Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obránci budějckého Motoru dirigovali porážku Prostějova

Českobudějovičtí hokejisté berou ve druhé polovině základní části WSM Ligy další výhru. Po pátečním triumfu na ledě Havířova dokázali před zraky svých fanoušků udolat Prostějov. Tříbodový zisk se však ani tentokrát nerodil lehce a motoráci museli od první třetiny dohánět ztrátu.

Během úvodní dvacetiminutovky padly dvě branky, podívaná to ale nebyla nikterak úchvatná. Do vedení šli poměrně překvapivě hosté zásluhou Matouše Venkrbce, který se podél mantinelu protáhl kolem Žovince, před Gábou obehrál Bohunického a zamířil přesně mezi betony budějckého gólmana.

Odpověď Jihočechů na sebe nenechala dlouho čekat, konkrétně v 9. minutě při přesilovce dostal Jakub Suchánek nahrávku napříč pásmem od Heřmana a přesnou střelou do pravého horního rohu nad Horčičkovu lapačku vyrovnal - 1:1.

Motor měl v první třetině navrch, jenže skóre se už nezměnilo. Ve velké šanci se přitom v 18. minutě ocitl Švihálek, jenž se s kotoučem dostal až před Horčičku, stejně jako Zíbovu ránu těsně před koncem zahajovacího dějství ji ale dokázal prostějovský gólman pokrýt.

Převaha domácího celku pokračovala i ve druhé části hry. Chybující Jestřábi byli potrestáni po osmašedesáti sekundách, když špatnou rozehrávku zpoza branky zachytil na modré čáře Jakub Suchánek, najel si mezi kruhy a svým druhým gólem potvrdil formu, ve které tuto sezonu hraje - 2:1.

České Budějovice se tlačily do branky také v dalších minutách, na gólový účet ale žádný další příspěvek nepřibyl. Nevýrazný Prostějov o sobě dal vědět až ve 39. minutě, jenže Kalužova nahrávka přes brankoviště svého adresáta nenašla. Jihočeši tak před poslední periodou drželi těsné vedení.

Ani závěrečná část nepřinesla příliš oslnivý hokej, nabídla ale nejvíce branek. Třetí zásah do černého si připsal budějcký útočník Lukáš Květoň v další početní výhodě, když se tísněný hostujícími obránci trefil Horčičkovi mezi nohy.

Jestřábům se povedlo utkání zdramatizovat necelé čtyři minuty před sirénou. Střelu Krejčíka od modré čáry vyrazil Gába do vzduchu, kde kotouč našel Jiří Cetkovský a doklepl ho do sítě - 3:2. Minutu a čtvrt pak hrál Prostějov power-play, s výsledkem už však nic neudělal. Skóre uzavřel 32 sekund před koncem zápasu přesně mířeným lobem z opačného rohu kluziště Dušan Žovinec.

Výhra v poměru 4:2 znamená další tříbodový zisk, ani jeden z týmů na čele tabulky soutěže ale nezaváhal, a tak Budějčákům stále patří čtvrtá příčka.

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): „V úvodu se nedařilo vyplnit naše představy. Z prvních šancí jsme prakticky nevystřelili, za patnáct minut snad jenom třikrát. Pořád jsme chtěli vytvořit něco hezčího. Druhá třetina už se malinko zlepšila. Přesilovky rozhodly v náš prospěch, byli jsme v nich produktivní.“

Kamil Přecechtěl (LHK Jestřábi Prostějov): „Předvedli jsme bojovný výkon. Zdá se mi, že po sérii prohraných zápasů se mužstvo začíná herně zvedat, stejně tak i sebevědomí hráčů. Věděli jsme o zbraních domácího týmu, přesilovky byly jednou z nich. Nedokázali jsme je ubránit a nakonec tato herní situace rozhodla o výsledku.“

Tento týden pokračuje WSM Liga dalšími dvěma zápasy. Ten první sehrají motoráci ve středu na ledě Litoměřic, sobotní retro utkání se Slavií Praha začne v Budvar Aréně úderem 17. hodiny.

ČEZ Motor České Budějovice - LHK Jestřábi Prostějov 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Suchánek (Heřman, Nouza), 22. Suchánek, 51. Květoň (Žovinec, Kolmann), 60. Žovinec - 7. Venkrbec (Protivný), 57. Cetkovský (Krejčík, Drtina). Rozhodčí: Škrobák - Jílek, Šperl. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. Diváci: 4352.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Kolmann, Kříž, Suchánek, Zíb, Bohunický, Žovinec, Klinecký - Květoň, Pajič, Chovan - Nouza, Straka, Heřman - Kuchejda, Mikyska, Švihálek - Škoda, Prokeš, Babka. Trenér Petr Rosol.

LHK Jestřábi Prostějov: Horčička (Neužil) - Drtina, Kaluža, Mojžíš, Sova, Špaček, Protivný, Husák, Rudl - Cetkovský, Venkrbec, Krejčík - Novák, Moskal, Kajaba - Volek, Dragoun, Luňák - Šlahař, Illéš. Trenér Kamil Přecechtěl.

Průběžné pořadí WSM Ligy po 28. kole: 1. Jihlava (62 bodů), 2. Kladno (57), 3. Slavia Praha (52), 4. MOTOR (51), 5. Třebíč (45), 6. Kadaň (42), 7. Přerov (42), 8. Litoměřice (42), 9. Ústí nad Labem (41), 10. Havířov (38), 11. Prostějov (36), 12. Benátky nad Jizerou (31), 13. Most (25), 14. Šumperk (24).

Štítky LHK Jestřábi Prostějov, Madeta Motor České Budějovice, HC AZ Havířov 2010, Dušan Žovinec, Jakub Suchánek, Jiří Cetkovský, Lukáš Květoň, HC Slavia Praha, HC Stadion Litoměřice, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obránci budějckého Motoru dirigovali porážku Prostějova  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.