Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Výběr Rybníkářské hokejové ligy navštívil v prosinci loňského roku Kanadu

V období od 4. do 13. prosince se desetičlenná skupina z Rybníkářské hokejové ligy vypravila na dlouhou cestu do Kanady, kde sehrála hned sedm utkání! Jedno z nich přímo na stadionu týmu z NHL.

Díky spolupráci s Hokejovým Centrem Pouzar a Jaroslavem Pouzarem odcestovali někteří hráči největší amatérské hokejové ligy na jihu Čech do Kanady, aby poměřili své síly s místními hobby hokejisty.

Čeští hokejisté přiletěli do Montrealu, odkud se poté přesunuli do hlavního města Kanady, Ottawy. V tomto městě sehráli čtyři utkání. Bohužel ani v jednom z nich se neradovali z vítězství. Konkrétně se loučili výsledky 6:8, 4:6, 8:14 a 5:7. Jedno utkání dokonce odehráli v Canadian Tire Centre, což je stadion Ottawy Senators. Česká delegace měla možnost sledovat zápas Ottawy s NY Islanders před svým utkáním.

Poté se tým přesunul do jiného hokejového města, do Toronta. Zde také zhlédl zápas NHL mezi Torontem a NY Rangers a také duel NBA, kde nastoupil domácí výběr proti San Antoniu. „NBA pro mě byla zklamáním. Je to pouze velká show. Sport je v tomhle případě až na druhé koleji,“ posteskl si hlavní organizátor Pavel Lískovec.

V Torontu se český výběr postavil dvěma soupeřům a opět se mu nepodařilo zvítězit. Tentokrát z toho byly porážky 8:10 a 2:5.

„V Kanadě jsou všichni výborní bruslaři. Bruslí od malička a bylo to strašně znát. My jsme možná měli více fyzických sil, ale oni nás vždy přebruslili,“ popsal Lískovec. Tým, který v některých zápasech nastupoval také pod názvem HC Trendy, byl překvapen z počtu zimních stadionů. „V Ottawě je tak 50 zimáků a v Torontu 150. To je neuvěřitelné. Mají třeba propojené čtyři haly. U nich je zimní stadion to samé, jako u nás fotbalové hřiště,“ dodal Pavel Lískovec.

Po Torontu se všichni přesunuli do Montrealu, kde je čekalo poslední utkání. V něm přišlo kýžené vítězství 7:5.

Čeští hokejisté si však nejeli do Kanady zahrát pouze hokej. Navštívili například také Niagarské vodopády, kde jeden z účastníků ztratil dokonce pas. Vše se však podařilo vyřešit a návratu do České republiky nic nebránilo.

„Chtěl bych poděkovat také Jaroslavu Pouzarovi, který nám daroval kartičky se svým originálním podpisem. My je poté mohli rozdat. Téměř každý v Kanadě Jaroslava Pouzara zná a stále tam má obrovské jméno,“ vzpomínal Lískovec.

„Celý zájezd byl, co se týče soužití, naprosto skvělý. Žádná ponorka nebo něco podobného se nedostavilo. Kabina si skvěle sedla,“ shrnul hrající organizátor Pavel Lískovec.

Autoři | Foto Vladimír Marek

Štítky Kanada, hokej, National Hockey League, Toronto Maple Leafs, Ottawa Senators, Jaroslav Pouzar, Lískovec, hokejista, Montreal Canadiens, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výběr Rybníkářské hokejové ligy navštívil v prosinci loňského roku Kanadu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.