Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

David Servis vyhrál v Lounech 6:1. Skupině dominuje a míří za postupem

Hokejisté David Servisu vyhráli rozdílem třídy i druhý zápas úvodní části kvalifikace o druhou ligu. Zatím neztratili bod a dost možná rozhodující zápas odehrají Jihočeši 20. března na ledě HC Letci Letňany.

Dva zápasy, dvě výhry a skóre 11:2. Taková je bilance vstupu hokejistů David Servisu do první části kvalifikace o třetí nejvyšší soutěž. V Lounech, pro které šlo o první zápas kvalifikace, vyhráli Českobudějovičtí přesvědčivě 6:1. „Byl to ale takový protrápený výkon,“ uvedl po utkání trenér Jihočechů Jiří Fedur.

Nelíbila se mi první třetina. Vstup do zápasu jsme neměli dobrý,“ řekl dále trenér. Úvodní dějství hosté vyhráli 2:1 po brankách Rudolfa Suchánka a Dalibora Mikeše. Za domácí minutu před koncem periody snížil Martin Dittrich. Ve druhé třetině vrátil dvougólové vedení David Servisu David Janda, který se prosadil ve 32. minutě.

Od druhé třetiny jsme už hráli dobře a za to musím kluky pochválit,“ dodal dále Fedur. Čtvrtý gól David Servisu dal opět David Janda, na kterého v 50. minutě navázal druhou trefou Rudolf Suchánek a v 54. minutě Josef Jindra. Po domácím vítězství 5:1 na HC Letci Letňany tak mají Jihočeši druhou výhru.

Asi se teď dá říct, že jsme favorit. Pořád se to ale může zašmodrchat. Ještě se bude hrát dost zápasů,“ říká dále Fedur s tím, že vývoj jiných skupin a případného soupeře rozhodující části zatím nesleduje. „Ještě je brzo. Soustředíme se na sebe. Zatím to necháváme. Dokud nevyhrajeme naší skupinu, nemá cenu s čímkoliv kalkulovat.

V dalším zápase kvalifikace se poměří v pátek Letci Letňany a Slovan Louny. Bez ohledu na tento zápas se může David Servis přiblížit postupu příští neděli, kdy bude hrát na ledě Letňan.

Program první části kvalifikace o II. ligu:

11. březen (19:45): HC David Servis – HC Letci Letňany 5:1
13. březen (17:00): HC Slovan Louny – HC David Servis 1:6
18. březen (17:00): HC Letci Letňany – HC Slovan Louny
20. březen (13:30): HC Letci Letňany – HC David Servis 
25. březen (19:45): HC David Servis – HC Slovan Louny 
27. březen (17:00): HC Slovan Louny – HC Letci Letňany

HC Slovan Louny – HC David Servis 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 19. M. Dittrich (Svoboda, Kousek) – 7. Suchánek (Daniel Mikeš, Šulčík), 11. Dalibor Mikeš (Hanzal, Janda), 32. Janda (Hanzal, Trummer), 43. Janda (Trummer, Hanzal), 50. Suchánek (Daniel Mikeš), 54. Jindra (Dalibor Mikeš, Nedorost). Rozhodčí: Battěk – Hrubec, Marek. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváků: 238.

Louny: T. Charvát (Dorn) – Kunrt, Sak, Srb, Svoboda, Vavrica – Csonka, Červíček, Derfler, D. Dittrich, M. Dittrich, Gebelt, Kousek, Panocha, Prokeš, Rais, Růžek, Salač, Šedivý, Veselák.

David Servis: Jágr (Vojta) – Chaloupka, Vomela, Jindra, Zich, Cikán, Zíka – Suchánek, Nedorost, Daniel Mikeš, Dalibor Mikeš, Hanzal, Šulčík, Janda, Šperger, Trummer, Fleischman, Sumerauer.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky David Servis, hokej, kvalifikace, Louny, HC Letci Letňany, sportovní kvalifikace, Rudolf Suchánek, Josef Jindra, HC Slovan Louny, Letňany, Jaromír Jágr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis vyhrál v Lounech 6:1. Skupině dominuje a míří za postupem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.