Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Golfistka Vítů pokračuje ve skvělých výkonech

Čtrnáctiletá nadějná golfistka Gabriela Roberta Vítů pokračuje i v dalším průběhu své kariéry ve skvělých výkonech.

Nejčerstvější je její výkon z hřiště v Českém Krumlově. Tam zlepšila absolutní rekord hřiště Golf Klubu Český Krumlov, vyhrála komerční turnaj Porsche Golf Open a zahrála 64 ran, což bylo sedm ran pod par hřiště a vylepšený osobní rekord. Ten byl dříve 68 ran. Tímto výkonem zlepšila svůj HCP na +1,2.

Vítů se o prázdninách zúčastnila několika domácích vrcholných soutěží. Například na Mezinárodním mistrovství České republiky dorostu na Kunětické Hoře se umístila na 7. až 10. místě za výkon 230 ran za tři kola.

V Čeladné se účastnila Mezinárodního mistrovství České republiky žen. Zde zahrála 229 ran a obsadila 10. až 13. místo.

Se svým družstvem Royal Golf Club Mariánské Lázně získala stříbrnou medaili na Mistrovství České republiky dívek do 18 let a bronz s týmem žen v Extralize České republiky.

S reprezentací do 16 let se zúčastnila neoficiálního mistrovství Evropy smíšených družstev European Young Masters v Ženevě. V singlu skončila na děleném 25. místě za 233 ran. Se svým týmem obsadila 11. místo.

Na konci září odjíždí Vítů do Německa na světové finále turnaje Faldo Series do 16 let. Na Grand Final se kvalifikovala vítězstvím v české kvalifikaci v Telči.

Gabriela Roberta Vítů se již dostala také do amatérského světového žebříčku WAGR, kde je momentálně na 1243. pozici. V žebříčku hráček do 14 let v České republice je na první pozici. V ženách je na 16. až 17. místě a v evropském rankingu do 14 let je na krásném 10. místě.

Autoři | Foto Zdeněk Sluka

Štítky Česko, golfista, Český Krumlov, Kunětická hora, Německo, Čeladná, Ženeva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Golfistka Vítů pokračuje ve skvělých výkonech  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.