Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihočeská golfistka Gabriela Roberta Vítů přidala do své sbírky další úspěchy

Je jí teprve patnáct let, ale úspěchů má na svém kontě více, než leckterý dospělý golfista či golfistka. Po individuálním úspěchu, kdy zvítězila na mistrovství České republiky v jamkové hře, přidala Gabriela Roberta Vítů také několik týmových úspěchů.

S týmem České republiky do šestnácti let odcestovala v červenci do Švýcarska, aby se společně pokusili o co nejlepší výsledek na European Young Masters. Tento turnaj se považuje za mistrovství Evropy smíšených týmů U16. V každém týmu jsou dva chlapci a dvě dívky a hrají se tři kola na rány. Českému týmu se enormně dařilo a celou soutěž nakonec vyhrál, když za sebou nechal všechny evropské golfové velmoci. Druhé Španělsko za sebou Češi nechali o čtyři rány a třetí Anglii o sedm.

Se svým extraligovým družstvem RGC Mariánské Lázně, ve kterém hraje Vítů od jedenácti let, získala extraligový titul, což její tým opravňovalo ke startu na Poháru mistrů evropských zemí v Bulharsku. Tam se setkalo sedmnáct nejlepších ženských golfových klubů. Hrála se opět tři kola na rány a počítaly se dva nejlepší výsledky na tým. Český celek skončil nakonec v paru a umístil se na konečném čtvrtém místě. Jihočeška zahrála kola za 72, 74 a 69 ran a celkově skončila jednu ránu pod parem. V individuálním hodnocení skončila na děleném sedmém místě.

Další úspěch zaznamenala golfistka z Hluboké nad Vltavou na novém hřišti v Hrubé Borši u Sence. Na slovenském hřišti, které je dlouhé 5677 metrů zahrála 72, 72 a 68 ran. Turnaj suverénně vyhrála a navíc v posledním kole vytvořila ženský rekord hřiště.

Je to již její druhý rekord hřiště. V loňském roce zahrála na hřišti GC Český Krumlov 64 ran. To znamená -7 a jde tak o absolutní rekord bez rozdílu pohlaví.

Výsledky v letošním roce posunuly Vítů na 520. místo ve světovém amatérském žebříčku žen (WAGR).

Autoři

Štítky golfista, Gaby Robert, Česko, rekord, Švýcarsko, Španělsko, Pohár mistrů evropských zemí, Anglie, Bulharsko, Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská golfistka Gabriela Roberta Vítů přidala do své sbírky další úspěchy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.