Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

David Servis zahajuje těžkou kvalifikaci o II. ligu. Proti mladým a neporaženým Letcům

Hokejisté budějckého David Servisu večer zahájí boje v kvalifikaci o postup do II. ligy. V tříčlenné skupině hrají s Letci Letňany a HC Slovan Louny. Do další fáze postoupí jen vítěz.

Šperger, Hanzal, Šulčík, Nedorost, Trummer a další… Kádr David Servisu tvoří mnoho jmen se zkušenostmi s vyššími soutěžemi. A to by měla být největší zbraň Jihočechů. Proti nim ale dnes večer od 19:45 nastoupí mladíčci z Letňan, kteří v sezoně ještě neprohráli. A navíc jen jednou remizovali - v listopadu hráli 2:2 v Roudnici nad Labem.

Nějaké informace o David Servisu máme. Sice ne obrovské, ale nějaké ano. Oproti nám to jsou spíše starší a silovější hokejisté. Měli by být vyzrálejší,“ uvedl trenér Letňan Jan Doutnáč. „Doufám ale, že my budeme naopak rychlejší.“ A právě rychlostí a zarputilostí chce Doutnáč proti českobudějovickému týmu uspět. Výhoda Letňan je ve složení týmu, který je dlouhodobě pohromadě.

Jsou to bývalí ligoví juniorští hráči, kteří hrají spolu tři roky. Základ tvoří hráči ročníku 1992. Doplněn je o dva hráče ročníku 1987. Kluci jsou spolu dlouho. Někteří již od 10 nebo 12 let. Znají se a mají obrovskou partu. Jsou ochotní makat a v tom je základ úspěchu,“ dodává Doutnáč. Letňany nemají od vedení jasný cíl v podobě postupu, ale porvat se o něj chtějí. „Bylo by špatně, kdybychom o postupu nepřemýšleli. Nechceme prohrát, jen na tom svět nestojí. Ani moje trenérská a u kluků ani jejich hráčská kariéra.

Druhým soupeřem David Servisu bude Slovan Louny. Na jeho ledě se Jihočeši představí v neděli. Louny a Letňany se v sezoně již utkaly v rámci Pražského přeboru a oba zápasy vyhrály Letňany. Na ledě soupeře nejprve 8:2 a pak doma 9:3. Zajímavostí je, že Louny kvalifikaci hrát neměly, protože ve finále Krajské ligy prohrály s Roudnicí nad Labem 6:8 a 3:4 po nájezdech. Roudnice ale kvůli finančním možnostem kvalifikaci odmítla.

Kvalifikaci hrajeme z důvodu, aby se protáhla sezona a aby byl hokej v Lounech vidět. Na kvalifikaci přijde možná i pětkrát více diváků než v sezoně,“ uvedl předseda klubu Jan Trefný s tím, že očekává návštěvu kolem 500 fanoušků, což je téměř plný dům. Louny oproti David Servisu a Letňanům o postupu tolik nepřemýšlejí. „Muselo by se sejít více faktorů. S tímto cílem do toho nejdeme. Záleželo by na reorganizaci druhé ligy a snížení nákladů. Pak bychom o tom přemýšleli.

Kádr lounského týmu tvoří místní hráči. „Kluci to berou jako možnost zahrát si kvalitnější hokej než v krajské soutěži. A těší se na autobus,“ dodává s úsměvem Trefný. „Hrozně jsem je nákladově v sezoně ořezal, takže jezdili auty.

Papírově si to tedy o postup rozdá pravděpodobně David Servis s Letňany. Dnešní zápas, který se odehraje od 19:45 v Hokejovém Centru Pouzar, hodně napoví. Vítěz této kvalifikace pak postoupí do rozhodující fáze, ve které se utká s vítězem jiné kvalifikační skupiny.

Víme, že Letňany tvoří mladý kluci, co svoji soutěž odehráli velmi dobře. Uvidíme při zápase, ale věříme ve vlastní síly,“ řekl před prvním zápasem kvalifikace trenér David Servisu Jiří Fedur.

Program kvalifikace o II. ligu:
11. březen (19:45): HC David Servis – HC Letci Letňany 
13. březen (17:00): HC Slovan Louny – HC David Servis
18. březen (17:00): HC Letci Letňany – HC Slovan Louny
20. březen (13:30): HC Letci Letňany – HC David Servis 
25. březen (19:45): HC David Servis – HC Slovan Louny 
27. březen (17:00): HC Slovan Louny – HC Letci Letňany 

Štítky David Servis, hokej, kvalifikace, Letci Letňany, Slovan Louny, sportovní kvalifikace, Letňany, Louny, HC Letci Letňany, Roudnice nad Labem, HC Slovan Louny, Jan Trefný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis zahajuje těžkou kvalifikaci o II. ligu. Proti mladým a neporaženým Letcům  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.