Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Doma to Motoru střílí. Slovan dostal od Jihočechů osmigólový příděl

Zatímco v pražském Edenu vyšli českobudějovičtí hokejisté gólově naprázdno, po devíti přesných zásazích doma proti Litoměřicím se Motor dnes večer trefil do ústecké sítě osmkrát. Zasloužený bodový zisk vrátil mužstvo zpod Černé věže na druhé místo tabulky.

Motoráci utekli v první třetině hrobníkovi z lopaty. Hosté z Ústí nad Labem je totiž za více než čtvrt hodiny kromě několika málo střel k ničemu většímu nepustili a jenom díky Bláhovi neprohrávali minimálně o dva góly. Na koně se Severočeši mohli dostat v téměř minutu trvající dvojnásobné přesilovce, domácí ale zvládli tuto úlohu precizně a svěřence trenéra Macha ubránili.

České Budějovice se osmělily v 17. minutě při přesilovce, kdy jeden z hostů zlomil hokejku a Jakub Suchánek střelou švihem metr a půl za modrou čarou překonal Volkeho. Neuplynula ani minuta a bylo to 2:0. Mikyska vypálil přes obránce, gólman Ústí sice kotouč vyrazil, jenže ke skákajícímu kusu gumy přibruslil Michal Chovan a bekhendem ho zametl do sítě.

Úvod druhé třetiny vyšel domácím parádně a ve 27. minutě vedli pětigólovým rozdílem. Třetí branka, to bylo lahoda pro oko diváka. Postaral se o ni Petr Kolmann a po neproměněné tutovce Slovanu předvedl stejné sólo jako před necelým týdnem. Z vlastní třetiny projel přes celé kluziště a střelou mezi obránci nedal Volkemu šanci.

Ústí nestíhalo a faul Holomka na unikajícího Babku toho byl důkazem. Forvard Motoru při trestném střílení vyšachoval ústeckého brankáře, ten neudělal žádný pohyb a Jakub Babka, autor hattricku z utkání s Litoměřicemi, bekhendem zvýšil na 4:0. A v čase 26:42 zněla Budvar arénou „Pátá“. Tlak Motoru před hostujícím brankovištěm proměnil dorážející Lukáš Květoň.

Jenže Budějce ubraly na tempu a po zásluze byly potrestány. Akce po pravém křídle v podání Ladislava Gengela ve 31. minutě už byla nad Bláhovy síly. Stejný hráč byl i u další korekce skóre. O pět minut později jeho neproměněnou šanci dorazil mezi tyče Jan Dalecký. Další branka mohla padnout v závěru prostřední části hry, Roubík ale trefil jenom tyč.

I když se mohla závěrečná perioda jen dohrát, Jihočeši ještě neměli dost. Ve 43. minutě vybojoval junior Točík puk u pravého mantinelu, objel branku, přes hokejky Ústeckých ho procedil k Michalu Švihálkovi a ten zvýšil na 6:2. Že má Petr Kolmann střeleckou formu, to muselo každého napadnout v čase 48:26, když Mikyska našel mezi kruhy domácího beka a ten znovu udělal z Volkeho diváka.

Budějce měly i patřičné štěstí. Na začátku 54. minuty se o svůj druhý zásah dnešního večera postaral pokusem z ostrého úhlu Michal Chovan, tentokrát s přispěním teče jednoho z hostujících hráčů. Motor vedl 8:2 a o vítězi utkání 44. kola WSM ligy nebylo pochyb.

Hokejisté Slovanu přesto dokázali ještě jednou zareagovat. Tůma namazal zpoza budějcké svatyně nehlídanému kanonýrovi Jaroslavu Roubíkovi, který zkorigoval výsledek na konečných 8:3. Tři body zůstaly doma a motoráci se díky prohře Jihlavy s Kladnem vrátili na stříbrnou příčku.

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): „Neříkám, že první třetina byla výborná, ale byli jsme trpěliví a vedení o dva góly nám stačilo, navíc určilo ráz utkání. V prostřední části hry jsme vypadli ze své role, přišlo mi, že jsme soupeře zesměšňovali, ale Ústí má výborné hráče a dostalo se zpátky do zápasu. V kabině jsme si to vyříkali, vrátili se k jednoduchému hokeji, který nám svědčí, přidali další góly a zápas dohráli do vítězného konce.“

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem): „Jeli jsme do Českých Budějovic s velkými obavami, jelikož máme sedm zraněných hráčů z prvních třech pětek, z toho je pět obránců. Ke vší smůle se nám tady zranili další dva útočníci. Co se týká hry, do 17. minuty jsme byli vyrovnaným soupeřem, jenže jsme udělali zbytečný faul a domácí nás potrestali. Pak jsme přišli o kotouč ve středním pásmu a Motor přidal další branku. Od druhé třetiny se kvalita obou kádrů ukázala naplno. Soupeř nás přehrál ve všem.“

Tento týden čekají Jihočechy ještě dva zápasy. Ve středu zavítají na horký kadaňský led, v sobotu od 17 hodin se představí na domácím kolbišti proti trápícímu se Šumperku.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slovan Ústí nad Labem 8:3 (2:0, 3:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 17. Suchánek (Vráblík), 18. Chovan (Mikyska, Květoň), 24. Kolmann (Bláha), 26. Babka (TS), 27. Květoň (Bohunický, Pajič), 43. Švihálek (Točík), 49. Kolmann (Mikyska, Babka), 54. Chovan (Pajič, Zíb) - 31. Gengel (Bernard, Holomek), 36. Dalecký (Gengel), 55. Roubík (Tůma). Rozhodčí: Würterle - Štětina, Špringl ml. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 4612.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kůdela) - Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Zíb, Klinecký - Květoň, Pajič, Chovan - Nouza, Straka, Kuchejda - Žálčík, Mikyska, Babka - Marek, Točík, Švihálek. Trenér Petr Rosol.

HC Slovan Ústí nad Labem: Volke (Soukup) - Brož, Chalupa, Bernad, Holomek, Zdvořáček, Skočovský - Tůma, Roubík, Merta - Tenkrát, Čurda, Kuchler - Dalecký, Gengel, Křivohlávek - Macek, Navarra. Trenér Miroslav Mach.

Průběžné pořadí WSM Ligy po nedohraném 44. kole: 1. Kladno (92 bodů), 2. MOTOR (85), 3. Jihlava (83), 4. Slavia (80), 5. Kadaň (70), 6. Havířov (69), 7. Prostějov (68), 8. Přerov (67), 9. Ústí nad Labem (60), 10. Litoměřice (60), 11. Třebíč (58), 12. Benátky nad Jizerou (49), 13. Šumperk (43), 14. Most (37).

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Slovan Ústí nad Labem, HC Stadion Litoměřice, Michal Chovan, Petr Kolmann, Lukáš Květoň, Miroslav Mach, Jakub Suchánek, Jan Dalecký, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doma to Motoru střílí. Slovan dostal od Jihočechů osmigólový příděl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.