Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Motor opět nezvládl roli favorita. Předposlednímu Mostu podlehl o dvě branky

Dvě porážky v řadě. To je aktuální šňůra českobudějovického Motoru. Dnes, stejně jako v posledním utkání s Přerovem, prohrál 2:4. Katem se mu tentokrát stal tým Mostu, kterému patří v tabulce WSM Ligy předposlední místo. Jediné plus, které si Jihočeši ze zápasu odvezou, je to, že se jim konečně podařilo vstřelit desetitisící mistrovský gól.

Zápas začal tak, jak čekal málokdo. Most se jednou z prvních střel dostal do rychlého vedení 1:0. Alinč vyhrál vhazování na Daniela Horu, který od mantinelu nahazoval kotouč na Kváču a puk skončil až za jeho zády. Poté šel Tomáš Doležal sám na Kváču, ale budějcký gólman byl úspěšnější. Ve 12. minutě měli domácí další příležitost. Tentokrát se před hostujícím brankářem objevil úplně volný Řehoř, ale Kváča předvedl výborný zákrok lapačkou. Přesto se Most dostal do dvoubrankového vedení. Přesilovou hru využil bekhendovou střelou Jan Alinč, kterého našel před brankou Havlíček. V 17. minutě najížděl ze strany sám na Kváču Jiří Doležal, ale zakončil pouze do jihočeského gólmana. Tentýž hráč měl ještě příležitost necelou půl minutu před koncem první třetiny, kdy zakončoval z bezprostřední blízkosti, ale neuspěl.

Druhou část začal tým z města pod Černou věží mnohem lépe, než část předchozí. Ve 25. minutě snižoval na rozdíl jedné branky Michal Chovan, který využil zaváhání domácí týmu v obranném pásmu. Hanuljak po Chovanově střele nemohl mít čisté svědomí. Po necelé půlhodině hry mohl jít Most opět do dvoubrankového vedení. Havlíček našel v dobré pozici Jiřího Doležala, ale ten místo zakončení volil ještě další přihrávku na Havlíčka. Ta však už neprošla. Chvíli na to přišlo vyrovnání na 2:2. Střelu od modré vyrazil Hanuljak pouze před sebe, kde byl připravený Josef Straka, který neměl problém domácího gólmana překonat. Vstřelil tak mistrovskou branku Motoru s pořadovým číslem 10000!

Třetí dvacetiminutovka nezačala podle představ hostů. Havlíček zatáhl kotouč do pásma, poslal diagonální přihrávku na Jakuba Šrámka a ten překonal Kváču, který se nestačil přesunout. Vyrovnat mohl Švihálek, který se z ničeho nic zjevil před Hanuljakem, ale neuspěl. Následně mohl Most navýšit vedení. Jeho hráči se dostali do přečíslení tří na jednoho, ale nevyřešili jej ideálně. Přesto v další přesilové hře uspěli. Havlíček našel dobře postaveného Vítězslava Nedrdu, který zblízka překonal Kváču. Do konce utkání už se nic zásadního neudálo a Motor tak podlehl předposlednímu Mostu 2:4.

Napravit dvě porážky v řadě můžou českobudějovičtí hokejisté již ve středu 10. února, kdy od 17:30 přivítají v Budvar aréně tým Kladna.

HC Most - ČEZ Motor České Budějovice 4:2 (2:0, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Hora (Alinč), 12. Alinč (Havlíček, Zeman), 43. Šrámek (Havlíček), 54. Nedrda (Havlíček, Alinč) - 25. Chovan, 33. Straka (Květoň, Suchánek). Rozhodčí: Würtherle - Štofa, Štětina. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 477.

HC Most: Hanuljak - Hora, Cvrk, Kokeš, Černý, Zeman, Strejček - Kubinčák, Doležal T., Řehoř - Doležal J., Havlíček, Šrámek - Tauš, Alinč, Smolka - Nedrda, Rod, Slavíček. Trenér Václav Baďouček.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča - Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Tintěra, Zíb, Klinecký - Nouza, Pajič, Chovan - Květoň, Straka, Švihálek - Žalčík, Mikyska, Babka - Točík, Marek, Kuchejda. Trenér Petr Rosol.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky FK Baník Most, Madeta Motor České Budějovice, Jan Alinč, SK Dynamo České Budějovice, HC Zubr Přerov, Jiří Doležal, Josef Straka, Michal Chovan, Daniel Hora, HC Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor opět nezvládl roli favorita. Předposlednímu Mostu podlehl o dvě branky  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.