako skvělý bruslař. Zároveň má ohromně šikovné ruce. To se o něm vědělo od mládí,“ píše se v klubovém prohlášení Motoru. A je to pravda, protože už jako junior v šestnácti letech dokázal získat společně s Alexanderem Radulovem v QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League, pozn. redakce) úctyhodných 98 kanadských bodů.

Snová kariéra se rozjížděla více a více. Jako kapitán přivedl Kanadu k výhře na ceněném Hlinkově memoriálu, na mistrovství světa do 18 let po boku Stamkose, Boychuka nebo Doughtyho skončil čtvrtý. Pittsburgh Penguins se ho poté rozhodl draftovat do NHL jako dvacátého hráče v prvním kole. Třeba před jedním z nejlepších současných obránců P. K. Subbanem. V roce 2009 rozhodl jako člen reprezentačního týmu finále mistrovství světa hráčů do dvaceti let proti Švédsku. Tehdy si po jeho boku zahráli třeba Tavares, Eberle nebo Benn.

Ale slibné pokračování příběhu Kanaďana s italskými kořeny zastavilo zranění kolene, po které následovalo hned několik operacích. Po třech sezonách v AHL zamířil do Evropy, kde vystřídal finskou, italskou a mezinárodní soutěž EBEL. Znovu to zkusil za velkou louží, jenže hned po prvním odehraném utkání přerušil kariéru. Rok nato se vrátil do Itálie a v dresu Cortiny d'Ampezzo nasbíral v minulé sezoně 38 bodů za 31 duelů.

Angelo Esposito se poprvé na jihu Čech ukáže v pondělí po svém příletu z Montréalu.

Foto texasstars.com

Štítky Angelo Esposito, Madeta Motor České Budějovice, Kanaďané, National Hockey League, kariéra, Montreal Canadiens, Mistrovství světa v ledním hokeji, Quebec Major Junior Hockey League, Pittsburgh Penguins, American Hockey League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistr světa do dvaceti let Angelo Esposito je druhým Kanaďanem v Motoru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.