Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kompletní kádr Motoru začal v pondělí přípravu na ledě

Veškerá suchá příprava je u konce. Motor vjel na led druhé ledové plochy Budvar arény v kompletním složení i s trenérskou dvojicí Antonín Stavjaňa, Martin Štrba, které doplňoval kondiční kouč František Bombic. Z ledu budou chtít budějčtí hokejisté slézt až na konci dubna, kdy končí baráž o extraligu.

Letní příprava nejlepších jihočeských hokejistů trvala devět týdnů. Těchto devět týdnů si trenér Stavjaňa pochvaloval. „Pevně věřím, že jsme se dobře připravili. Ale jestli tomu tak skutečně bylo, to ukáže až další fáze na ledě. Počasí bylo odpovídající, takže jsme zvládli kompletní program, který jsme si naplánovali,“ byl spokojený Stavjaňa.

Po tvrdé letní dřině, kterou proložilo teambuildingové soustředění na Lipně, dostal kádr dvoutýdenní volno, ale v minulém týdnu se opět vrhl do tréninkové zátěže. „Byla to taková náběhová fáze. Trénovali jsme jednou denně, tak, aby kluci byli připraveni na přechod na led. Tam se zapojují jiné svalové partie, aby nedocházelo k výpadkům z důvodů nějakých zranění,“ prozradil hlavní kouč.

Pro českobudějovické hokejisty to ale není první led během přípravy. Už dříve využívali dvakrát týdně led v Hokejovém Centru Pouzar. „Vždy dvakrát v týdnu jsme měli dopoledne hodinovou fázi na ledě. Bylo to hráče takové osvěžení a také díky tomu psychicky lépe zvládli tréninkovou zátěž. Dennodenní pobyt na ledě je ale potom samozřejmě něco jiného. Z mužstva cítím chuť, že se na led těší. To je velice pozitivní,“ pochvaloval si trenér.

Následující tři týdny bude tým trénovat na dvě skupiny. Kádr je široký a s týmem trénuje i spousta hráčů z juniorky a také například Martin Hanzal, Filip Novák nebo Milan Gulaš, u kterého je stále možnost, že Motoru na začátku sezony pomůže. „Jsme za ně rádi, protože tito kluci nám zvedají úroveň tréninků,“ konstatuje Stavjaňa.

Motor čeká sedm přípravných zápasů, ačkoliv jich chtěl Stavjaňa sehrát více. „Chtěli jsme ještě nějaký zápas odehrát, ale nepodařilo se nám sehnat dalšího soupeře v odpovídající kvalitě. V časovém prostoru, který tam vznikl, odehrajeme asi tréninkové utkání s nějakým sparingpartnerem. Možná využijeme naši juniorku,“ řekl k programu Stavjaňa.

První přípravný zápas čeká České Budějovice v pátek 5. srpna, kdy na domácím ledě přivítají od 17 hodin Kladno.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Antonín Stavjaňa, hokejista, Budvar aréna, Martin Štrba, František Bombic, Rytíři Kladno, Martin Hanzal, Filip Novák, Milan Gulaš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kompletní kádr Motoru začal v pondělí přípravu na ledě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.