Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Výkon proti Benátkám poslední kapkou. Motor odvolal Rosola, koučem bude Bělohlav

Poslední kolo základní části a nevydařené utkání s Benátkami nad Jizerou donutilo vedení ČEZ Motor České Budějovice k celkem zásadnímu kroku. Trenéry pro vyřazovací část budou Radek Bělohlav, Martin Štrba, Roman Turek a jako konzultant Aleš Kotalík.

„Vzhledem k výkonům, které rozhodně neměly stoupající tendenci, a také k výsledkům zejména ve čtvrté čtvrtině, jsme se rozhodli s okamžitou platností odvolat trenéra Petra Rosola,“ řekl generální manažer klubu Stanislav Bednařík. „Jsme si vědomi toho, že to není zcela koncepční řešení, ale abychom měli šanci dosáhnout cílů, které jsme si předsevzali, museli jsme dát mužstvu silný impuls. A tím je pro nás nový trenérský tým,“ dodal Bednařík.

Hlavním koučem se tak stává dosavadní asistent Radek Bělohlav. Sekundovat mu bude Martin Štrba, který doposud vedl juniorku Motoru. Duo doplní prezident klubu Roman Turek, jenž zároveň povede brankáře. Na střídačce by se měl objevit i Aleš Kotalík, který bude jako konzultant působit i při trénincích mužstva.

„Celý trenérský tým mužstvo dokonale zná, což je v této fázi sezony velmi důležité. Věříme, že hráče dennodenní přítomnost bývalých vynikajících hokejistů na všech trénincích a také motivační schopnosti nových členů trenérského týmu, dovedou k tomu, že budou podávat maximální výkony v každém okamžiku a nikoli jen v některých zápasech,” přidává Bednařík, jenž doplnil, že Štrbu nahradí u juniorky Luboš Rob starší.

Hokejisté Motoru podstoupí první trénink pod novým realizačním týmem v neděli dopoledne. Ve středu poté sehrají přátelské utkání s kombinovaným výběrem rakouského Salcburku. Vstup na utkání, které začne v 17 hodin, bude zdarma.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Radek Bělohlav, Petr Rosol, Benátky, Madeta Motor České Budějovice, Martin Štrba, Roman Turek, Aleš Kotalík, HC Benátky nad Jizerou, trénink, Luboš Rob

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Pils

Rosol za to nemůže. Celý den před zápasem chlastali páni hokejisti v Masných krámech. Je to ostuda. Diváci pro ně dělají maximum a místo,aby se jim odvděčili, tak zápasy vypouští. Na extraligu v tomto složení opravdu nemají. Nad jejich síly s tímto přístupem bude už Přerov.

Pondělí, 22. února 2016, 20:05Odpovědět

Výkon proti Benátkám poslední kapkou. Motor odvolal Rosola, koučem bude Bělohlav  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.